Het UWV kan (niet) goochelen

In de maand juni moet u ongeveer 8 dagen langer wachten op uw uitkering. Dit betekent niet dat u deze maand minder uitkering krijgt. Uw uitkering geldt namelijk altijd voor de periode van de eerste tot en met de laatste dag van de maand. Bron

Wat een onzinnig slecht promotiepraatje zeg. Natuurlijk betekent dit dat we deze maand minder geld krijgen. Niet voor niets haast het UWV zich te vertellen dat zij deze verandering in de maand juni invoeren, omdat “u rond de 15e van de maand mei nog wel gewoon uw vakantiegeld krijgt.”

Mocht het vakantiegeld onverhoopt al gereserveerd zijn voor andere doelen dan een gat in het budget van ruim acht dagen, is er nog een beperkte mogelijkheid een voorschot aan te vragen voor de maand juni. Geld wat de twee maanden erna wel terugbetaald dient te worden. Maar minder geld krijgen, welnee, zo moeten we dat vooral niet zien.

Overigens gaat het niet om acht maar tien tot veertien dagen. De genoemde ‘oude’ datum in de uitleg is de uiterste laatste dag van ontvangst waar de dag van betaling enkele dagen eerder plaatsvindt, de nieuwe datum van uitbetaling is de uiterste eerste dag dat zij uitbetalen waar het UWV meestal later is én de dag van ontvangst enkele dagen later zal zijn. Een wel erg optimistische en weinig kloppende berekening dus.

Comments (22)Previous

Tien jaar!!!

Next

Kieper de chronisch zieke maar de afgrond in ..

22 Comments

 1. HenK

  Er is één kamerlid die je zorgen deelt en er vragen over gesteld heeft aan de minister.
  Ere wie ere toekomt…
  http://www.christenunie.nl/k/nl/n8447/news/view/479351/363763/Het-UWV-stelt-uitbetaling-uitkeringen-10-dagen-uit.html

  Het argument “salarissen worden over het algemeen ook aan het einde van de maand uitbetaald” zal inmiddels wel aardig kloppen, maar dat betekent niet dat bij een dergelijke maatregel niet/onvoldoende hoeft te worden nagedacht over de gevolgen voor mensen, die nu al moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen…

 2. christinA eijkhout

  Mij is de brief ontgaam, maar het komt hier nu 24 binnen, dus dan 31, gelukkig betaal ik altijd alles pas op de laatste dag van de maand, dus veel zal het niet schelen, hoop ik.

 3. christinA eijkhout

  Ik betaal natuurlijk niets automatisch, dat heb ik vorige keer van zo’n move van UWV geleerd.

 4. CiNNeR

  @HenK: Frappant, in de vragen word uitgegaan dat het UWV de brief 4 april heeft verstuurd. Ik kreeg hem pas afgelopen vrijdag 15 april in de bus. En idd, er is gewoon niet nagedacht over de consequenties van een latere betaling. Vind het met name erg vervelend dat de aankondiging zo laat is. Hadden we dit maanden eerder geweten, kan je je er ietsje op voorbereiden, kan er nu al niets meer aan aanpassen (en ik gebruik mijn vakantiegeld ook voor jaarlijkse rekeningen). Ben ik nog getrouwd maar je zal met dezelfde minimum uitkering alleen wonen, die mensen gaan meteen het schip in 🙁

  @ChristinA: het geldt alleen voor de mensen die nog in de oude regeling vielen en de vijftiende betaald kregen. Wij worden nu rechtgetrokken met de mensen die al op de 24e betaald krijgen zoals jij. Dus je hoeft je nu niet druk te maken gelukkig.

  Kan me alleen herinneren van de vorige keer dat het toen minstens een half jaar van te voren was aangekondigd. Was toen al heel vervelend, nu is het ook nog wel erg kort dag.

 5. desiree

  Ik heb de brief rond de 4e gehad inderdaad, dus bij mij klopt het wel.
  Ik krijg ook rond de 15e betaald, dus dat schuift meteen tien dagen op nu (viel in oude regeling schijnbaar?).
  Van het geld moeten we rondkomen, maar gelukkig wordt alles rond begin van de maand betaald, het geld van huur en zorgsubsidie staat er dan al op.
  Alleen mijn huishoudpotje voor het eten krijgt zo een ongelooflijke duw, en daar ben ik heel erg niet blij mee :-s
  Lekkere actie weer ala UWV…

 6. CiNNeR

  @Desiree: De TNT loopt in Roosendaal nogal achter de feiten aan geloof ik, krijg wel meer brieven tien tot vijftien dagen ná dagtekening.

  En hier ook een deuk in het budget voor de boodschappen. Krijg je het opgevangen denk je?

 7. desiree

  Krijg het wel opgevangen, spaarpotje vangt het nog net wel op, zo ook de kapotte auto en de zonet geopereerde poezesnoes (gisteren). Maar het wordt zo wel snel minder :-s
  Maar mag niet klagen… Als het niet gaat heb ik goede schoonfamilie (goud waard)
  Maar niet iedereen heeft dat, wat het UWV niet echt interesseert geloof ik :-s

 8. Cisca

  Het is nog veel fraaier. Tot niet zo lang terug werd het op de 10de van de maand gestort. Eeen paar maanden terug belde ik wegens een latestorting het UWV. Er stond een bandje dat de betaaldata waren opgeschoven en tot de 16de konden plaatsvinden. Einde bericht en verbinding werd verbroken.Dus nu kan ik een voorschot vragen en dat in enkele maanden terugbetalen, ergo nog minder inkomen om de toko te runnen.Pikant detail, als het geld door derden(wsnp en budgetbeheer) is een voorschot niet mogelijk.Toch attent dat ik mijn vacantiegeld kan gebruiken om te overleven!@@###!!!!!!!!En nog zo’n inkopper: de uitkering gekoppeld aan de bijstandsnorm wordt over 20 jaar met 2000 euro verlaagd.MMMM ik zit nu net onder bijstandsnivo dus ik denk dat de wereld over 10 jaar niks meer van mij verneemd. Dat ga ik wel met mijn gebeente spoken bij diverse politici. Ik kan namelijk erg lang heel vervelend blijven HAHAHA

 9. CiNNeR

  @desiree: nee het UWV staat in de praktijk niet bekend om de menselijke maat

  @Cisca: Helemaal bizar, als je al in de financiële problemen zit dan kan je juist geen voorschot krijgen?! Zit verder met mijn bek vol tanden, kan alleen mee veronwaardigd zijn maar daar schiet je niets mee op. Heel veel liefs kanjer!!

 10. Ik maak altijd op de vijftiende geld over naar mijn girorekening waar de vaste lasten als verzekeringen, gas, water en electriciteit e.d. van af gaan. Die wachten niet tien dagen extra dus moet ik gewoon van een maand uitkering 2 x dat bedrag overboeken en dat het administratief keurig klopt en aan het eind van de rit keurig gelijk zal blijken te lopen helpt mij nu weinig (het einde van de rit is het moment dat ik dood of met pensioen ben dus ik kan er maar beter van uit gaan dat ik die tweede overboeking de komende maand gewoon kwijt ben en dat geld nooit meer terug zie).

 11. CiNNeR

  @Frans: inderdaad, treurig maar zeer waar. Krijg je dat voor elkaar, het bedrag tweemaal ophoesten in de maand juni?

 12. Op zich lukt dat wel met een deel van de vakantietoeslag, maar die reserveer ik eigenlijk altijd voor het onderhoud/schilderwerk van de woning (vakantie houd ik van de opbrengsten van belastingaangiftes voor derden) en de ruimte om daarvoor te reserveren wordt al jaren minder (voorheen deed ik dat van de belastingteruggave ivm ziektekosten, maar daar is inmiddels weinig van over)

 13. @Frans: hm, het is op te lossen maar ten koste van onderhoud aan het huis dus. Blijft rottig dit plotselinge besluit.

 14. de Vrijdenker

  Hallo,
  Het UWV heeft het financiele jaar opgerekt van 12x 30 dagen naar 11x 30 dagen en 1x 40 dagen,dit houdt volgens mij in dat er 10 dagen (ong.) geen uitkering plaats vind en dat je dat geld kwijt bent en nooit weer krijgt .Handige truc dus maar de uitkeringstrekkers zijn bestolen! Overigens is de 23 ste wel een mooie datum.Het UWV dient die 10 dagen gewoon te betalen!

  gr.de Vrijdenker

 15. Rocco

  Ik voel mij bestolen door de overheid (UWV)

  Eerste betaling vind plaats van af de dag dat de uitkering ingaat tot uitbetaal data, dus altijd achteraf.

  Stel voor; 10-15=5 dagen betaald 15-15= 20dagen 15-15=20dagen enz.

  Nu verschuiven zij de datum van 15 naar de 23ste.

  15-15=20dagen 15-23=25dagen 23-23=20dagen enz.
  bij de verschuiving worden ipv 25 dagen maar 20 dagen uitbetaald!!!!

  Hoezo is de uitbetaaldatum maar een fictieve betaaldag per maand en wordt er altijd gewoon een maand bedrag betaald?

 16. wouter

  UWV zou weg kunnen.

  Het UWV maakt meer kapot dan drank of drugs, maar het kan het UWV niets schelen, Wij UWV, Wij God.
  Op de site van het UWV staat dat ze de privacy regels netjes voor elkaar hebben en dat je dat ook op de site kan zien. Nou geloof me, ze hebben helemaal niets voor elkaar, er komt post van mij al 10 jaar op een ander adres.
  Je kan bidden en smeken om dat weg te halen, maar de type Miep steekt 2 middelvingers op en gaat verder met het nagelvijltje.
  Wat beeld het sofinummer xxxxxx=76 zich in, dat maakt ze heel toevallig zelf wel uit en als ze tijd en zin heeft dan…………..
  Eindelijk komt er een beslissing van het UWV, maar wat er komt niks dus. Arbeidsdeskundige gebeld en die zegt heel parmantig dat het verstuurd is en mailt mij dat.
  Wel excuseerde ze zich voor het feit dat ze zag dat het op 18 oktober 2011 verstuurd was, maar dat moest waarschijnlijk 18 november zijn, omdat ze dacht het geschreven te hebben op 7 november, maak me gek, ga door, je bent er bijna.
  De mail waarheen ze heeft gestuurd, naam…klopt, straat … helemaal goed, huisnummer …. ok, woonplaats ….. bijna een plusje voor het UWV, want het enige wat niet klopte was de postcode en dat je belangrijke post dan bij andere mensen aankomt, achhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.
  Vreemd is wel dat er later, die bewuste beslissing alsnog sruurde, dusweer niks en weer niet in beroep kunnen he.
  Maar heb weer een aanvraag lopen voor een vergoeding en jawel krijg ook een bevestigingsbrief ( moest er wel ff om vragen ) op 7 december weet ik dat op 15 november mijn aanvraag is binnengekomen, erg vaag, maar ik moet nog bijkomen en maak me nu even niet druk. 10 januar, 15 januari, 20 januari, ( zou toch 15 januari op de mat liggen? ) 25 januari, 30 januari, 2 februari, nog niks.
  Ik wordt weer boos, maar dat willen ze graag, want dan kan je lachen op de nieuwjaarsborrel bij het UWV en heb je ook een smeuïg verhaal En sta je even in het middelpunt en krijg je schouderklopjes.
  Soms denk ik dat er bij het UWV een soort competitie aan de gang is, wie de meeste sofinummers afbrand en het vagevuur in gooid. ( wat ze daar dan niet snappen is dat je de UWV clienten ( sofinummers ) niet meer in het vagevuur kan gooien, daar het UWV al het vagevuur is )
  Ik bel het speciale UWV nummer en krijg een dame aan de foon die zegt:”meneer die brief is op 1 februari verstuurd, ( ze zei het op een toon, alsof het leek dat ze het knap vond en ik proefde iets van trots in haar stem.
  Dus ik zeg dat het ruim 2 weken te laat komt.
  De dame is niet meer vriendelijk.
  Ik kijken in de brievenbus en vind………………….niks brief.
  De volgende dag weer niks.
  Nu vliegen er toch wat stoppen bij mij door en bel weer op.
  De eerste verrassing was dat bij het horen van mijn sofinummer de dame gelijk zei:”ogenblikje meneer ik verbind u door”, oei mijn sofinummer is nu bekend als de bonte hond bij het UWV.
  Een man aan de andere kant van de lijn en die klonk als een jurist of een hoog geplaatst persoon en sprak zeer goed ABN zelfs ietsje bekakt.
  Meneer ik wacht op een beslissing, maar zie alsmaar niets. Deze is reeds verstuurd op 1 februari meneer.
  Ok, maar ik heb hem niet.
  Meneer die is verstuurd op 1 februari.
  Ja, maar waarom heb ik dan niets?
  Meneer die is verstuurd op 1 februari. ( heel even dacht ik te maken te hebben met een computer of een bandje, maar nee toch niet.
  Meneer, als die brief niet verstuurd is, kunt u dat gerust vertellen, want het verbaasd mij niet, na alles dat ik meemaak met het UWV. ( De man groeid en wordt arrogant, even had ik het idee dat hij nu een verdieping hoger zat en de ego op max was. Meneer die brief is op 1 februari verstuurd en ik heb de gegevens voor me, hij is verstuurd naar, naam, straat, huisnummer, postcode, stad.
  Ik trek het niet meer en ik lanceer uit de pantoffels, nok tegen de grond veer op en krijg even geen lucht, vandaar de korte reactie.
  Pardon? ( De man is beslist in een overwinningsroes en wordt ook arroganter en nu is zijn ego zeker al drie a vier verdiepingen groter )
  Meneer u moet goed luisteren, die brief, ja, is verstuurd op 1 februari, ja, naar, ja, naam, ja, straat, ja, huisnummer, ja, postcode, ja, stad, ja, was dit voldoende duidelijk. Dus toch en ik zie kleine kringetjes rook uit de oren komen, druppels aan me neus, vreemde haaruitval en de kleur van mijn wangen wordt zeer onnatuurlijk rood en jawel ik lanceer mezelf bijna en wordt langzaam nuts.
  U zegt? Meneer. ( de man is nu beslist, samen met de ego het UWV pand ontstegen en de overwinningsroes druipt van de woorden af en de vernederende opmerkingen en de sneren geven aan dat hij de buit binnen heeft en weer een sofinummer heeft geknakt en hoeveel overwinningen er die dag mij voorgingen weet hij al niet meer )
  Meneer, dit is de laatste keer dat ik het vertel en dan ga ik weer echt werk doen, ja wij werken hier ook hoor en zijn er niet alleen voor mensen die alleen maar de hele dag kunnen klagen, of zoeken naar fouten bij ons en ja er wordt wel eens een foutje gemaakt, maar daar staat heel veel goed werk tegenover en dat mag ook wel eens gezegt worden. ( ik ben nu bang dat ik die man kwijt ben, want die ego wordt zo groot en ik begin bang te worden dat als ie knapt ik eronder lig )
  Dus meneer, die brief is op 1 februari 2012 verstuurd naar, naam, adres, nummer, postcode, stad, nu wel gehoord meneer?
  Ja, maar ik woon daar al 10 jaar niet meer.
  ( grote stilte, ik vreesde voor een knal, maar de ego slonk erg snel, ik wachten op een plof van het vallen, niks ik denk aan een hartaanval, ook niet, maar toen eurekaaaaaa ik denk :”die is alsnog alle adres gegevens aan het veranderen”. Terwijl ik het dacht, wist ik al dat ik gekke dingen aan het denken was, een UWVer die werkt, that will be the day, maar als ze niet werken, zijn ze hanteerbaar, want als ze werken, komt er rottigheid.
  Maar nee de man komt weer aan de foon en zegt stotterend ( wel een groot verschil hoor ) dus ehhh zo eeeh dus u bent verhuisd? ( nu was mijn ego aan de beurt en ik groeide en vond dat ik het zelfde kon als die UWV beul )
  Meneer ik woon al 10 jaar niet meer daar.
  O dus ehhhh u bent pas verhuisd?
  Meneer, ik woon al 10 jaar niet meer daar.
  Dus u woont daar al lang niet meer?
  Meneer ik woon daar al 10 jaar niet meer.
  Goh dat het ehhhh dan nog in de computer staat he, dus u woont daar niet meer, nou nou zeg, dat is stom. ( wel fijn dat een UWV medewerker het zelf eens constateerd dat ze dom doen )
  Meneer, dit is de laatste keer dat ik het zeg, maar ik woon daar al 10 jaar niet meer, heeft u het begrepen?
  Het gesprek liep toen af.

  Je moet weten dat ik een geheim adres gegeven heb en nu ligt alles van mij open en bloot op straat.
  10 jaar is er veel post ook naar mijn oude adres gegaan en ik weet niet wat er allemaal tussen zat, maar mogelijk kopieën van brieven met mijn huidige adres erin.
  Maar een ander heeft zo wie zo niets te maken met mijn privacy en mijn adres gegevens en er is een huis in Nederland, waar men smullend een hele discussie tussen mij en het UWV heeft gevolgd. Dan een arbeidsdeskundige die een brief met juiste adres gegevens naar een verkeerde postcode stuurt en niemand die bij het UWV nadenkt wat die signalering bij die naam betekend.
  Ik zie het voor me, de type Miep legt het vijltje neer en zoekt mijn adres, ziet de notering en zegt tegen een collega:”kijk eens meid, wat leuk er staat een belletje naast de naam”
  “O maar bij de rest niet, zullen wij dei andere ook een belletje geven, want het staat zo schattig toch?”
  Niemand die sorry zegt, want men weet het gewoonweg niet en ondanks de mooie woorden op hun site, durf ik met iedereen de weddenschap aan dat haast niemand bij het UWV weet wat protocoleren bij persoonsgegevens inhoud en dat niemand op de hoogte is van de strenge regels betreffende het GBA en het gebruik daarvan.
  Ironie is dat het UWV in het GBA mag winkelen, het is overheid en in dat GBA zitten de gegevens van alle burgers van Nederland, dus iedereen kan dit lot treffen.
  Maar de vernieuwde UWV site zegt dat het UWV uiterste voorzichtigheid aan de dag legt als het om privacy en adresgegevens betreft.
  Nou opdat onze lieve Heer ons beschermen en behoeden voor als het UWV niet meer zo voorzichtig is.
  Als ze nu al zulke grote fouten maken en zichzelf correct en netjes vinden, dan wil ik niet meemaken als ze die voorzichtigeheid los laten.
  Zouden ze dan alle bestanden, uit het GBA doorverkopen aan bijvoorbeeld de Hema en de Otto?
  Misschien proberen ze zelfs het criminele circuit wel om die bestanden door te verkopen.
  Ik zie het al helemaal voor me ( ik maak er een grap van, maar voor het zelfde geld gebeurd het volgende gewoon ) Miep zit op een verjaardag en een vriendin vraagt zich af waar Koos Werjkeloos gebleven is.
  Wacht maar ff meid, ik kijk morgen wel ff in het GBA dan sms ik het wel ff.
  Het is hypothetisch, maar zal er niet van staan kijken en al helemaal niet bij het UWV.
  Wat ik wel weet is dat het rijk het UWV moet afsluiten van het GBA ( gemeentelijke Basis administratie ) en het UWV pas weer toelaten als ze protocolleren en een goede manier van beschermen hebben.

  een zwaar gedupeerde van het UWV
  voor de liefhebbers wil ik mijn echte strijd met het UWV ook wel eens vermelden, maar lees het wel in de ochtend, want doe je het s’avonds, is slapen een stuk moeilijker

 17. wouter

  Ik heb een brain brekertje over het UWV.

  Ik ben arbeidsongeschikt, maar heb een re integratie traject aangevraagd en gekregen.
  Plots was ik zelfstandig ondernemer, ik snapte er niks van, maar leek wel leuk.
  Nu moeten jullie weten dat ik om psychische redenen was uitgevallen, dus mag je verwachten dat een arts even een mening geeft of je het aankan.
  Nou niet dus, maar ik ga vol energie aan de slag en al snel loopt me beurs leeg, vanwege de opstartkosten.
  Meneer de arbeidsdeskundige ik zou graag wat onkopsten en kilometer vergoedingen willen indienen.
  Brief UWV ( wel op het goede adres trouwens ) U komt niet in aanmerking voor vergoeding, want u bent zelfstandig ondernemer en ga een lening ergens aan en neem een accountant en declareer bij de fiscus.
  Ow en ook wel schrik erbij en zoiets van wat is dit.
  Nog een paar keer ingediend met het zelfde resultaat, dus die weg maar ingeslagen.
  Alles gaat goed en ben al sinds 2007 bezig, maar omzetten komen traag, want ik ben productontwikkelaar vleeswaren en dat is een lange weg om te starten.
  Januari 2011 oom fiscus meld zich ebn zegt dat ik geen zelfstandig ondernemer ben en of ik even wil terugbetalen.
  Ik moet een berg terugbetalen, en heb alleen een gat in mijn zak en daar neemt oompje fiscus vast geen genoegen mee.
  Wacht eens even, ho even, sta stil, denk na, luister en jawel eurekaaaaaaaaa.
  UWV bellen.
  Ik ben verhuisd en woon in een andere provincie en dit al enkele jaren, maar wie mijn arbeidsdeskundige is schiet mij maar lek.
  Waarschijnlijk is dat ook een onderdeel van het UWV spel dat je zoiekt zoekt en zoekt tot je weet wie het is, ik zie die lol niet, maar kennelijk de arbeidsdeskundige wel.
  Eindelijk via het speciale nummer gevonden en de melding dat ze binnen 24 uur belt.
  We kennen het UWV en ja hoor drie weken later de arbeidsdeskundige en ik eg het verhaal uit en ze schrikt.
  Later belde ze mij en had wat zaken gevonden over mij ( ook UWV eigen ) en ze vond dat er wel erg veel mis was in mijn dossier.
  Ze ging er gelijk werk van maken en ik naar de sluiterij voor een fles bubbeltjes.
  Volgende dag belt ze weer en nu was plots mijn dossier een model dossier en er was niks mis mee, maar advbiseerde mij om naar schulsanering te gaan.
  Snel terug naar de sluiter die bubbels terug verkocht.
  Maar ik zit niet voor 1 gat gevangen en dien een klacht in bij het UWV, zal ze krijgen de krengen.
  Na een paar weken het antwoord en dat was: uw klacht komt niet in aanmerking voor behandeling, daar deze in 2007 is onstaan.
  Wel fijn dat ze al weten dat die klacht daar ontstond en dat kan niet anders betekenen dat ze weten dat de arbeidsdeskundige geblunderd had.
  Maar wij mogen die klacht niet in behandeling nemen, omdat hij dus ouder is als 1 jaar.
  Wie heeft er een pistool voor mij?
  Maar ik probeer het nog eens en zeg dat de klacht ontstond in februari 2011, toen oompje fiscus constateerde dat het allemaal anders was.
  Nee meneer in 2007.
  Ombudsman zegt het zelfde, dan LUL je niet meer.
  Ik nog 1 maal uitgelegd aan de ombudsman en jawel kreeg een vinger achter de deur en de vrouw zei dat ik wel eens gelijk kon hebben.
  Ik vroeg haar namelijk:
  Stel u kocht 20 jaar geleden een huis en aflossing en rente gebeuren trouw elke maand.
  Plots gaat uw werkfgever failliet in 2011 en u kunt het niet allemaal meer ophoesten en er komt achterstand en de bank verkoopt uw huis en u staat op straat.
  Wanneer is dit probleem ontstaan?
  Onstond het probleem omdat u zo stom was om 20 jaar geleden een huis te willen kopen?
  wat dacht u wel en niet nadenken over de baas he?
  Niet in de toekomst zien dat uw baas failliet ging, stomkop.
  Of ontstond het probleem toen de baas failliet ging.
  Ik kreeg gelijk van haar, maar ze kon er niet meer doorbreken bij het UWV.
  Maar ben ook met het UWV doorgegaan en vraag aan de arbeitsdeskundige om uitleg.
  Nou ze wilde wel een beoordelingsrapportage schrijven en dat ze alle aanvragen afwees, omdat ze niet tegen de beslissing van een collega in kon gaan.
  Niet tregen de beslissing van een collega ingaan?
  HALLO, UW COLLEGA HEEFT IN HEEL HET RE INTEGRATIE TRAJECT NOOIT EEN BESLISSING GENOMEN, WAAR GAAT U DAN TEGEN IN, TEGEN NIETS??????????
  Ze begreep het niet en stuurde de rapportage, zoals ik hierboven vermeld heb naar een verkeerde postcode.
  Ik vraag weer vergoedingen aan, want ik denk slim te zijn en als het UWV nog niet door heeft dat het probleem in 2011 speelt, dan kon men op zijn minst de jaren 2010 en 2011 en nu 2012 wel beoordelen en uitbetalen, ja toch?
  Dus ik stuur het in, maar krijg wel te horen dat er een negatieve beslissing zal komen.
  Maar de aanvraag is net weg en u zegt een negatieve beslissing?
  Protocol is dat de afdeling inkoop de aanvraag moet bekijken ( zonder voorbehoud en oordelen ) en daar waar de aanvraag op lichamelijke gf psychische klachten is gestoeld, dient de UWV arts er naar te kijken.
  Nee zegt de arbeidsdeskundige.

 18. wouter

  Ik het ministerie van sociale zaken gebeld en kreeg heel goed advies en ik had wel degelijk recht om door een arts gezien te worden.
  Mooi en ik mail de arbeidsdeskundige en zeg ( ik citeer ) Gaarne wil ik dat een UWV arts mijn aanvragen voor onkosten vergoedingen om psychische redenen beoordeeld.
  Krijg een mail terug met de volgende tekst: U bent voor het maximum afgekeurd en dat kan niet hoger, dus een herkeuring heeft geen zin.
  Wie heeft er een geweer?
  Maar goed ik zal afsluiten.
  Feit is dat ik om psychische redenen afgekeurd was en ben.
  Ben nooit gekeurd voor een re integratie traject.
  Heb nooit een bedrijfsplan met de arbeidsdeskundige besproken.
  Geen lening via of door het UWV gekregen.
  Elke aanvraag voor kilometer vergoeding of andere vergoedingen werden per brief afgewezen.
  Er is nooit ergens een beslissnig op genomen, kan dus niet in beroep.
  UWV erkent de fouten van 2007, maar dat is meer dan 1 jaar geleden.
  Belastingdienst wil geld zien.
  Prive heeft het hele traject tot nu toe € 50.000,00 of meer gekost en zeker als ik oompje fiscus terugbetaal, wat ik natuurlijk niet kan.
  Adres gegevens op straat door het UWV.
  10 jaar lang een fout adres van mijn smeuige prive informatie voorzien.
  En zo blut dat het succes dat werkelijk voor me deur staat niet kan pakken, daar ik niet weg kan, dus ben ik het kwijt.
  En op het hoogte punt ( maar dan sta je wel op je kop ) komt er een brief van het UWV.
  Het gekke heb ik altijd gevonden dat klote brieven altuijd goed aankwamen.
  Ik zit dus met een enorm financieel gat, mogelijk schuldsanering, maar dat kan eigenlijk niet omdat de gewone mij een bedrijf vind en die voor bedrijven zegt dat de schulden prive zijn.
  Maak je de brief open en lees: Meneer, as u zakelijk wist hebt gemaakt het afgelopen jaar, dient u er rekening mee te houden dat dit wordt gekort op uw uitkering.
  Tevens willen wij graag de jaarstukken, om de juiste berekeningen te kunnen maken.
  Ik heb geen pantoffels aan en lanceer mezelf niet, nee ik zak door de grond, ik begrijp de wereld niet meer, ik wordt gek. ik snap het niet meer.
  Ik zit intussen wel bij een psychiater en slik volop medicatie, die pillen smaken wel hoor.
  De arbeiodsdeskundige gebeld en boos verteld dat ik die brief schandalig vond en dat wanneer er sprake zou zijn van winst ik eerst daarvan dat fiscus gat zou dichten en andere gaten en ik vroeg gelijk waar ze mee bezig waren.
  Haar antwoord was helemaal te gek voor woorden, daar het UWV niets te maken heeft met de financiele zaken van voorgaande jaren, maar financieel alleen naar het lopende jaar en dat ik dan diende te verekenen.
  Heeft iemand een kanon over?

  Ik ga staan en geef het UWV een staande ovatie en roep:
  HIEP HIEP HIEP HOERAAAAAAAAAAAAAAAA
  HIEP HIEP HIEP HOERAAAAAAAAAAAAAAAA
  HIEP HIEP HIEP HOIERAAAAAAAAAAAAAAA
  Laat ons zingen:
  Het UWV gaat nooit verloren valderalderirevaldevladerare.
  het UWV gaat nooit verloren valdevaldera.

  ( en dat is nu juist zo jammer )

 19. wouter

  Omerking

  Op de UWV site onder kopje voor jezelf beginnen vanuit de ww of wao, kom je op een deel van de site van het UWV en wat denk je dat daar staat?
  Ik citeer ff.

  Wij kunnen u onder andere helpen met de volgende ondersteuning:
  • een starterskrediet;
  • aanpassingen op en rond de werkplek;
  • begeleiding bij uw werk (bijvoorbeeld een doventolk);
  • meeneembare voorziening (bijvoorbeeld aangepast gereedschap).
  (…)
  Waarom dit formulier?
  U wilt een eigen bedrijf beginnen. Met dit formulier kunt u ondersteuning aanvragen om u hierbij te helpen als u:
  – een uitkering krijgt van UWV; of
  – jonggehandicapt bent en jonger dan 18 jaar; of
  – in loondienst werkt en een ziekte of handicap heeft die u belemmert bij het werken of het vinden van een baan (u heeft dan ‘structurele functionele beperkingen’).
  Wilt u een vergoeding aanvragen voor het vervoer naar school of opleiding? Gebruik dan het formulier Aanvraag vergoeding vervoer.
  Welke ondersteuning kunt u aanvragen?
  Wij kunnen u onder andere helpen met de volgende ondersteuning:
  – een starterskrediet;
  – begeleiding bij uw werk (bijvoorbeeld een doventolk);
  – aanpassingen op en rond de werkplek;
  – meeneembare voorziening (bijvoorbeeld aangepast gereedschap).

  Wacht met kopen
  Wij raden u aan om te wachten met het kopen van een hulpmiddel.
  Zo voorkomt u dat u de kosten zelf moet betalen als wij u geen vergoeding geven.

  Nou nou, daar staat alles wat ik graag wilde en nu in de aanbieding!!!
  Maar het wordt erger geloof me.

  Starterskrediet 2012
  Omschrijving Bedrag
  Maximale hoogte starterskrediet € 34.134

  En het UWV zou niet kunnen goochelen???
  Echt wel

  -edit- Heb een beetje gesnoeid in je citaat, om geen problemen te krijgen met auteursrechten. Het belangrijkste staat er nog in -edit-

 20. CiNNeR

  @Wouter: dat klinkt als een bak enorme problemen inderdaad. Misschien kan je hulp hierbij zoeken bij bv WAOplein of een organisatie voor WAOers? Kan verder niets anders doen dan je heel erg veel sterkte wensen.

 21. wouter

  Vanmorgen een e-mail van mijn arbeidsdeskundige gekregen. Hoe hoog zal het niveau van dit soort mensen zijn? Als ik haar antwoord op alles zie, zak ik echt in elkaar van ellende. Als de wereld echt zo in elkaar steekt, waarom zal een mens nog eerlijk blijven? Wanneer zelfs de overheid je een oor aannaaid, dan zijn we dus van God los, wat niet kan want het UWV is God en daar wil je wel los van.

  Ik had afgelopen zaterdag haar UWV teloon ingesproken, met de boodschap dat de lekkage dient te stoppen en ik oplossingen wil.
  Haar antwoord was:

  Meneer ……..,

  Ik heb zaterdag uw bericht gehoord. Ik ga vandaag uitzoeken hoe en waar het misgaat
  met de post.

  Met vriendelijke groet,

  Wie wil A.U.B. mij even lek komen schieten, dit geloof je toch niet? Ik vraag om hulp en oplossingen en dat het lek dicht gaat en het UWV gaat kijken waar het fout heeft “kunnen” gaan. Mogelijk om de gemaakte fouten voor de buitenwereld te verdoezelen? En sofinummer xxxxxxxxxxx dan? Nou die red zijn kont maar, want het is nu UWV Goden versus sofinummer xxxxxxxxxxx.

  Ps, dat stukje is letterlijk uit de mail van de arbeidsdeskundige en wie het wil, kan de echte mail krijgen, want ik maak het verhaal niet groter dan het al is.

 22. wouter

  De blunders stapelen zich op.

  Ik wilde meer weten over de veiligheid van de persoonsgegevens en ik bel het UWV 0900 nummer en krijg een man aan de telefoon. Sofinummer ( tuurlijk ik weet best dat ik een nummer ben ) zegt u het maar meneer. Ik zou graag willen weten hoe het UWV met adres gegevens omgaat en waar de beveiliging zit. De man komt met een vreemd verhaal en ik wist al dat het niet meer goed zat. Ik vraag nog voor de zekerheid of er zichtbaar was wat er achter mijn adres gegevens staat. Ik wilde dus weten of de geheimhoudings code er duidelijk stond ) ja hoor zegt de man daat staat meneer……….., straat ………….., postcode……………., en woonplaats……………. ! Geloof me ik flikkerde echt letterlijk van de bureau stoel af. Niemand mag dat zomaar door de telefoon doen, ook al is het geen geheim gegeven, maar er is nooit 100% zekerheid dat u of ik het ben, kan een ander zijn, die uw sofinummer en geboorte datum kent. Maar heb me voorgenomen niet meer vreemd naar de gang van zaken bij het UWV aan te kijken. Zeker niet nadat ik vanmiddag een telefoontje van het hoofdkantoor kreeg om te stoppen met mailen en dat terwijl ik verwachte dat de beste brave man belde voor excusses en wilde zeggen hoe hij het voorlopig had opgelost. Wat ben ik dom dom dom dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft