De agenda vulling

Enfin, de laatste tijd vergeet ik wel weer erg veel en mijn man raakt licht geschift van al die zooi. Dus bij deze, ik ga weer ouderwets aan de papieren agenda. En deze keer ga ik hem echt, echt echt gebruiken en heus, jawel, zeker georganiseerd raken!

Waren mijn woorden nog niet zo lang geleden. Okee, georganiseerd raken lukt best een beetje. Zo liggen mijn medicijnen netjes gesorteerd in een la in plaats van verdeeld in tal van papieren zakken van de apotheek op een kast tussen allerlei andere spullen gepropt. Ben ik een plan aan het afwerken om het huis een soort grote voorjaarsschoonmaak te geven en gaat dat de goede richting op. Hou ik mijn mail bij en gooi overbodige mail regelmatig weg. En ben ik na twee en half jaar voor me uit schuiven – ik ben van de ouderwetse schooltandarts generatie, angstig dus – eindelijk naar de (angst)tandarts gegaan.

Die agenda lag ook mooi te wezen op mijn buro. Met een vulling uit 2007 en de nieuwe vulling nog mooi ingepakt in de kast. Gelukkig maar. De hond heeft al twee keer mijn agenda gejat en .. blijkt gek op het verscheuren van agenda vullingen.

Comments (12)Previous

Geen maatschappijleer voor de kerk

Next

Zes stappen vooruit, vier stappen terug

12 Comments

 1. In 2018 lopen de dagen van 2007 weer parallel.
  Vulling dus nog even bewaren πŸ˜‰

 2. Dr. Phil zou zeggen: ” this is not about the dog…” een van mijn favoriete citaten uit zijn therapeutische programma’s, die je niet steeds hoeft te blijven kijken omdat zijn advies eigenlijk altijd op hetzelfde neerkomt: Je weet best wat het probleem is, je weet ook wat je te doen staat. Doe het dus maar gewoon… :o)

 3. Dr. Phil zou zeggen: ” this is not about the dog…” een van mijn favoriete citaten uit zijn therapeutische programma’s, die je niet steeds hoeft te blijven kijken omdat zijn advies eigenlijk altijd op hetzelfde neerkomt: Je weet best wat het probleem is, je weet ook wat je te doen staat. Doe het dus maar gewoon… :o)

 4. Over die medicijnen: m’n vrouw heeft ze op rol. Afscheurbare dichte zakjes met datum/tijd-opdruk, 3x daags, aan elkaar vast voor een paar weken. Werkt perfect. Of je apotheek die service biedt is vers twee.

 5. CiNNeR

  @Henk van S: LOL Helaas, van die vulling is echt niets leesbaar meer over na dat de hond even gebladerd had met de tanden πŸ˜‰

  @Polderzilver: Het klinkt heel waar, het is ook heel waar en toch kan de moeilijkheid juist in ‘het doen’ zitten. Sowieso met ADHD, wat ik de ene seconde moet doen is na drie seconden alweer vervangen voor iets anders wat gedaan moet. En lichamelijke beperkingen maken het doen ook niet altijd even makkelijk. Maar dat laatste gaat niet op voor het bijhouden van een agenda idd πŸ˜€

  @Jack Random: Onze apotheek biedt die service tegenwoordig ook. Alleen geven ze tevens regelmatig de verkeerde merken of doseringen mee. Zonde als het dan allemaal al in zakjes ziet en bovendien voor mij moeilijker na te gaan. Dus dan maar zelf beter wegleggen en dagelijks uit verpakkingen vissen.

 6. HenK

  Spot had eerder dan jij door, dat zo’n agenda toch eigenlijk niets voor jou was…
  Maar misschien heeft de ‘dreiging’ van de agenda er wel voor gezorgd dat het organiseren nu beter loopt. πŸ™‚

  De angsttandarts… m’n complimenten (en sterkte!)… die 2,5 jaar voor je uit schuiven komen me bekend voor…
  De voorjaarsschoonmaak… de wat ? πŸ˜‰
  De medicijnen… Het netjes opslaan is één ding, niet vergeten ze in te nemen iets anders. Voor mezelf heb ik een schema gemaakt met wat wanneer moet worden ingenomen en daar zet ik de datum achter nadat ik heb gedaan.
  Werkt, tot nu toe, uitstekend… en dat terwijl één van de bijwerkingen vergeetachtigheid is… πŸ˜‰

 7. ctje

  wij gebruiken een weekscheurkalender die op de deur hangt, is enige wat voor ons werkt. In agenda kijk ik niet en langs de deur loop ik steeds en dan zie ik het meteen dat ik die week wat moet doen.

 8. Luuk

  Zolang je maar niet vergeet dat een papieren agenda ALTIJD vele malen handiger is dan een digitaal ding.

 9. CiNNeR

  @HenK: LOL Wij hebben wel een slim hondje inderdaad πŸ˜‰

  Gelukkig vergeet ik vrij zelden medicijnen in te nemen. Ook omdat ik dat vrij snel ga merken en ze op erg vaste tijdstippen ingenomen moeten, de rest wordt georganiseerd rond die tijdstippen. De nodige vitamines is een ander verhaal, die wil ik nog wel eens vergeten. Maar ik ken mezelf, een lijstje waar ik op af kan vinken, vergeet ik ook. Inmiddels heb ik voldoende last van van alles, dan denk ik er een tijd wat beter aan.

  @ctje: wij hebben de neiging dingen die ergens vast hangen, juist niet meer te zien. Of het moet in de weg liggen, op mijn telefoon, toetsenbord of zoiets. Ik ben in staat om de datum van vandaag niet te weten terwijl die overal in en op staat..

  @Luuk: nee, nooit!!!

 10. Ha! Spot dwingt je om niet alleen die agenda te gebruiken, maar hem ook op een vaste plaats op te bergen! Hihi. Voor je het weet is je hele huis geordend en alles veilig opgeborgen zodat hij alleen z’n speeltjes kan molesteren. πŸ˜› πŸ˜€

 11. desiree

  Ik lees een hoop goede voornemens die al behoorlijk worden nageleefd.
  Op de goede weg dus πŸ™‚
  Het gaat niet om perfectie, maar om de goede richting πŸ˜‰

 12. CiNNeR

  @Wenz: Moet zeggen, hij richt ons steeds beter af daarmee ja πŸ˜€

  @desiree: ook weer waar, dankjewel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft