Slaapritueel

Iedereen kent zo zijn of haar slaaprituelen. Iets wat je dagelijks doet voor het slapen gaan, van het kijken naar de televisie tot het krijgen van een orgasme. De bedoeling van zo’n slaapritueel is duidelijk, tot rust komen voor het slapen gaan. En daar doe ik ergens iets grondig verkeerd geloof ik.

Als ik de hond welterusten knuffel en richting de trap loop, sprint hij me voorbij en vliegt naar boven. Daar wacht hij tot ik in bed stap en springt tussen mijn man en mij in. Niet om lekker rustig te gaan liggen soezen maar om alert en lichtelijk overspannen naar de deuropening te staren. Teken voor de poes om met één wenkbrauw opgetrokken – ik zweer het – maar toch nonchalant binnen te wandelen en eens te bekijken waar zij op bed kan springen zonder dat de hond er snel bij kan. Omdat ze de neiging ontwikkelde via het hoofd van mijn reeds slapende man op bed te springen – die dat gek genoeg niet kon waarderen – zorg ik er tegenwoordig voor dat ik klaarwakker en voorbereid ben om haar aan mijn kant op het bed te lokken.  Zodra ze op bed springt,  dendert ze steevast over me heen om vlakbij de hond uit te komen. Probeert de hond kwispelend bovenop haar te springen, wat weer een hoop gegrom, geblaas en gehengst van haar oplevert. Dan is het tijd voor een soort stoelendans, de poes rent enkele keren over me heen en de hond probeert onder luid gepiep en zenuwachtig gapen een plek zo dicht mogelijk in de buurt te vinden, waarbij mijn knieën, maag en als ik niet uitkijk hoofd niet ontzien worden. Ik roep ‘hee’, ‘niet doen’ en &*(*)$#$@!!!, wat zelden echt helpt natuurlijk. Dus meestal loopt het er op uit dat ik de hond maar in zijn nekvel grijp om hem terug tussen mijn man en mij in te gooien en geef de kat een lel naar mijn andere kant. Dat helpt redelijk, de hond vleit zich lekker tussen mijn en mij, de poes zoekt een plek aan de andere kant op mijn kussen, liefst boven op mijn haar. En ik, ik lig klaarwakker ende vol stress tussen de huisdieren geperst te wachten tot de hartkloppingen minder worden ..

Tja, het is een slaapritueel van drie keer niks. Maar moet bekennen, als mijn man zich naar me omdraait en iets liefs mompelt, de hond genoeglijk ende genietend aan de ene kant in mijn armen ligt en de poes luid spinnend aan de andere kant nog wat dichter tegen me aan kruipt, voel ik me altijd weer even de gelukkigste mens op aarde.

Zou het bijna vergeten, fijne kerstdagen nog iedereen!!!

Comments (11)Previous

SMS je de stuipen op het lijf

Next

Tussenstand

11 Comments

 1. Zou de dog-whisperer een oplossing zijn? Die Cesar. (Milaan oid, niet Zuiderwijk, die helpt absoluut niet om in slaap te vallen).

  Oh, en ook prettige feestdagen.

 2. desiree

  Fijne dagen, en indien mogelijk slaapse (ergens) 😉

 3. christinA eijkhout

  Hahaha, ik weet niet wat erger is, kleine kinderen of beesten.
  Prettige kerstdagen.

 4. kitty

  whaahaahahaaaa…zie het helemaal voor mij….ik zou mij stiekem ook gelukkig voelen!!

 5. nou ja, als het uiteindelijk maar gezellig ligt en je kunt slapen 😉

 6. HenK

  Even de gelukkigste mens op aarde… maar ik vind de prijs wel behoorlijk hoog.
  Een paar keer per jaar… soit… maar ik moet er niet aan denken dat het een (bijna) dagelijks ritueel is.

  Prettige tweede kerstdag, een goede jaarwisseling en een in alle opzichten zo gelukkig en gezond mogelijk 2012 toegewenst, Cindy!
  Henk.

 7. CiNNeR

  @Frans: we zijn wel fan van Ceasar (beiden maar het gaat nu even om die tegen honden fluistert ;)) en heb de aflevering met hond en kat twintig keer bekeken zelfs. Maar dit weet ik niet zo dogwhisper style aan te pakken geloof ik. Uiteindelijk heb ik ongeveer hetzelfde resultaat, dat vind ik al heel wat. Alleen nu nog de stress eruit halen voor mezelf hahahaha

  @desiree: uiteindelijk slaap ik ook wel gelukkig ; )

  @christinA: denk toch kinderen. In nood kan ik de dieren de slaapkamer uitgooien en de deur dicht doen, dat kan je kinderen niet aan doen LOL

  @Kitty: ja hee! Ben wel bijna jaloers hoe dat bij jullie gaat maar ja, Bailey is ouder en wijzer natuurlijk.

  @Thinkie: welja, moet gewoon een uur eerder richting bed gaan, dan komt het helemaal in orde.

  @HenK: och, voor een beetje geluk valt de prijs toch wel weer mee. Ze bedoelen het goed moet je maar denken, ze willen stiekem ook wel dicht bij elkaar zijn en bij ons. Maar ik hoop ook wel dat het steeds minder rompslomp wordt hoor 😉

  Jij ook alvast een gelukkig, gezond en leuk nieuwjaar!!

 8. Cisca

  Fijne feestdagen.Nou bij mij werd het bedgedoe met het huisvee niet minder. Maar ik spreek dan over 5 katten en 2 honden..Dus dat doen we niet meer Ze slApen onder protest in de bij/keuken. Een plakje worst doet wonderen om ze daar te krijgen.Wel weer een ander prbleem erbij gecreeerd. De katten springen door het raam in de bijkeuken naar buiten en gaan onder het slaapkamerraam gillen. Ik heb alles gelijkvloers. De buren stellen dit niet op prijs. Hier in huis wonen alleen volhouders. Dus… de rest kan je zelf wel invullen. Cisca

 9. Pfff, ik zou echt geen huisdieren in mijn bed willen. Kriebelen de haren die ze achterlaten niet vreselijk? Ik snap wel dat als iedereen zijn draai heeft gevonden, het gezellig is.

  Ik hoop dat je fijne feestdagen hebt gehad.

 10. CiNNeR

  @Ciska: er zit niets anders op dan de buren weg te doen 😉

  Misschien iets voor het raam zodat ze er niet meer uit kunnen?

  @Paul: Overdag krijg ik ook knuffels en alles, ben resistent geworden tegen het haar geloof ik hahaha En ze liggen op bed, niet er in. Wat vaker kloppen en stofzuigen wil ook wel helpen.

 11. ctje

  grin, dat is een ritueel van niks, maar gelukkig komt het uiteindelijk nog goed en kun je gaan slapen.

  geloof niet dat ik kan slapen van een spinnende kat op mijn hoofdkussen….

  ctje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft