Schoenen aanmeten doe je zo?

Een aantal weken geleden heb ik in overleg met de revalidatiearts afgesproken nu niet voor orthopedisch schoeisel te kiezen. Het zou maar een klein beetje baat hebben en zelfs dat kan niet gegarandeerd worden, dus heb ik besloten nog een tijd aan de zelf gekochte gympen en bergschoenen te blijven hangen. De orthopedisch schoenmaker werd afgezegd en voor mij was het daarmee afgerond. Vandaag kreeg ik echter een telefoontje van de receptioniste van de schoenmaker. Of ik even een afspraak wilde maken bij de revalidatiearts, de schoenmaker vond namelijk dat ik toch orthopedische schoenen nodig zou hebben. Zeer vriendelijk heb ik uitgelegd dat de schoenmaker daar weinig over te vertellen heeft en de afspraak er niet zou komen.

Later kreeg ik een beetje spijt van mijn vriendelijke toon. Toen ik er per stom toeval achter kwam dat de schoenmaker enige dagen terug eigenhandig al een afspraak bij de revalidatiearts voor me had gemaakt. Uit mijn naam. Ik zou aangegeven hebben alsnog aan de schoenen te willen.

De poging me aan de aangepaste schoenen te krijgen, zal beslist geen hulpvaardigheid zijn. Mij zou het bovenop het eigen risico 260 euro per anderhalf jaar kosten, de verzekering mag echter 4000 tot 6000 euro af tikken. Na aftrek van kosten, zal er vast wel voldoende aan de strijkstok van de schoenmaker blijven hangen, vermoed ik.

Comments (13)Previous

Eerste stappen..

Next

Hoei, een handicap in beeld

13 Comments

 1. desiree

  Wat een bijdehand! Dit is grof…
  Inderdaad had het vriendelijke toontje achterwege kunnen blijven.
  Ze lopen aardig naast hun schoenen daar.

 2. Verzoek, gelast de knurft eventueel nog om je gegevens te verwijderen 😉

 3. Rare manier van doen, vervelend 🙁
  Toch geen Haags bedrijf?
  (ik heb hier in DH een orthopedisch schoenmaker, en dacht bij het lezen van dit stukje: dat zal toch hopelijk niet de mijne zijn, dat klinkt helemaal niet als iets voor hen – vandaar)

  Het is ook zo dòm van ze, het werkt zo ontzettend averechts: alsof je nu ooit nog naar hen terug wilt, mocht je je in de toekomst bedenken en alsnog orth. schoeisel willen.

 4. ctje

  beetje aso van ze. Goed dat jij zo mondig bent want ik had me laten overrompelen met met schoen gezeten en de kosten en hun lol hebben.

 5. HenK

  Deze schoenmaker verdient het om niet meer in aanmerking te komen voor (maximale) vergoedingen door ziektekostenverzekeraars. En revalidatie-artsen zouden ook niet meer naar hem moeten doorverwijzen.
  Dit is geen kwestie van grof of een vergissing, maar van pure oplichting en valsheid ‘in geschrifte’.
  En wanneer jouw revalidatie-arts het daar niet mee eens zou zijn, dan vraag ik zelfs af in hoeverre hij financiëel voordeel heeft van zijn contact met de schoenmaker.

  Gelukkig zitten er (ook) in jouw omgeving genoeg orthopedische schoenmakers om indien nodig een alternatief te hebben.

  Ik zou dit voorval overigens wel melden bij mijn ziektekostenverzekeraar (met naam en toenaam van alle betrokkenen, want het zou me niet verbazen wanneer dit vaker zal zijn voorgekomen).

 6. CiNNeR

  @Desiree: 😉

  @Henk van S tot S: dat schijnt niet te gaan, iets met de verzekering. Vraag me inmiddels af of dat geen onzin is maar goed, het zou niet uit moeten maken.

  @Puck: Nope, geen Haags bedrijf. En och, het werkt niet bepaald tegen ze. Als ik ooit besluit wél aan de orthopedische aanpassingen te gaan, zal ik toch bij hen terecht komen. Anders moet ik te ver reizen en kan ik de afspraken niet bolwerken.

  @ctje: nou, ik was de allereerste keer ook overrompeld hoor. Heb toen ja gezegd en dezelfde dag nog gebeld om het op halt te laten zetten. En je was er misschien wel op terug gekomen dan. Er gaat nogal wat passen, meten en proberen vooraf aan het maken van de schoenen. Maar heb me wel afgevraagd hoeveel mensen ze zo overhalen maar een poging te wagen.

  @HenK: Je hebt wel gelijk maar meer dan bespreken met de revalidatie arts zal ik niet doen. Ik krijg er vroeger of later opnieuw mee te maken en dan is het prettiger een welwillend team achter me te hebben staan dan een paar weerbarstige mensen die niet meer zo staan te trappelen. Ik kies hierin maar vooral voor mijzelf.

  En dat is het nadeel van al die commercie in de zorg.

 7. Kees Versluis

  Je schreef bij Luna: “Deze R. had het wat anders aan kunnen pakken, maar zeggen dat er geen bezieling in zit of het om sukkels gaat, strekt mij weer wat ver. ”

  Ik heb me daar ook een beetje impulsief laten gaan (Kange Lees).
  Het spijt me.
  Mijn vrouw zit ook in de zorg en ik weet heus wel dat er veel bezielde mensen rond lopen.
  Dat hoort ook zo te zijn, maar ik heb, zoals vele anderen, de neiging om op de uitzonderingen te fel te reageren

 8. CiNNeR

  @Kees Versluis: Wat lief dat je er op terug komt. Ik ken dat wel, fel reageren 🙂

 9. Thian

  jeetje wat een moeilijke situatie
  als je toch mischien later bij ze terecht zal moeten
  wat ze doen kan echt niet hoor

  heel veel sterkte

  thian

 10. CiNNeR

  Nou ja, heb de afspraken weer afgezegd. Ga nog wel met revalidatie erover praten, want idd, dit moet niet kunnen.

 11. Mark

  Laat me raden? Livit?!!!

 12. Mark

  @Henk jij verwoord precies zoals ik denk!

 13. CiNNeR

  @Mark: nee, ook niet Livit 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft