Tanden en kiezen

Nog aan het bijkomen van de wortelkanaalbehandeling van afgelopen dinsdag (rechtsonder), brak er gisteren (linksonder) een verouderde en flinke vulling uit een kies. Gelukkig sinds zeer kort aangesloten bij een nieuwe en fijne (angst)tandarts die helaas vandaag dan weer niet op zijn praktijk te vinden was. Maandag half elf hoor ik hopelijk dat de kies behouden kan, het liefst door even ende simpel een nieuwe vulling te plaatsen. Maar ik vrees een beetje dat het zo makkelijk niet gaat worden.

Tot die tijd moet ik voorzichtig eten voor zowel de nood vulling rechts als het gapende gat links in mijn kiezen. Dat valt lichtelijk tegen…

Sowieso altijd vervelend hoe je zonder ergens last van te hebben in de tandartsstoel komt en met naweeën er weer weg gaat. Met de nieuwe ‘witte’ vullingen die krimpen, uitzetten, vocht opnemen en weet ik wat meer, schijnt dat heel normaal te zijn.

Update: Ha gezellig. Er was geen tijd om iets aan de uitgebroken vulling te doen, die komt over anderhalve week pas. Wel moest het afronden van de wortelkanaalbehandeling teruggeschoven worden naar eerder, dat moet aanstaande vrijdag plaats vinden. In plaats van gewoon de noodvulling vervangen voor de uiteindelijke vulling, wordt het nogmaals schoongemaakt en gedaan. En alsof dat nog niet jammerlijk genoeg is voor wat bedoeld was als een simpele, preventieve (!) wortelkanaal behandeling, brak daar vanmiddag een laagje kies af en begint inmiddels de noodvulling te brokkelen en te scheuren. Maar geen pijn (duh, de zenuwbanen zijn verwijderd) betekent het wachten op vrijdag. Tenzij de kies helemaal zou breken. Mag toch hopen dat dat niet ook nog gebeurd …

Comments (6)Previous

Hondenpoep en hoe het niet moet

Next

Liever emigreren

6 Comments

 1. ctje

  balen, sterkte hoor.

 2. CiNNeR

  @ctje: Dankje!

  @Luuk: welja, maak me een stukje geruster 😉

 3. desiree

  Dat zit niet helemaal mee lees ik zo.
  Ik wil ook geen olie op het vuur gooien…
  maar zal leuke rekening worden bij elkaar :-s
  Sterkte!

 4. CiNNeR

  @desiree: met wat geluk blijf ik nog net onder het budget van mijn ziektekostenverzekering. Dat wil zeggen, als alles gerepareerd kan worden en daar ga ik even hardnekkig vanuit.

 5. desiree

  Gaat helemaal goed komen dan 🙂
  Ben zelf onverzekerd hiervoor.
  Ga ervan uit dat ik via premie toch alles wel betaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft