Blijf van mijn oma af; Update 1

Mijn oma is plots verdwaald geraakt in de wereld vol afkortingen die ‘zorg’ heet maar dat niet is, hier en hier kunt u lezen waar het om gaat.

Er is goed nieuws en er is vaag nieuws. Het goede nieuws is dat de zorginstelling waar mijn oma ‘aanleunt’ met terugwerkende kracht – alsof men dat stiekem al wist en mijn bellen er niets mee te maken had – heeft besloten dat zij oma CiNNeR natuurlijk niet in de kou laten staan. Ze krijgt in de tussentijd een soort ‘nood’ huishoudelijke hulp van de instelling zelf zonder de garantie dat dat ooit betaalt zal gaan worden. De hulp zal niet vast en niet wekelijks de volle vier uur zijn die ze normaal had, maar het is toch een super nette oplossing! Hopelijk kan mijn oma hier weer wat beter mee slapen.

Zeer vaag was dan dat het zoeken naar de juiste oplossing meteen gestopt leek te zijn. Alle toezeggingen die ik gisteren had gekregen, waren overnacht als sneeuw voor de zon verdwenen. Zelfs de toezeggingen die eerder aan mijn oma waren gedaan, wist niemand zich meer te herinneren. Er gebeurde dus feitelijk op alle gebieden absoluut niets. De gedachte dat ‘in de tussentijd’ betekent dat er nog iets anders zal moeten volgen, kwam schijnbaar niet bovendrijven. Mijn vriendelijke verzoeken toch nog wél even op zoek te gaan naar eventueel gemaakte fouten en/of de juiste oplossing, stuitte op behoorlijk wat weerstand. Maar goed, ik heb de tijd en wil gerust vriendelijk ende uitputtend in herhaling vallen. Dus kwam er uiteindelijk weer een nieuwe naam met een nieuwe afkorting op mijn lijstje bij waar ik hopelijk volgende week iets zinnigs van terug ga horen. Ik ben benieuwd!

Comments (4)Previous

Blijf van mijn oma af; watteuh?

Next

GGZ: best bewaard publiek geheim

4 Comments

 1. Cisca

  Je schrijft wel dat je de tijd hebt maar heb je dat wel??? En heeft Oma die tijd wel??
  Of zat je je zo te vervelen dat je nu iets te doen hebt dat tijd vreet en ergenis geeft?? Voor zover als ik je ken geloof ik dat laatste niet erg haha. En ik hoor steeds de uitspraak”deze maatschappij is zwaar ziek”in mijn hoofd rondspoken.Je zal nu maar PGBhebben en weten dat je die kwijtraakt.Vervangende zorg op maat voor in de plaats??!!Laat me niet lachen.Ik wens jou en Oma veel sterkte en geduld

 2. CiNNeR

  @Cisca: Nou ja, het is niet mijn favoriete bezigheid verder nee 😉 Maar ik heb de tijd in de zin dat ik net zo lang aan de lijn blijf tot er een toezegging of advies of iets is. En ik vind het wel fijn om iets voor mijn oma te kunnen doen, al was het beter gewest als het niet nodig zou zijn.

  En ze heeft tenminste alvast weer iets aan hulp. Dat zal voor veel anderen idd niet zo zijn en het wordt elk jaar weer erger 🙁

 3. Wat ik echt ontzettend kwalijk vind, is dat het oudere mensen betreft die het nodige hebben meegemaakt in hun al lange leven en die nu vaak fysiek en soms ook geestelijk niet zo sterk meer zijn, dat dáár zoveel wordt afgenomen, getreiterd, moeilijk gemaakt enzovoorts. Als ik lees dat zo’n oma de halve dag heeft zitten wenen, dan word ik zelf ook emotioneel. Ik denk altijd, ook bij vreselijke berichten over berovingen, verkrachtingen, mishandeling, oplichting, van bejaarden: stel je voor, het kon je MOEDER zijn!!!!!
  Wat Ghandi zei; “De beschaving van een volk leest men af aan de omgang met dieren”, dat geldt ook voor de omgang met onze ouderen en gehandicapten. In een beschaafde samenleving worden ouderen gerespecteerd om hun kennis en ervaring. Zij hebben hun leven lang gezorgd en nu zijn zij aan de beurt om voor gezorgd te worden.
  Ik zeg echt niet dat elke bejaarde een schatje is en ook niet dat ze allemaal maar in de watten gelegd moeten worden omdat ze nu eenmaal bejaard zijn. In mijn studententijd [gelukkig lang geleden] heb ik als ‘thuishulp’ gefungeerd voor bejaarden, waarbij ik sommige werkelijk diep in mijn hart sloot en waar ik bij anderen na de eerste ronde al liet weten dat ik daar not ever naar terug zou gaan.
  Maar of het nu engelen of etters zijn, de ouderdom verdient respect.
  En niet dat die nog moeten verdwalen in het doolhof van de zorg.

 4. CiNNeR

  @Wolf: helemaal mee eens. Eigenlijk zou dat gewoon voor iedereen moeten gelden trouwens, de jongere gehandicapte kampt met exact dezelfde problemen en daardoor zorgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft