Fiets of rollator, er zitten wielen onder

Wij vinden dit niet erg en zullen hier niet tegen in het geweer komen. Rollators en hoortoestellen maken de zorg erg duur. Als je ze uit het basispakket haalt, hou je goede zorg over. Bovendien, we kopen ons hele leven mobiliteitsmiddelen zoals fietsen, dus waarom zou je een rollator krijgen’, aldus een woordvoerster. (Verder ..)

Tja ik weet niet. Wellicht omdat mensen zonder fiets meestal prima kunnen lopen, waar mensen die een rollator nodig hebben dat doorgaans niet kunnen zonder een heup te breken? Of misschien omdat je met een fiets vrijwillig van A naar B komt en met de rollator blij mag zijn als je schuifelend het winkelcentrum om de hoek haalt?

Ik bedoel maar, dat je het als organisatie niet vervelend vind dat de rollator weg bezuinigd wordt omdat er nu eenmaal bezuinigd moet worden, okee. Maar als ANBO zo’n vergelijking trekken, dan begrijp je toch niet helemaal welke bevolkingsgroep je aan het vertegenwoordigen bent?

Comments (9)Previous

(Positieve) Revalidatie updates

Next

Media en het verkeerde voorbeeld

9 Comments

 1. Ja, ik baal daar ook zo van. Denk dat als mijn Philips oorbellen aan vervanging toe zijn, ik maar gewoon weer halfdoof door het leven ga stappen. Lekker rustig, wel! 😉

 2. Tja van die Kunduz-combinatie moet men het hebben!
  Maar de meerderheid van de bevolking heeft op dat tuig gestemd.
  Vooral de ouderen geven de procentueel hun stem aan de zich Christelijk noemende partijen en die houden wel van armoede:
  “kunnen de mensen weer een pannetje soep komen halen en kan hen verteld worden ho goed de kerk wel niet is”
  Het libralisme is sinds Thorbecke veranderd in egoïsme.
  Over groen links valt te melden dat Kunduz en Koefnoen beide met een K beginnen.
  Maar goed ieder democratisch volk krijgt de regering die ze verdienen (kiezen).
  In september weten we hoe soldidair we zijn.

 3. CiNNeR

  @Irene: Rustig maar lastig. Plus schorre kelen in je omgeving 😉

  @Henk van S tot S: Meer versplinterd dan ooit waarschijnlijk. Tenslotte bezuinigen ze allemaal en draaien ze ook allemaal.

 4. HenK

  Wat me bij het artikel het meest stoorde was het woord “blij”…
  Seniorenvereniging ANBO is blij dat de rollator uit het basispakket van de zorgverzekering verdwijnt en dat er een eigen bijdrage van 25 procent komt voor hoortoestellen.
  Dit toont voor mij gebrek aan medeleven met een deel van de mensen, die men zegt te vertegenwoordigen.

  Gelukkig maakt men het nog een beetje goed met…
  Wel vindt de belangenorganisatie dat er iets geregeld moet worden voor minimuminkomens.

  Maar “blij” blijft ongepast… 🙁

 5. CiNNeR

  @HenK: Helemaal mee eens, er is in feite niets om ‘blij’ van te worden.

 6. Een rollator of hoortoestel vind ik niet in dezelfde categorie vallen. D.w.z. een rollator is ook voordelig te krijgen, of tweedehands. Met een hoortoestel kan dat niet en bovendien is het een veel duurder ding.

 7. CiNNeR

  @Armande: hoortoestellen worden dan ook niet helemaal voor eigen kosten, maar er komt een eigen bijdrage van 25 %. Hoewel ik het wel met je eens ben, een rollator is makkelijker een mouw aan te passen dan als er een hoortoestel nodig is. Ik vrees dat er mensen zullen zijn die dan maar slechthorend door het leven gaan omdat het hoortoestel te duur is. Misschien zal je aanvullend kunnen verzekeren ervoor?

 8. Louise

  Hoi Cinner
  Het is geweldig allemaal die Kunduzvoorstellen/akkoord, om je vingers bij af te likken.
  Likkebaardend lekker, dusss.
  Volgend jaar 350 eigen risico, dan stap ik over naar de laagste verzekering, je moet zoveel bijbetalen, dan kun je zo goedkoop mogelijke verzekering nemen, toch?
  Goed stemmen in september kan misschien nog iets veranderen?
  gr Louise

 9. Er komen steeds meer en hogere eigen bijdragen. Waarbij er geen rekening mee gehouden wordt dat sommige mensen met meerdere van die bijdragen tegelijkertijd te maken krijgen. Ik ben er sterk voorstander van al die eigen bijdragen op een hoop te gooien en daarvoor dan één inkomensafhankelijk maximum af te spreken (b.v. op de manier zoals ook de eigen bijdrage voor WMO-voorzieningen wordt berekend: tot een bepaald inkomen een -laag- vast bedrag, daarboven een percentage (bij de WMO 15%) van het meerdere). Dat kan – gezien de sterke drang om kosten naar de gebruikers door te schuiven tijdens de huidige crisis – ook flink in de papieren lopen, maar dan zit er in ieder geval een – in principe draagbare – limiet aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft