Geen maatschappijleer voor de kerk

Seksuele voorlichting en lessen maatschappijleer in Europa zijn een aanval op de religieuze vrijheid, stelde paus Benedictus XVI maandag in zijn jaarlijkse toespraak tot buitenlandse diplomaten bij het Vaticaan (Bron: AD)

In de ideale wereld van Paus Benedictus de zoveelste lopen volksstammen tienerouders met SOA’s rond die totaal wereldvreemd zijn. Altijd handig voor priesters die zich eens willen vergrijpen ..

Comments (7)Previous

Weet wat u eet of alweer achterhaald is

Next

De agenda vulling

7 Comments

 1. HenK

  Inderdaad, wanneer kerk en onderwijs onlosmakelijk met elkaar verbonden waren gebleven, hadden priesters (en ook nonnen) zich kunnen blijven uitleven…

  “Een aanval op de religieuze vrijheid”. Het lijkt erop dat de paus nu alweer vergeten is, waar die vrijheid allemaal toe geleid heeft. Ouderdomsdementie ? Of een ultieme poging om nieuwe doofpotten mogelijk te maken ?

  Misschien kan hij zelf wat lessen seksuele voorlichting nemen en nog eens goed nadenken over het tegennatuurlijke van het celibaat.

  Het christendom hoort blijkbaar wel tot onze cultuur, maar ik ben toch blij dat we hier ook geen christelijke theocratie hebben met eigen wetten en regels…

 2. Toch mogen we onze handjes dichtknijpen (/seth) met zo’n paus. Stel je voor dat er een lekker moderne, Arie Boomsma-achtige paus zou zitten, helemaal hip en in touch met de wereld van nu. Daar zou het christendom alleen maar populair mee worden, en zieltjes mee winnen. Maar deze paus is een garantie voor een marginalisering van de kerk en het geloof, met zijn achterlijke denkbeelden. Daar wil je als gelovige toch niet bij horen?

 3. Ach ja die voorzitter van de pedocratie lult wel vaker uit de nek 😉

 4. Dus vrijheid is volgens hem “vooral niets vertellen over wat er aan andere keuzes is”

  Vreemde opvatting over vrijheid houdt die man er op na.

 5. patchwork

  Ik zou willen citeren (niet dat ik fan ben van de bron):´Knettergek!´
  Wat een grootheidswaan hebben die lui toch! Dat is echt een parallelle wereld die ik maar niet kan vatten. Er lopen meer gekken op straat dan er in inrichtingen zitten, maar deze hebben zich nog weten te verenigen, zeg! Al hebben ze wel een soort zelfreinigend vermogen, want het worden er steeds minder….
  Gewoon afdoen als een sekte en verder negeren.

 6. @ 5 patchwork
  Die bron is anders wel fervent voorstander van de christelijke tradities 😉

 7. patchwork

  @ henk
  Zoals ik al opmerkte: ik ben er geen fan van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft