SMS je de stuipen op het lijf

‘Ik dacht altijd dat ik in een veilige buurt woonde. Maar toen heb ik veilig scan gedaan. En wat bleek. In het huis achter ons heeft een wietkwekerij gezeten. Nou, dat soort dingen wil je toch weten!’

Aldus een lief, enigszins bezorgd uitziende mevrouw die reclame maakt voor Veilig Scan. Een sms dienst die claimt dat je je stukken veiliger gaat voelen zodra je weet wat er ooit allemaal wel niet voor verschrikkelijks heeft plaats gevonden in de buurt.

Lumineus concept …

Comments (9)Previous

DE verandering

Next

Slaapritueel

9 Comments

 1. desiree

  Hoe minder je weet hoe beter in dit soort gevallen…
  Is mijn motto πŸ™‚

 2. christinA eijkhout

  Volgens mij is uiteindelijk gewoon CSI en thrillers kijken goedkoper.

 3. Je hebt wel pech:
  Je kunt beter naast een corrupte politicus wonen πŸ˜‰

 4. CiNNeR

  @desiree: daar verdien je weer geen geld mee πŸ˜‰

  @christinA: lijkt mij ook En leuker!

  @Henk van S: ja, dan had ik nu een primeur gehad πŸ˜€

 5. HenK

  “Heeft een wietkwekerij gezeten…”
  Da’s wel even schrikken natuurlijk. πŸ˜‰

  Zouden ze ook melden, wanneer je naast de bedenker van een dubieuze SMS-service woont ? πŸ™‚

 6. citrientje

  schokkend

 7. Vooral ook het ‘heeft gezeten’. Daar heb je wat aan, die info.
  Lekker steeds banger worden, met z’n allen. Nog even en we zijn net als de stereotype Amerikaan tot de tand toe beveiligd, en ohohoh wat zullen we ons dan allemaal lekker voelen…

 8. Er zijn meer van die diensten waar ik zo mijn vraagtekens bij zet. Kenteken SMS’en en je krijgt alle informatie over die auto. En die zou dan 100% betrouwbaar zijn. Hoe ze weten of het ding ooit een aanrijding heeft gehad, van voor tot achter onder de roestplekken zit en meer van dat soort zaken dat niet uit de kentekenregistratie of een autopaspoort te halen is (als zo’n paspoort er al is voor die auto)?

  Of SMS postcode en huisnummer en je krijgt alle info over de prijs waarvoor de woning ooit gekocht is, hoeveel hypotheek er op zit etc. Nu weet ik dat de betreffende registers in principe openbaar zijn, maar door het zo makkelijk maken dit soort informatie op te vragen lijkt mij de privacy toch behoorlijk in het gedrang te komen.

 9. Hoe meer ik naar programma’s kijk over misdaad, hoe onveiliger ik me voel. Remedie: gewoon niet meer kijken. Misschien struisvogelpolitiek, maar dat moet dan maar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft