Het AD verkoopt Trijntje mee

“Zo wordt ‘Sundays in New York’ [van Trijntje Oosterhuis] zonder twijfel één van de best beluisterde albums van het jaar.

Nou ja, of het album werkelijk een succes zal zijn, zullen we nooit zeker weten. Het is namelijk nergens te koop, de lezer van het AD krijgt de CD simpelweg mee door de strot geduwd met de krant van aanstaande zaterdag. Zeker, ontzettend leuk voor de fan die alleen een krantje hoeft aan te schaffen om de muziek te bemachtigen. Nog leuker voor het AD die vanzelfsprekend hoopt de krant extra aan de man te brengen door te strooien met gratis. Maar verder is het gewoon een platte manier om de kijkcijfers op te stuwen natuurlijk. Voor een muzikant lijkt me dat nog erger dan binnen een week in de uitverkoop bak van de Blokker belanden, al denkt Trijntje daar heel anders over.

Gek genoeg komt het idee mede van EMI Music Netherlands. U weet wel, die verschrikkelijk commerciële platen maatschappij die met liefde en plezier alles aanklaagt wat los en vast zit voor illegaal downloaden. Want wat mensen gratis krijgen, kost hen naar eigen zeggen bakken met geld. Hoewel, stiekem weten ze wel beter bleek onlangs. Toen in een rechtzaak over auteursrechtenbreuk van EMI tegen Rapidshare naar voren kwam dat EMI de grootste uploader was van de zogenoemde ‘illegale content’.

Jammer dat het niet meer om de muziek lijkt te gaan …

Comments (5)Previous

Oud & Nieuw

Next

Weet wat u eet of alweer achterhaald is

5 Comments

 1. Stefan

  De tekst moet eigenlijk zijn: “Zo wordt ‘Sundays in New York’ [van Trijntje Oosterhuis] zonder twijfel één van de meest in de vuilbak gesmeten albums van het jaar.“

 2. De enige muziek waar men nog écht om geeft is het rinkelen van geldlades en het knisperen van papiergeld. Helaas. Maar gelukkig geldt dat niet voor iedereen.

 3. CiNNeR

  LOL@Stefan!

  @Terrebel: nou is dat soms ook een mooi geluid 😉

 4. desiree

  Nou ben ik geen fan van Trijntje eerlijk gezegd, dus kom ik zonder het AD ook het weekend wel door…

 5. Ik hoef geen krant te kopen, kreeg – ongevraagd – reclame van het AD waarbij een sampler met drie nummers. Dat vind ik wel erg genoeg.Misschien kan ik hem nog gebruiken om hobbymatig iets mee te knutselen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft