(Positieve) Revalidatie updates

Voor de mensen die het gevolgd hebben, gewoon wat updates op een rij. Positieve updates, het is weer eens wat anders nietwaar.

 • De röntgenfoto’s en MRI onderzoeken kwamen op een kleine hernia in de nek allemaal goed terug. Dat horen we graag! De neuroloog kon me bovendien verder verwijzen naar een internist/endocrinoloog in verband met mijn moeilijke vitamine huishouding, na drie jaar zelf dokteren ben ik ook daar erg blij mee. Mijn huisarts overigens ook.
 • Heb een goed gesprek gehad met de revalidatiearts die me van bakken uitleg heeft voorzien. Zo heb ik een beter beeld hoe het feitelijk met me gaat en begrijp ik nu alles van het nut van aangepaste schoenen. En hebben we een ander plan opgesteld, eerst kijken hoe ver ik kom met de nodige fysio- en ergotherapie, daarna kan ik beslissen of ik aan de aangepaste schoenen wil of nog een tijd tevreden kan zijn op mijn gympen.
 • De hoeveelheid afspraken is wat geminderd en staan nu verdeeld geplant op twee dagen in de week. Een stuk beter te doen voor mij.
 • De fysiotherapeute heeft me ook al voorzien van de nodige uitleg en sindsdien ben ik een stuk enthousiaster. Het komt er kort samengevat op neer dat ik een iets andere manier van lopen en staan aan het leren ben, wat zekerder gemaakt wordt in mijn bewegingen en inzicht krijg in wat mogelijk is of juist niet. We leren elkaar ook wat beter kennen en lachen heel wat af, ook prettig.
 • De ergotherapeute gaat zich het meest intensief over me ontfermen. Ze gaat me helpen aan de nodige hulpmiddelen, kijken of er voor sommige zware activiteiten een betere manier van uitvoeren is en .. we gaan een poging wagen het eeuwige overbelasten af te leren. Dat laatste is een erg zwaar programma met mijn persoonlijkheid. Het betekent dat ik vele malen minder zal moeten gaan doen en dan nog wat minder en werkelijk alles – tot en met een kwartiertje koffie drinken aan toe – moet gaan plannen. Zie er als een berg tegenop maar tegelijkertijd vind ik het zeer de moeite van het proberen waard.

Dus ..

Eigenlijk ben ik gewoon heel erg positief over de revalidatie. En blij dat ik positief ben.

Comments (10)Previous

Maatschappelijk overbodig werk

Next

Fiets of rollator, er zitten wielen onder

10 Comments

 1. christinA eijkhout

  Goede berichten. 🙂

 2. desiree

  Whoohooo, Yes 😀
  Die revalidatie klinkt goed 🙂
  Zal niet makkelijk zijn, maar zo te lezen heb je al een boel gewonnen.
  Keep going!

 3. ctje

  fijn hoor.

 4. HenK

  Hoe meer duidelijkheid, hoe beter…
  Voor zover mogelijk weten waar je aan toe bent en wat je te doen staat.
  Na jaren onzekerheden…

  En nu, met de juiste ‘hulptroepen’, eruit halen wat er in zit.
  Mooi… vooral ook je positiviteit!
  Houen zo, Cin!

 5. CiNNeR

  Niets aan toe te voegen 😀

 6. Nou, dat is mooi 🙂

 7. CiNNeR

  @Laurent: inderdeed 🙂

 8. “en werkelijk alles – tot en met een kwartiertje koffie drinken aan toe – moet gaan plannen. ” Misschien moet je juist wel plannen dat je af en toe ongepland een kop koffie gaat drinken!

 9. LK

  Ha Cinner,

  Ben je niet vergeten! Wat goed om te lezen dat je nu eindelijk de hulp krijgt die je nodig hebt! (Ben mn wachtwoord weer eens kwijt, maar heb die thuis ergens liggen, dus bij terugkomst, stuur ik je weer een mail)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft