Van der Staaij ‘gelyncht’

Toegegeven, ik vind Van der Staaij sowieso een idioot met achterlijke uitspraken. Maar hoe zat het ook alweer met vrijheid van meningsuiting …?

De man heeft nu zelfs bewaking nodig. En dat alleen voor een achterhaald denkbeeld uit een achterhaald onderzoek door een partij die al sinds jaar en dag gesubsidieerd vrouwen uit de eigen gelederen weert. 

Comments (6)Previous

Is de kritische journalist wedergekeerd?

Next

Politiek versus realiteit

6 Comments

 1. Cisca

  Vroeger deed de SGP niet mee aan het media circus.Toen hoorde geen mens iets over deze standpunten die altijd overanderd zijn gebleven.TJA, wat was nu verstandiger. Ik ben het absoluut niet eens met wat hij zegt. Het wordt wel enorm uit de context getrokken.Dat hij verkrachters zwaarder wil straffen, is een punt waar ik wel achter sta.
  Als zoiets je is overkomen heb je ook levenslang

 2. Thian

  als het om die uitspraak ging over verkrachte vrouwen die niet zwanger zouden worden
  dat deed pijn, of het daarom niet belangrijk is, het mag

  maar inderdaad daarom hoeft iemand niet bedreigd te worden,
  al mag hem wel gewoon de waarheid gezegd worden, wat al gedaan werd

 3. Sneue zaak eigenlijk:
  Ben je aanhanger van een of ander vrouwonvriendelijk geloof, zeg je wat idioots en wordt niet door engelen bewaakt! 😉

 4. Thian

  mischien waren het vrouwelijke egelen?

 5. HenK

  Wanneer Van der Staaij verstandig was geweest, had hij het ‘gewoon’ gehouden bij het alom bekende standpunt van de SGP met betrekking tot de bescherming van het leven.
  Anti-abortus, anti-euthanasie… vrijheid, blijheid…
  Twee (of drie) zetels in de kamer… geen probleem.

  Maar ja, sinds SGP-ers blijkbaar ook televisie mogen kijken, moet hun voorman natuurlijk zo nu en dan ook in beeld komen.
  En toen is er iets fout gegaan (of goed, want dat weet je natuurlijk nooit zeker bij politici 🙂 ).
  Iemand binnen de partij had blijkbaar wel de uitlating van Todd Akin gelezen over de kleinere kans om zwanger te worden bij een verkrachting, maar zich niet verdiept in hoe daar in Amerika op gereageerd was.
  En dus ging Van der Staaij in de fout door Akin’s misser te koppelen aan het anti-abortus-standpunt van zijn partij en kon hij daarna kiezen tussen zijn fout ruiterlijk toegeven of draaien.
  En wat doet een politicus dan meestal?

  En laat ik ook hier nog even neerzetten wat de bijbel over het onderwerp ‘verkrachting’ te melden heeft in Deutoronomium 22: 28-29:
  “Wanneer een man een jonge dochter zal gevonden hebben, die een maagd is, dewelke niet ondertrouwd is, en haar zal gegrepen en bij haar gelegen hebben, en zij gevonden zullen zijn;

  Zo zal de man, die bij haar gelegen heeft, den vader van de jonge dochter vijftig zilverlingen geven, en zij zal hem ter vrouwe zijn, omdat hij haar vernederd heeft; hij zal ze niet mogen laten gaan al zijn dagen.”
  Ook aardig voor mensen, die denken dat gedateerde onzin alleen in andere ‘heilige boeken’ is terug te vinden…

 6. Cisca

  Zo zal de man, die bij haar gelegen heeft, den vader van de jonge dochter vijftig zilverlingen geven, en zij zal hem ter vrouwe zijn, omdat hij haar vernederd heeft; hij zal ze niet mogen laten gaan al zijn dagen.”

  Ook toen werd er aan waarde bepaling gedaan. Tis dan maar te hopen dat die man niet al te lang leefde. Zit je nog jarenlang aan zo’n hufter vast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft