De leukste hond!

Kent u dat? Dat uw huisdier doorgaans enorm goed luistert? Dat als u ‘hier’ roept, uw trouwe viervoeter al kwispelend voor u zit? Maar als er publiek bij is, u nog net het staartje in het hoge gras ziet verdwijnen al staat u overspannen met zes worsten tegelijk te zwaaien? Opdat u met blos op de wangen en zweet op het voorhoofd zichzelf ongelukkig zinnen hoort stamelen als ‘normaal komt ze meteen hoor!’ of ‘hij heeft zijn dag zeker niet’? Waarop het publiek net even te slecht lachjes en pretogen weet te verbergen, omdat hun hond natuurlijk zestien kunstjes op commando kan? Tegelijkertijd! Zonder de commando’s te horen zelfs.

Nee, dan onze hond. Die doet toch gewoon precies het omgekeerde! Gaan we gezellig met zijn tweetjes of drietjes op pad, is ons gebrul slechts een teken dat we ‘dus’ nog in de buurt zijn en mijnheer heus niet meteen naar ons toe hoeft te spurten. Of neemt hij die spurt wel om ons tien keer voorbij te rennen in de hoop dat we er leuk achteraan gaan hollen. Dat wordt – tot mijn grote verbijstering – anders als er een hondenbezitter in de buurt is. Alsof hij absoluut geen imagoschade voor zijn baasjes wil, luistert hij op die momenten als de beste. En – ik zweer het mensen- hij lacht er ook vrolijk bij!

Zwellend van trots op onze kleine, is het niet moeilijk om dan glimlachend te mompelen dat hij niet altijd zo goed luistert …

Comments (7)Previous

Wilsdood

Next

De belastingdienst, te vroeg gejuichd

7 Comments

 1. Je moet je als mens tegenover een hond niet als mens maar als hond gedragen.
  Honden luisteren alleen naar honden 😉

 2. Hahaha, wat komisch!

 3. Onze hond luistert in beide gevallen niet 🙂
  Ze is al een nacht de hort op geweest in downtown Breda, schijnt ras eigen te zijn, weglopen en niet luisteren.

 4. CiNNeR

  @Henk van S: Als ik ga staan hijgen, springen en een poging tot kwispelen doe, schrikt Spot zich rot denk ik 😀 Als ik niet al afgevoerd wordt ..

  @Laurent: Hoorde vanmiddag van een vriendje van Spot (nou ja, het baasje dan) dat hij het ook heeft. Als er meer honden zijn, vergroot de aandacht richting de baas blijkbaar. Dat hebben mijn vorige honden duidelijk niet door gekregen 😉

  @Daan: Verhip, je woont in de buurt. Verschrikkelijk trouwens, wachten tot de hond weer eens zin heeft om terug te komen. Spot is een jachthond maar een vogeljager, die blijven gelukkig wat meer in de buurt (om de vogel aan te wijzen en dan te constateren dat het stomme baasje gewoon niets doet. Gelukkig jaagt hij zelf alleen op). Hij is een keertje de hort op gegaan maar gelukkig maar een paar minuten. Vriendinnetje van Spot – een sneeuwwitte akita – is net zo zelfstandig als jouw hond. Die is al enkele keren uren achtereen de hort op gegaan terwijl haar baasje doodsangsten uitstond. Toen ze uit logeren was, brak ze dan weer los om de stad door naar huis te lopen, de lieverd.

  Wat voor ras is jouw hond?

 5. Wij hebben een duitse staander draadhaar, ‘Kijk mamma die hond heeft een snor, net als die meneer!’, dus ik ben me maar gaan scheren 🙂

 6. Nou, dat ken ik! Vooral op het strand! Naar zijn baasje prima luisteren, maar naar mij…. dacht t niet! Hij is een voorbeeldige (hulp)hond. Maar zodra hij met mij op pad is… is ie vrij, hoeft niet te werken en dus werken zijn oren ook niet!

  Ik zie mensen dan kijken, leuke hond! Alleen het luisteren……
  Komt zijn baasje er aan….. en hij roept hem…. komt ie meteen! Sta ik ff voor paal!
  maar geweldig is ie!!

 7. CiNNeR

  @Daan: oh, die zijn zo leuk! Ook een jager dus. Normaal gaan baasjes op hun hond lijken, maar jij gaat er minder op lijken dus 😉

  @Sillyme: LOL Hij weet privé en werk in elk geval prima gescheiden te houden hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft