Steeds meer Nederlanders hebben vertrouwen in elkaar. Ook het vertrouwen in de politiek, het rechtsstelsel en de politie is de afgelopen jaren gestaag toegenomen, constateert het CBS (Verder)
Hier was ik even stil van. In een tijd dat het nodig is dat Sire met spotjes aan de mens duidelijk moet maken dat je zorgpersoneel niet in elkaar moet timmeren en de film Doodslag in premiére gaat, de politie al niet positief is over zichzelf laat staan de gemiddelde burger, somberheid over economie en recessie troef is, men zich vrij massaal zorgen maakt over kaalslag in de zorg, problemen met publieke voorzieningen van de post tot het openbaar vervoer orde van de dag zijn, politiek als medemens frequent al te graag uit gaat van de mens die niet wil werken maar wel illegaal wil downloaden, mensen zich steeds eenzamer voelen en steeds meer mensen ook eenzaam zijn, hele volksstammen zelfs menen dat de wereld eind dit jaar zal vergaan en noem nog eens een dwarsstraat, zou je eerder denken dat vertrouwen in elkaar en wat dan ook sterk gedaald zou zijn. Moet ook zeggen dat aan de cijfers te zien, het eerder een kwestie van optimistisch interpreteren is van het CBS.
Hoe staat het met uw vertrouwen in de wereld om u heen?
christinA eijkhout
Ach, vertrouwen is goed, de overheid controleren is beter.
HenK
Mijn vertrouwen in de wereld om me heen verandert weinig… 🙂
Bij zo’n bericht van het CBS denk ik: Met statistiekcijfers kun je ongeveer alles aantonen wat je wilt aantonen en misschien staat het bespreken van hun budget binnenkort op het programma.
Een soort voor wat hoort wat…
CiNNeR
@christinA: hear hear!
@henK: ja ik voel ook een campagne aankomen, het regent positieve resultaten uit onderzoeken van het CBS en CPB die in somige gevallen onmogelijk waar kunnen zijn als je het mij vraagt.
Frans54
“In een tijd dat het nodig is dat Sire met spotjes aan de mens duidelijk moet maken dat je zorgpersoneel niet in elkaar moet timmeren en de film Doodslag in premiére gaat,” en dan hoor ik gisteren ergens op tv de een of andere professor verkondigen dat er helemaal geen sprake is van verhuftering van de maatschappij, dat hij juist aan kan tonen dat men steeds meer voor de medemens, familie, buren over heeft.
Misschien dat die professor ergens de fout maakt familie en buren (en hoe men zich daar tegenover gedraagt) te verwarren met de maatschappij als geheel (en hoe men zich daar in gedraagt)??
CiNNeR
Ben wel nieuwsgierig hoe deze professor dat meent aan te kunnen tonen. Maar denk met je mee dat hij een en ander door de war heeft gegooid.