Twitter-fitties

Vol verbazing heb ik vanavond 1Vandaag zitten kijken over ‘twitter-fitties’: massale vechtpartijen onder jongeren nav oproepen op twitter. Verbazing, omdat de schuld van al dat geweld uitdrukkelijk werd gelegd bij sociale media. Verbazing ook omdat de oplossing eveneens gezocht werd in omgaan met sociale media.

Ben ik nu werkelijk de enige die meent dat het probleem niet zozeer zit in sociale media maar vooral in het feit dat jongeren elkaar lachend de hersens in slaan en grinnikend een leraar het ziekenhuis in rossen?

 

Comments (3)Previous

De zorg in tienden van seconden

Next

Niet natrekken hoer strafbaar?

3 Comments

 1. HenK

  Twitter-fitties, happy slapping, …..
  Vechtpartijen tussen scholen, wijken, straten, ‘fans’ voor sportclubs, enzovoorts zijn niet nieuw. Nieuw is de manier waarop het wordt georganiseerd en in beeld wordt gebracht.
  De schuld bij de sociale media leggen slaat nergens op en gaat voorbij aan de werkelijke oorzaken, die ik hier verder niet ga benoemen.

 2. ton

  De schuld ligt tenminste deels bij een falende opvoeding en het slechte voorbeeld van politici, die vinden dat alles wat zij denken gezegd moet worden en de gevolgen daarvan niet durven/kunnen/willen overzien.

 3. Sociale media en asociale ouders leveren asociale kindjes op.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft