Edith gelooft in sprookjes?

Gisteren hoorde ik demissionair minister Schippers geprikkeld, bijna boos een nogal vreemd verhaal op tafel gooien over de thuiszorg. Zo zouden mensen die een werkster kunnen betalen deze de deur uit doen om misbruik te maken van gesubsidieerde thuiszorg en kunnen volgens haar familieleden en vrienden ook best een handje mee poetsen. Schippers denkt 1,1 miljard euro per jaar te kunnen bezuinigen op alleen al deze thuiszorg, die volgens haar eigenlijk geen zorg zou mogen heten omdat ‘het poetsen is’. Zelfs Henk en Ingrid moeten toch gevoelig zijn voor een harde aanpak van al deze parasiterende, dure chronisch zieken en ouderen!

Ik weet niet hoe het in uw gemeente is, maar de gemeente Roosendaal beweert dit:

U krijgt hulp, ondersteuning of voorzieningen vanuit de Wmo wanneer u dagelijks terugkerende activiteiten niet meer kunt, u gebonden bent aan huis en u weinig of geen contact heeft met andere mensen. Een van de voorwaarden is dat u eerst zelf op zoek moet naar passende oplossingen. Bijvoorbeeld door familieleden en vrienden om hulp te vragen. U kunt ook gebruik maken van een gemaksdienst zoals een boodschappenservice, klussendienst of maaltijdservice. En met een verhoogd toilet, wandbeugels en een thermostaatkraan kunt u nog jaren lang veilig in uw eigen huis wonen. 

De kosten voor deze diensten komen wel voor uw eigen rekening. ”

Kunt u bewijzen dat u werkelijk moederziel alleen op de wereld bent, de buren u ook niet moeten en de AH geen boodschappen levert in uw postcode gebied en overweegt men u zowaar een indicatie voor thuiszorg te verstrekken, komen de financiën in beeld. Met snel oplopende eigen bijdragen die maken dat u beter een student met langstudeerboete van straat kan plukken om wat te poetsen dan een medewerker van de thuiszorg over de vloer te laten komen, kan ik mij niet voorstellen dat mensen überhaupt de kans krijgen de betaalde werkster de deur uit te doen, zouden zij dat al willen.

Maar ja, de Olympische Spelen in Nederland moeten ergens van betaald worden nietwaar …

 

Comments (6)Previous

Politiek wil terug naar ‘vroeger’

Next

Is de kritische journalist wedergekeerd?

6 Comments

 1. Cisca

  Gisteren overleed mijn buurvrouw Riet. Riet zou volgende maand 90 worden. Riet mankeerde van alles en nog wat maar was niet klein te krijgen. Riet paste op alle hondjes in de buurt en dat was haar lust en leven. Elk hondje hier wist blindelings de weg naar het huis van Riet. OOk het hondje wat tijdens het uitlaten op woensdagavond als een gek tekeer ging voor het huis van Riet. De eigenaar van het hondje ging naar mijn buurvrouw Liesbeth (80 jaar)die een sleutel van Riet heeft.Toen mijn vriendin en ik woensdagavond de straat in reden ,reed er een ambulance uit. Met Riet erin . Dit hoorde ik van Liesbeth die over haar toeren op straat stond. Zij vond Riet die niet goed gewordeen was. De betaalde zorg werd gebeld door Liesbeth omdat die alles van medicijnen weten. Ze wilden eerst niet komen maar vooruit dan toch maar even. Riet werd alleen naar afgevoerd en werd ‘snacht weer alleen door het ziekenhuis in een taxi gezet. Met de afspraak volgende week een hersenscan te maken i.v.m. vermoeden van epilepsie. Iedereen dus stomverbaasd dat ze niet in het ziekenhuis was.De huisarts werd gebeld en die zei dat het kantje boord was geweest met Riet omdat ze helemaal op is. Liesbeth en mijn vriendin hebben 2 dagen achter Riet aan geredderd.Ze overleed toch nog onverwacht en er was gelukkig een zoon bij Riet.En ik ging terug in de tijd naar vorig jaar. Mijn moeder die beenmergkanker had viel om 4 uur ‘s nachts. Mijn demente vader allarmeerde de zorg en die ging alles regelen. Om 13.30 kwam er een arts. Moeder naar het ziekenhuis en mocht weer naar huis als ze wilde want er waren ribbengekneusd. Meer niet. Moeder bleef in ziekenhuis en bij nader inzien bleken het 4 gebroken ribben te zijn.Uiteindelijk is die val haAr fataal geworden en is ze later overleden. Maar stel nu dat men Riet in het ziekenhuis had gehouden???. En stel dat mijn moeder niet 8 uur heeft moeten wachten voor er een dokter kwam???Goede zorg betaalbaar houden voor mensen die het echt nodig hebben. LAAT ME NIET LACHEN ZEG!!!! Zonder mijn mantelzorg krijgt Liesbeth van 80 jaar geen boodschap in huis. Zonder de mantelzorg van mijn vriendin had Riet het nooit zo lang gered om alleen te wonen.En heel missChien leefde mijn moeder nog wel. En misschien leefde mijn vader ook nog. Hij overleed kort na mijn moeder.Hij had zoveel verdriet dat hij niet meer wilde leven. Riet vond het niet erg om dood te moeten gaan zoals ze altijd zei. Ze hield van het leven maar ze vond ook dat ze oud genoeg was.Maar voor mij blijft het onbestaanbaar dat een ziekenhuis een vrouw van bijna 90 midden in de nacht alleen naar huis stuurt(30km.verderop)

 2. Hmmm, nu je het zegt, is poetsen na schooltijd geen goede training voor al die toekomstige olympische sportertjes? 😉

 3. Thian

  bopdschappen halen is uit de thuiszorg weg bezorgd
  meestal komt het alleen op het grote werk aan
  niet te doen voor de thuiszorger

  alberthein bezorgd alleen als je voor 100 euro aan boodschappen besteld
  er was van de zomer een actie maar normaal kost het ook nog meer als een 10tje
  dat kan niet uit met een uitkering, ik krijg maar 55 euro per week
  en je hebt dingen die niet lang houdbaar zijn

  maar het is al afgeschaft, en ik werd naar alberthein en de c1000 verwezen
  en de c1000 bezorgt niet eens thuis

  (vlak na een narcose en het niet veilig was dat ik me in het verkeer begaf)

  er zijn thuiszorg organisatie,s waar alle vaste mede werkers ontslagen worden
  en op nul urene contracten weer aangenomen worden, of niet inderdaad
  studenten, die zeggen; dat doet mijn moeder altijd voor me….
  en die niet ween dat je een wasrek moet uitklappen, echt gisteren
  alle was heeft ze er op geplettert en ligt op elkaar

  mijn vaste hulp is ziek, wat ze heeft, of het ernstig is?? kan niemand me vertellen

 4. MMMhhhh, Schipper(s) :
  Normaal leidt een schipper je door veilige waters.
  Maar dat verwende VVD juffie doet mij eerder denken aan een schipper op Charons boot.

 5. HenK

  Ingrid ken ik niet, maar deze Henk is vooral voor een harde aanpak van politici, die hun eigen realiteit creëren en dat gegeven als beginpunt nemen bij mogelijke bezuinigingen.
  Natuurlijk zijn er parasiterende en/of frauderende gebruikers, maar daar mag je je beleid niet op baseren, want dan pak je juist hen die niet parasiteren/frauderen.

  Maar ik begrijp het wel. Het zo goed mogelijk uit het systeem filteren van mensen die er geen recht op hebben is moeilijk en levert natuurlijk geen substantiële bezuiniging op, dus trek het breed en iedereen die wil geloven dat er op deze schaal bezuinigd kan worden, zal het geloven.

  En Henk, wanneer de VVD het voor het zeggen krijgt, zullen er velen zijn die zelfs geen muntje onder de tong hebben om de veerman te betalen…

  Er zijn altijd wel mensen te vinden, die willen bevestigen dat het eigenlijk een schande is, zoals er in Nederland wordt omgesprongen met gemeenschapsgeld… met aansprekende voorbeelden. En de rechtse media likken hun vingers erbij af…

 6. Thian

  ik heb nu een brief van de gemeente gehad dat zij per deelgemeente gaan bepalen
  welke thuiszorg organisatie ik volgend jaar krijg
  en dat die organisatie werklozen moet aan nemen!
  wat er gebeurt met de vastkracht die ik nu heb ????????????

  en dus geen keuze recht meer…. vrijheid… hoezo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft