Experiment met uw gebit

“Als de tandartsen er qua prijzen een potje van maken, is het snel afgelopen met het experiment met de vrije tandartsprijzen.” (Verder ..)

Aldus Edith Schippers, minister van Volksgezondheid die graag experimenteert met uw en mijn gebit. Of uw en mijn portemonnee, het is maar hoe u het bekijkt. De uitspraak is nu al mosterd na de maaltijd als u het mij vraagt. Immers werd eind vorig jaar al bekend dat tandartsen met hogere tarieven menig aanvullend tandartsverzekering waardeloos zou maken en is dat nu gewoon orde van de dag. Bovendien zijn enkele ouders reeds geconfronteerd met een factuur voor hun kroost die hoger uitvalt dan de basisverzekering vergoed. En ach, hoe vaak heeft ons Edith al geroeptoeterd dat ze het experiment stopt als … ?

Politiek 2.01: leuk kletsen terwijl de boel in elkaar dondert.

Comments (4)Previous

CBS ziet overal vertrouwen

Next

Niets chronisch ziek

4 Comments

 1. Ik tel mijn zegeningen, mijn gebit gaat al decennia lang mee zonder problemen en hoop dat tot het einde toe vol te houden…. ik vrees de dag dat mijn dochters aan de beugel gaan, zal alvast eens beginnen met sparen, of hen de keuze geven, een mooi gebit of studeren…

  ik voel een klasse verschil opkomen de komende jaren, van de studerende elite met mooie gebitten en de kneuzen in de onderkaste…

 2. ctje

  diepe zucht…..

 3. Regering na regering blijft maar geloven in de fabel dat vrije marktwerking tot lagere prijzen leidt. In ieder geval in de zorg gaat dat niet op. Mensen zijn nu eenmaal niet vrij er wel of geen gebruik van te maken. Bovendien zijn ze in veel plaatsen ook niet vrij in de keuze van tandarts en/of huisarts en kunnen ze niet zomaar overstappen naar een andere en al helemaal niet per behandeling bekijken waar die het goedkoopst is. De concurrentie die misschien nog een rem op de prijzen zou kunnen zetten ontbreekt dus ten enen male.

 4. CiNNeR

  @Daan: yep, de kloof wordt alweer aardig groter vrees ik.

  @ctje: inderdaad

  @Frans: ja en je zou denken dat een politicus dat ook kan zien maar een stap in de politiek levert acuut geheugenverlies en concentratieproblemen op geloof ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft