Klacht Erasmus MC nog weinig vervolg

Was mijn ervaring met het Erasmus MC absurd en duivels slecht, de klachtenprocedure verloopt eveneens niet bepaald soepel. Zo werd tweemaal over de telefoon beloofd dat een bericht van ontvangst van mijn klacht snel verstuurd zou worden, zonder resultaat. Half maart ontving ik een mail dat de bevestiging ‘gisteren verstuurd’ was maar volgde er niets. Een ruime week geleden trok ik maar weer eens aan de bel en kwam er een mail dat de bevestiging wegens een zieke niet eerder verstuurd was maar (alweer) ‘gisteren met de post is verzonden’. U raadt het al, mijn brievenbus bleef schreeuwend leeg.

Of nee, niet helemaal leeg. Vanmiddag ontving ik wel een andere brief. Een bedelbrief van het ‘Erasmus MC Vriendenfonds’. Volgens de brief maken deze vrinden “zich sterk voor ontwikkelingen op het gebied van behandelmethodes en patiëntenzorg, wordt veelbelovend onderzoek gestimuleerd en jong talent ondersteund tijdens hun studie, specialisatie of opleiding. Alles in het belang van onze patiënten. Voor nu en in de toekomst”. Deze doelstelling kunnen zij blijkbaar niet realiseren zonder hulp van patiënten. Dus of ik donateur wilde worden. De acceptgiro zit al bijgevoegd en om een duwtje in de goede richting te geven, staat verder te lezen “Wij hanteren 35 euro als richtbedrag, maar elk ander bedrag mag uiteraard ook”. Wat een vriendelijkheid, als je maar geld die richting op wil smijten.

Er zat tevens een kekke informatiefolder bij vol leuzen als ‘Goed besteed’, ‘Doneren: zo gebeurd!’, ‘Van je vrienden moet je het hebben’ en in chocoladeletters ‘Geven voor leven’. Met onder andere de tekst: “Ook patiëntenzorg heeft onze onverdeelde aandacht. Zodat in de toekomst bijvoorbeeld de behandelmethoden en het welbevinden van patiënten naar een nog hoger plan kunnen worden gebracht. En ook onze nieuwbouw in de komende jaren biedt een uitgelezen kans om te werken aan een omgeving waarin patiënten in nog veiligere en vertrouwder handen zijn.”

U begrijpt dat ik in staat was de brievenbus van de muur te rukken en er iets erm .. mee te gaan ondernemen. 

 Update: Uit een zeer vriendelijke en begripvolle mail heb ik begrepen dat de klachtencommissie het eveneens onwenselijk vindt dat mensen met een klacht worden benaderd door het Vriendenfonds. Maar dat nog meer onwenselijk is om gevoelige gegevens van patiënten uit te wisselen met dit fonds. Logische redenering, geen speld tussen te krijgen. Mijn gevoel was gewoon even anders

Comments (7)Previous

Christina Eijkhout (@Mumke)

Next

Gewoon maar zien …

7 Comments

 1. Ctje

  Werkelijk ongelovelijk….

 2. HenK

  Heel vervelend… zonder al die patiënten zou alles veel soepeler verlopen… ;-(
  Verbazen doe ik me inmiddels (bijna) nergens meer over…
  Vorige week ging de telefoon… “Goedemiddag, met Post.NL”. “Geen belangstelling” en ik legde de telefoon er alweer bijna op. “Meneer, meneer…”.
  “Nou, zegt u het eens”.
  “Heeft u het overlijdensbericht van de heer K. ontvangen… pardon, bent u op de hoogte van het overlijden van de heer K.?” Die vraag had ze blijkbaar als eerste moeten stellen…
  “Ik ben op de hoogte en heb geen bericht ontvangen”.
  “Zijn dochter heeft geconstateerd, dat er meerdere mensen geen bericht hebben ontvangen en er is dus blijkbaar iets misgegaan. Misschien wilt u even noteren, wanneer er
  gelegenheid is tot afscheid nemen en wanneer de plechtigheid gaat plaatsvinden?”
  “Nee, dank u wel, want ik zal daar toch niet bij zijn…”.
  “Dan zal ik dat doorgeven aan de nabestaanden en u ontvangt binnenkort alsnog het
  overlijdensbericht. Goedemiddag”.
  De rouwkaart heb ik overigens nog steeds niet ontvangen…

  Statistisch gezien doet Post.nl het natuurlijk uitstekend, maar gezien het aantal keren dat ik voor anderen in mijn brievenbus vind, is het feit dat je nog steeds geen bevestiging hebt ontvangen geen bewijs voor het feit dat die bevestiging niet gestuurd is… misschien komt-ie nog… via een omweggetje.

  Maarruh… ik kan me voorstellen, dat de ‘brief’ van het Vriendenfonds speciale gevoelens bij je opriep. Post, waar niet bij te hoeven worden nagedacht, gaat ‘iets’ sneller de deur uit…
  In het kader van de leuzen…
  “Bij het Erasmus MC telt de patiënt …. niet mee” (waarbij ik twijfel tussen vaak en soms).

  Sterkte bij het afkoelen, Cindy!
  Met vriendelijke groet,
  Henk.

 3. CiNNeR

  @Henk: inmiddels bericht terug gekregen en de ‘schuld’ wordt deze keer bij postnl gelegd. Ik geloof het eerlijk gezegd niet zo, aangezien de brief drie keer eerder gewoon niet verstuurd bleek te zijn maar goed. Het gaat er maar om dat ik hem krijg en er een vervolg komt aan de klachtenbehandeling.

  De onrust is wat aan het zakken gelukkig 😉

 4. Volgens mij hebben ze op die klachtenafdeling een expiriment of met met “simpele ziëlen” of met patalogische leugenaars 😉

 5. CiNNeR

  @Henk van S tot S: Die gedachte had ik ook even. Maar een vriendelijke mail en een brief in de brievenbus hebben me een beetje doen bijtrekken. Een beetje dan he.

 6. r later

  zo herkenbaar!!! ook wij ontvingen een bedelbrief nadat een transplantatie was mislukt. u heeft pech gehad we kunnen niets meer voor u doen, daar wordt je mee weggestuurd en vervolgens wil men geld van je! Volgens ons gaat het binnenkort omgekeerd worden…..
  Na een second opinion was het volgens de arts beter dat we op zoek gingen naar een ander ziekenhuis of behandelaar……..communicatie naadjes, behandeling naadje, maar ja dat wordt in het informatiegesprek niet gemeld. een onprofessioneel en ongeorganiseerd zh.

 7. Henk

  ja ik kan jullie ook zeggen veel meegemaakt na een nierdonatie in 2015 die in maart plaats vond ik kan jullie zeggen dat ik nog nooit zo slecht behandeld ben in mijn leven . dit verhaal zou eigenlijk anoniem moeten zijn maar mijn anonimiteit is vanaf dat ik mij daar heb aangemeld al niet gewaarborgd geweest .ik heb nu 5 weken geleden een klacht ingediend en nog geen wederhoor gehad van mvr martens of ze zich zelf daar in zien dat ze mensen als stront behandeld hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft