Hoe zal het zijn op Prinsjesdag?

De kracht van de ander de winst niet gunnen, bleek groter dan welke peiler dan ook kon voorspellen. In drie weken van complexe versplintering naar een simpele tweedeling, ik denk dat de kiezer niet alleen de politiek maar ook zichzelf heeft verrast deze keer.

Niet alleen een belangrijke aardverschuiving met oog op de kabinetsformatie trouwens. Dit zou ook eigenaardig uit kunnen pakken in verband met de Algemene Beschouwingen na Prinsjesdag. Was er al onvoldoende over van de oude gedoog constructie, kan de zogenoemde Kunduz-coalitie eveneens niet meer rekenen op een meerderheid in de Kamer.

Voor het eerst in lange tijd kunnen de Algemene Beschouwingen dus nog wel eens heel interessant worden voor de burger.

 

 

Comments (2)Previous

Inkomensafhankelijk, welk inkomen?

Next

Rolstoel: eerste ervaringen

2 Comments

  1. Thian

    ik ben benieuwd, een koningin die niets meer te vertellen heeft, mag het woord doen
    maar ik ben werkelijk benieuwd

  2. HenK

    Bij de troonrede had de koningin sowieso al weinig te vertellen, Thian.
    En het worden inderdaad bijzondere Algemene Beschouwingen met de Tweede Kamer in de nieuwe samenstelling en een minster-president die (nog) demissionair is en de plannen van de Kunduz-coalitie moet verdedigen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft