De belastingdienst, te vroeg gejuichd

Op 28 mei vertelde ik u vrolijk dat de belastingdienst mijn bezwaar volledig zou gaan toekennen. Vandaag kreeg ik het officiële bericht.

U raadt het zeker al?

Er klopt nog steeds niets van!

%&^%(*^@*(^*&$%!!!

Frappant detail: deze aanslag betreft nog steeds de nalatenschap van mijn vader. En heb ik anderhalf jaar terug al erfbelasting over betaald. Toen wist de belastingdienst namelijk wél precies het bedrag uit te rekenen. Pas op het moment dat het bedrag werkelijk uitgekeerd moest worden, ging het volledig mis …

 

Comments (7)Previous

De leukste hond!

Next

De belastingdienst is op vakantie

7 Comments

 1. christinA eijkhout

  Er is zo ontzettend veel mis in Nederland, en zo te zien komt toch alles uit dezelfde hoek.
  Daar waar overheid en burgers elkaar raken.
  Dit helpt ook weer niet erg mee om alles rond het overlijden van je vader te verwerken.
  Het zou toch wel eens tijd worden dat ook instanties het begrijpen.

 2. Leuker kunnen ze’t niet maken. En makkelijker ook niet. Mijn moeders bezwaarschrift zijn ze kwijtgeraakt. Of ze maar eventjes alle kopieën en formulieren opnieuw wil opsturen? Maar natuurlijk wel binnen een paar dagen want anders kunnen ze niet binnen een paar maanden een beslissing nemen…Ik vraag mij wel eens af wat ze daar écht doen op kantoor…

 3. CiNNeR

  @christinA: Ja, soms zou je denken dat mensen die bij de overheid gaan werken, op slag vergeten waar het werkelijk om gaat of hoe het moet. Twee soorten mensen die elkaar niet meer kunnen vinden. Maar dat kan toch niet waar zijn.

  Overigens moet ik zeggen dat de meeste medewerkers van de belastingdienst die ik heb gesproken, heel aardig zijn en behulpzaam proberen te zijn. Geloof dat ze het zelf ook erg vervelend vinden. Maar goed, daar schieten we weinig mee op zo.

  @Terrebel: eigen problemen creëren vrees ik, net zo lang tot er geen overzicht meer bestaat.

 4. ctje

  echt balen. 🙁

 5. Luuk

  Mijn oude moedertje krijgt al sinds jaar en dag om de paar maanden post van de belastingdienst. De ene keer wordt haar gemeld dat haar huurtoeslag te hoog is; de keer daarop dat haar huurtoeslag te laag is. De ene keer moet ze betalen, de andere keer krijgt ze geld gestort. Het is pingpongen tot het einde der tijden.

  Let maar op: dat gaat bij jou ook gebeuren. Elke paar maanden een schrijven van de Belastingdienst. Je zit in de tredmolen en daar kom je nooit meer uit. De remedie? Steeds dit liedje neuriën: http://www.youtube.com/watch?v=ygvkZ35Z0-0

 6. CiNNeR

  @ctje: behoorlijk!

  @Luuk: LOL De geweldige Drs. P!!!! *de Dodenrit ook meteen luistert*

 7. patchwork

  Ik trok mijn wenkbrauwen ook wel even heel erg hoog op toen ik van het journaal vernam dat de Nederlandse belastingdienst Griekenland wil gaan helpen om belasting te gaan innen… Alsof het daar nog niet genoeg puinhoop is!
  Ik heb wel heel hard moeten lachen, dus ze maakten het voor mij wel even ´leuker´.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft