Onbedwingbaar ‘verbouwen’

Langs de weg heb ik een wat vreemde neiging op gedaan. Telkens als mijn leven verandert, krijg ik de onbedwingbare behoefte iets aan mijn weblog te veranderen. Ik vermoed dat het een manier is om me even terug te trekken in mijzelf – het excuus ‘ik ben aan het verbouwen dus het is even stil hier’ – om zo te proberen een en ander stiekempjes te verwerken. Gecombineerd met het idee van een ‘nieuwe start’  maken als de hele handel verbouwd is. Zoiets.

Horen dat ik al mijn hele leven problemen heb van een spierziekte die ook nog  progressief blijkt te zijn (ziekte van Charcot-Marie-Tooth), hakt(e) er nogal zwaar in. Het blijkt niet alleen een verandering om me op aan te moeten gaan passen, het plaatst de afgelopen negenendertig jaar in een nogal ander daglicht, maakt de toekomst enigszins onzeker en zorgt er voor dat het heden behoorlijk overhoop ligt. De acceptatie verloopt dan ook niet zo vlot als ik – nogal overmoedig of gewoon ronduit vreemd – gehoopt had. En dus besloot ik niet maar wat aanpassingen aan mijn site te doen maar gelijk een geheel nieuw thema met alles er op en er aan te gaan bouwen.

Hoewel een leuke bezigheid, loopt ook dat niet zo vlotjes als gedacht. Sowieso bleek ik hopeloos achter te lopen op ik weet niet hoeveel nieuwe ontwikkelingen, waarbij een belabberde concentratie niet meewerkt om een en ander snel op te pikken. De vier weken griep hielpen ook niet al te erg, vermoed ik zomaar. En nu met de heerlijke eerste lente dagen blijf ook ik niet hele dagen binnen natuurlijk.

Dus ..

Het gaat de goede kant op maar ik ben nog heel even bezig, voor ik weer aan de schrijf ga.

 

 

Comments (11)Previous

Geen angst maar ook geen nieuwe huisarts

Next

Revalidatie

11 Comments

 1. Wij wachten geduldig af 🙂

 2. neem je tijd. en vooral: gun jezelf de tijd!

 3. desiree

  Ik wens je heel veel momenten toe waarop je ook nog lekker weet te genieten 🙂

 4. HenK

  Er zijn inderdaad dingen ‘nog belangrijker’ dan het bijhouden/vernieuwen van je site.
  Sterkte bij het wegwerken van de restverschijnselen van je griep… en geniet ze van de lentezon!
  Met vriendelijke groet,
  Henk.

 5. Luuk

  Als je WordPress-hulp nodig hebt, hoor ik het wel. Ik heb trouwens de tune van Eigen Huis & Tuin op mijn mobiel. Misschien iets om je ‘site under construction’ mee op te vrolijken? (-;

 6. CiNNeR

  Dankjewel allemaal, komt helemaal in orde!

  @Luuk: WordPress is een fluitje van een cent, de php codes aanpassen en css opbouwen zat de pijn. Maar ik heb het voor elkaar, widgetized met mogelijkheid de achtergrond aan te passen (wat verder nergens op slaat, ik gebruik het niet maar het kán dus moest het er in van mezelf) en een roll down menu nu compleet gebaseerd op het nav-meny systeem en vormgegeven uit css. Jammer alleen dat het gebruik van tab’s door images niet samen gaat met de roll-down functie zonder jquery te gebruiken (of misschien vind ik daar nog iets op, moet toch wel kunnen?).

  Die tune heb ik ook heel lang op mijn telefoon gehad. Kreeg ik iedereen gillend gek mee hahahaha Maar zo’n muziekje op een weblog is wel erg not done ; )

 7. Dat komt vanzelf wel weer; eerst heb je tijd nodig om dingen te verwerken..

 8. CiNNeR

  @Esther: Ja, dat verwerken gaat niet zo makkelijk als ik had ingeschat. Binnenkort eens over schrijven ..

 9. hi

  “onbedwingbare behoefte iets aan mijn weblog te veranderen”
  Af en toe een nieuwe template in je leven kan je leven een nieuwe mooie wending geven.
  Hoewel! Never change a winning team.
  Net zoals mij destijds.
  Ik voelde me een beetje down en besloot enkele maanden op reis naar de zon te trekken wat ik ook deed.
  Maar al gauw merkte ik dat wanneer je op reis vertrekt met je problemen, je slechts verandert van wolkendek.
  Carpe diem zou ik zeggen
  grtz
  Gp

 10. CiNNeR

  @GeePee: Daar ben ik inmiddels ook achter, maar ook dat komt wel goed.

 11. De tijd brengt altijd raad… Er is alleen maar tijd.
  Genieten van iedere dag en alsmaar verderdoen zonder om te zien!

  Het beste en nog veel mooie sharings online
  Geepee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft