De zorg in tienden van seconden

Vierenveertig komma vier seconden staat er voor hulp bij tandenpoetsen. (Bron: 1Vandaag Verkiezingsdebat)

Oftewel, er is een of andere imbeciel geweest die besloot dat vierenveertig seconden hulp bij tandenpoetsen net niet genoeg was maar vijfenveertig seconden toch maar de spuigaten uitliep.

Comments (12)Previous

Er wordt aan gewerkt

Next

Twitter-fitties

12 Comments

 1. HenK

  44,4 seconden… dat moet sneller kunnen.
  Waarom maken ze er geen wedstrijd van, met een Nederlands kampioen tandenpoetsen, steunkousen aantrekken, enzovoorts ?
  Er is volgens mij zelfs een ‘smaakvol’ televisieprogramma van te maken, met een leuke voice-over…

  Of er kan natuurlijk ook gekozen worden voor een ander alternatief, zoals bij het wassen van patiënten/cliënten, waarbij door gebruik te maken van bepaalde chemicaliën afdrogen niet langer nodig is.
  Trekken die handel (wel even een nette term voor bedenken en een paar ‘argumenten’, zoals bij dat waterloos wassen). En geen kunstgebitten, maar vloeibaar voedsel… dat levert ook weer tijdwinst op.

  Imbeciel inderdaad. Ze zouden de bedenkers van dit soort schema’s zelf een maandje op die manier moeten be…, nee, mishandelen.
  “Ja, maar er moet bezuinigd worden…” zegt de verantwoordelijk manager, voordat hij naar zijn tweede huis in Zuid-Frankrijk vertrekt.

  En volgens ‘sommige’ politici zijn mistoestanden incidenten en het melden ervan stemmingmakerij.

  Iedereen veel wijsheid toegewenst… woensdag in het stemhokje.

 2. CiNNeR

  @HenK: Goh, je zou zo de politiek in kunnen. Daar worden dit soort plannen tegenwoordig als zeer waardevol gezien geloof ik. Dankjewel trouwens, het zal maar SP worden denk ik.

 3. HenK

  Ik vermoedde al, dat je geen “stemadvies” nodig had ! 😉

 4. Er wordt ontzettend veel verspild aan onderzoeken naar hoe het allemaal goedkoper kan. Absurd! En ook ik stem morgen op een zekere socialistische partij…;-)

 5. Tja wat hebben we toch een silidaire stembusgangers in Nederland.
  Ik snap nu dat ook bezuinigen op onderwijs:
  Normaal stemmen de “kapitalistische aso’s” gewoon rechts en dat zal wel zo blijven.
  Maar door het volk nog dommer te houden kunnen ze er nog een stel wijsmaken dat ze sociaal zijn.

 6. CiNNeR

  @HenK: Nee idd Ik schrijf er minder over maar hou het nog wel bij 🙂

  @Terrebel: Hopelijk veel meer mensen

  @Henk van S: blijkbaar moeten mensen eerst meer hinder ondervinden voordat er terug een ommezwaai komt. Als die er komt, het past wel bij de ik-cultuur.

 7. desiree

  SP it is. Kan er niks anders van maken…

 8. Gewoon “een” poetsinstructie (er zijn er meer te vinden en veel geven zelfs nog langere tijden aan): Poetsinstructie
  Houd een vaste poetsvolgorde aan. Poets de tanden in de onderkaak bijvoorbeeld eerst aan de binnenkant, dan de buitenkant en tenslotte de bovenkant. De bovenkaak poetst u in dezelfde volgorde. Poets tweemaal per dag twee minuten. Poets bij voorkeur na het ontbijt en voor het slapengaan.” Hoe je je in 44,4 seconden aan die instructie wilt houden moeten ze toch nog even uitleggen. En dat is nog excl. de tijd nodig voor het pakken van de borstel, tandpasta en dat laatste op de eerste aanbrengen en naderhand spoelen.

  Maar misschien gaan ze er van uit dat iedereen die hulp nodig heeft een kunstgebit heeft en is dit de tijd om een gebitsbakje vol te laten lopen er er een tablet in te laten vallen?

 9. CiNNeR

  @Frans: Ben daar ook erg nieuwsgierig naar. Waarschijnlijk staat de tijd voor de werkelijke hulp als aanbrengen van tandpasta op de borstel en aangeven van de borstel en zal de client het verder zelf moeten kunnen. Een andere mogelijkheid zie ik niet, of er moet bij hen in de instructie staan dat er 5 tot 10 seconden gepoetst mag worden?

 10. dat wordt dus de dop niet op de tube doen en tweemaal daags de borstel uit het glas graaien er een dot op kwakken en afgeven en dan iets anders gaan doen voordat je na twee minuten de borstel weer weggraait, afspoelt en in het glas flikkert.

 11. ctje

  huhhh op de tanderborstels zit toch een timer van 2 min. Lekker dan.

 12. Luuk

  Binnenkort bij de Mediamarkt: een elektrische tanden borstel die niet na 2 minuten stopt, maar na 44,4 seconden. Let maar op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft