Niet natrekken hoer strafbaar?

Het is woensdag en de reclamefolders liggen in een warrige stapel te lonken op de mat. U bent nu eenmaal gek op koopjes. Met een kopje koffie en een plakje cake uit de aanbieding, slaat u op uw gemak aan het bladeren. Uiteindelijk ziet u een mooie broek, een paar kekke schoenen en heeft u een kortingsbon voor hondenvoer uitgeknipt. Netjes schrijft u de registratienummers uit de advertenties op een notitieblok. U wilt immers niet gearresteerd worden vanwege een nieuwe outfit! U pakt de telefoon, belt naar de Keuringsdienst van Waren en geeft de registratienummers door aan de telefoniste. De schoenen en hondenvoer blijken legitiem, die kunt u met een gerust hart gaan kopen. De broek hangt weliswaar in een keurige boetiek maar blijkt gemaakt in een sweatshop waar gebruik wordt gemaakt van illegale arbeid. U bent een beetje teleurgesteld maar het is niet anders, voor de broek zal u op zoek moeten in een erkend warenhuis.

Klinkt voor iedereen wat vreemd waarschijnlijk. Behalve voor minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten die vanmiddag in de Kamer met het volgende idee op de proppen kwam:

“Belangstellenden voor een prostituee die zelf of via of een bordeel adverteert, moeten straks eerst uitzoeken of de aangeboden prostituee wel geregistreerd is en dus boven de 21 jaar. Dat kan dan waarschijnlijk door een centraal punt te bellen, waar de adverteerder bekend is onder een registratienummer, het burgerservicenummer en het bij de klantenwerving gehanteerde telefoonnummer. Doet de klant dit niet en maakt hij gebruik van een niet-geregistreerde hoer, die mogelijk te jong is en/of het slachtoffer van mensenhandel, dan is hij strafbaar.” (Bron)

Let wel, het centrale orgaan zou er moeten komen om vat te krijgen op gedwongen prostitutie en mensenhandel. Blijkbaar is het dan geenzins de bedoeling dat politie of justitie iets doet met de gegevens, zoals – ik zeg maar wat hoor – arresteren van mensenhandelaren, slechte pooiers en loverboys.  Welnee, volgens Ivo ligt de oplossing in het strafbaar stellen van de bezoeker van de prostituees.

Wel geheel in lijn met het marktdenken van tegenwoordig …

Comments (12)Previous

Twitter-fitties

Next

De belastingdienst, gekker kunnen ze het niet maken?

12 Comments

 1. Knap bedacht maar onzin natuurlijk! Alsof niet de dief moet worden opgepakt maar degene die via een Marktplaats-advertentie een leuke tweedehands scooter denkt te kopen.

 2. christinA eijkhout

  LOL

 3. Bij geruchte vernomen dat Ivo met aanvullende maatregelen komt:
  Ieder geregistreerde hoer m/v krijgt een getatoeëerd registratienummer.
  Iedere hoerenloper moet een bonnenboekje bij de gemeente halen (loket met extra openingstijden in de roze buurten) en na bezoek nummer in 3-voud invullen en ondertekenen.(1 voor de hoer, 1 voor de belastingdienst en 1 als persoonlijk bewijsstuk)
  Persoonlijk heb ik het niet zo op nummer in mensen.
  Voordat je het weet heb met de huidige regeerkliek nummers voor linkse mensen en zo 😉

 4. CiNNeR

  @Terrebel: psies mijn idee! Misschien is het een verkapte bezuiniging meteen?

  @Henk van S.: Dat idee had hij al eerder met de ‘peespas’, dan zouden zowel de prostituee als de klant geregistreerd zijn, maar dat is afgeschoten door de Tweede Kamer. Frappant ook trouwens, Ivo kan het weinig beleefd houden. Heeft het alleen over hoeren, hoerenlopers en peeskamers.

 5. Inderdaad zeg, wat een raar idee!

 6. Lijkt me een systeem dat zo lek is als een mandje: wie garandeert dat degene die je nav die advertentie aantreft ook degene is die bij dat register staat ingeschreven? Moet je dus bij aankomst ook nog om legitimatiebewijzen gaan vragen, en dan heeft hij dus via een omweg toch dat pasjessysteem ingevoerd waarvan al geconcludeerd was dat hetgeen goed idee was en dat het niet ging werken.

 7. CiNNeR

  @Frans: LOL Daar had ik nog niet aan gedacht. Gelukkig is de kans nogal klein dat de Tweede Kamer het goed gaat keuren.

 8. Luuk

  Lijkt me dodelijk voor het libido: bellen, menu doorlopen, sofi nummer meisje inspreken, etc etc. Maar misschien is dat juist wel de bedoeling.

 9. CiNNeR

  @Luuk: Lijkt mij ook ja! Maar moet bekennen, kan me sowieso weinig voorstellen bij een prostituee bezoek. Het betalen en afspreken wat er ‘gedaan’ gaat worden of wat niet mag, lijkt mij ook geen wonderen doen voor het libido. Toch lijkt dat voor weinig mensne een hindernis te zijn.

 10. Debby

  Pff al die gehandicapten meteen ook geen sex meer door dit gedoe. En is het niet het werk van de politie en vreemdelingen dienst om te controleren of die meiden legaal in het land en vrijwillig aan het werk zijn? Zou toch wat zijn dat ik in een kroeg ook moet checken of de drank en nacht vergunning geregeld is. Of de arts zijn diploma wel heeft en de buschaufeur zijn rijbewijs.

 11. CiNNeR

  @Debby, inderdaad, we zijn het roerend eens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft