De belastingdienst is op vakantie

Grapje denkt u? Nou nee. De belastinginspecteur die mij mijn bezwaar toekende waar nog altijd de nodige fouten in bleken te zitten, is met vakantie. Hij heeft geen waarnemer aangewezen. En uiteindelijk was er slechts één collega aan de telefoon te krijgen. Die niets voor me kon doen want ze had nog maar één uur werken te gaan tot … inderdaad, ook zij op vakantie zou gaan. Pas over drie weken heb ik kans weer iemand te pakken te kunnen krijgen, die er iets zinnigs over zou kunnen zeggen(?!).

Daar heb ik niets aan. Er zijn dan nog maar twee weken over voor ik in beroep moet zijn gegaan tegen de uitslag van het bezwaar, bij de rechter. Dat betekent dat er effectief anderhalve week over is waarin de belastingdienst zou moeten nagaan én rechtzetten om dat vervolgens ook nog correct ende op schrift in mijn brievenbus te laten belanden. Gaat niet gebeuren natuurlijk. Dus beroep. Waarbij ik zelf de griffiekosten mag betalen. Bovendien mag ik met een beetje pech mijn beroep komen toelichten. Pech, omdat het belastingkantoor en de rechtbank in de woonplaats van de feitelijk belastingplichtige wordt aangehouden. Mijn overleden vader dus. Die niet bepaald om de hoek woonde. Buiten dat ik niet zo mobiel ben, kunnen de kosten zo nogal oplopen en is het straks de vraag of het beroep nog zoveel nut had.

Nog mooier, kon tevens niemand mij vertellen wélke rechtbank ik in beroep moet en hoeveel de griffiekosten bedragen. “Dat hoort op uw brief te staan. Als het er niet op staat, dan weet ik het ook niet.”

*Zucht*

Je zou overigens denken dat het een reuze ingewikkelde zaak is. Dat is niet zo. Het gaat om een bedrag wat toegekend is minus het voorschot wat twee en half jaar geleden is uitbetaald. Langs de tijd door minstens vijftien verschillende medewerkers op verschillende tijdstippen voorgerekend en bevestigd, alle vijftien keer hetzelfde bedrag. Alles anders wat op de aanslagen terecht blijft komen, zijn verzinsels van de belastingdienst, bedragen die nooit zijn uitgekeerd of terugbetaald maar die eenmaal vermeld, niet meer losgelaten worden.

 

 

 

Comments (9)Previous

De belastingdienst, te vroeg gejuichd

Next

Jumbo = hoog cholesterol

9 Comments

 1. HenK

  Wat een toestand, joh…
  Ik heb hier absoluut geen verstand van, maar is het niet mogelijk om je -met het hele dossier- te melden bij de balie van het belastingkantoor van je eigen gemeente.
  En daarbij uitstralen, dat je niet van plan bent om je met een kluitje het riet in te laten sturen.

  Een professional inschakelen kan natuurlijk ook, maar daar hangt dan weer een stevig prijskaartje aan. En dan is het maar de vraag of en in hoeverre je de kosten terug kunt vorderen.

  De Nationale Ombudsman, misschien ?
  Hoe dan ook sterkte bij het oplossen van dit probleem!
  Met vriendelijke groet,
  Henk.

 2. Ik heb standaard een bezwaarschrift klaarliggen voor wanneer er een nieuwe aanslag binnenkomt; nog nooit klopte die in één keer. Tsja, leuker kunnen ze het niet maken en met zulke medewerkers zeker ook niet eenvoudiger.

 3. de administratie is inderdaad een zooitje daar, wij hebben een aantal aanslagen op een grote hoop laten gooien, dat leek ons makkelijker, wij hoeven maar naar 1 aanslag te kijken, de belasting dienst ook, maar dat schijnt nog niet zo makkelijk te zijn, in plaats van minder aanslagen hebben we er juist weer meer bij gekregen, als we een overzicht vragen van alle aanslagen blijkt dat niet mogelijk.. en ik dacht dat onze administratie een rommeltje was 🙁

 4. desiree

  Wat een F# zooi…
  Meer nuttigs kan ik er niet aan toevoegen.
  Ook geen verstand ervan helaas, of misschien wel gelukkig :-s

  Het lijkt wel of je de doos van Pandora hebt geopend?

  Het is ongelooflijk maar in dit geval helaas waar, waanzin ten top!
  Ik wens je sterkte meis, meer kan ik er niet op zeggen
  Alles lezende sta je met de mond vol tanden :-s

 5. Cinner, ik kan me goed voorstellen hoe je je voelt.
  Ik heb ooit zo’n akkefietje gehad met de IND, die instantie is minstens zo erg als de Belastingen.
  Het goede nieuws is dat de rechter gehakt maakt van dit soort instanties.
  Belangrijk is dat je een goed dossier bijhoudt, met datums en gebeurtenissen.
  Bijvoorbeeld dat je niemand te pakken kunt krijgen, dat je eerder beloftes zijn gedaan etc.
  Maak je in dat geval ook geen zorgen over griffiegeld en reiskosten, grote kans dat je dat allemaal keurig vergoed krijgt. Zo is het tenminste bij mij gegaan.
  Elk verhaal heeft twee kanten, maar als jij het hele gebeuren rondom de dood van jouw vader en de afhandeling daarvan naar voren brengt voor een rechter, dan weet ik voor 99% zeker dat men jou helemaal in het gelijk stelt.
  Veel succes!

 6. Sekreet

  Voor het dossier dat Casaspider al adviseerde: http://www.telegraaf.nl/binnenland/10002860/__Vergoeding_bij_trage_fiscus__.html?p=3,2

  Sterkte met de paarse krokodil…

 7. CiNNeR

  @HenK: eigen belastingkantoor heb ik al een aantal maal gestaan. Hoe vriendelijk ze ook zijn, mogen ze me niet helpen. Ze kunnen niet eens bij alle gegevens. Mijn vaders aanslag dus mijn vaders kantoor.

  De rechter is de enige weg om het opgelost te krijgen, dus dan maar die weg op ..

  @Terrebel: moet zeggen dat ik nooit deze problemen heb ervaren, vijf afdelingen bemoeien zich ermee en nog steeds (of daarom juist) kunnen ze niet rekenen.

  @Daan: ja, handiger hebben ze het nooit kunnen maken geloof ik.

  @Desiree: ben helaas bij lange na niet de enige.

  @Casaspider: hoop dat ik de griffiekosten en reiskosten vergoed kan krijgen dan. Absurde is dat de dood van mijn vader eigenlijk van geen betekenis meer is in het bezwaar zelf. Het is puur een kwestie van één misstapje vanuit de belastingdienst. Zo’n misstapje kan blijkbaar op geen enkele manier ongedaan gemaakt worden, maar moet men zien te verrekenen. En daar gaat alles fout. Dat de verantwoordelijkheden verspreid zijn over vijf afdelingen die elk een stukje moeten doen maar zich niet met de andere stukjes mogen bemoeien, zal ook wel niet meewerken.

  Ben dus 100% zeker dat ik in het gelijk gesteld zal worden. In feite ben ik nu al drie keer in het gelijk gesteld zelfs. Maar dat niet kunnen rekenen he …

  @Sekreet: Tnx!

 8. ctje

  wauwww ik blijf me verbazen. :0. Je zou toch denken dat juist zij goed werk leveren in plaats van dit gepruts….

 9. CiNNeR

  @ctje: Dat zou je denken ja ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft