Hans Spekman gelooft in sprookjes

De werkeloosheid is gedaald bleek vandaag. Niet omdat er meer meer mensen een baan hebben maar omdat meer mensen het zoeken van werk hebben opgegeven. Zij staan simpelweg niet meer als werkzoekende geregistreerd omdat ze er voor hebben gekozen terug naar school te gaan of het zich kunnen veroorloven geen werk meer te zoeken. Waarschijnlijk scheelt het ook dat een deel van de mensen waarvan de WW-duur is afgelopen, vanwege een partner of andere familieleden geen recht hebben op bijstand en buiten de cijfers vallen. Het aantal WW-uitkeringen steeg in dezelfde tijd namelijk wel met maar liefst 8000 uitkeringen.

Begreep ik al niet waarom de media dit nieuws toch zo enthousiast van de daken aan het schreeuwen was, maakte Hans Spekman van de PvdA het wel helemaal bont. Hij plaatste bovenstaande op facebook met de toevoeging:

“Het gaat voorzichtig de goede kant op, maar we zijn er nog niet. Meer werk moet de topprioriteit zijn van het kabinet.”

Ja hoor, natuurlijk. De koopkracht daalt sinds twee jaar elke maand, de consumentenbestedingen eveneens, de economie is (dus) ondanks de voorspelling op lichte groei toch weer gekrompen en zal volgend jaar waarschijnlijk nog weer krimpen, de huizenprijzen dalen – met uitzondering van een klein deel van Amsterdam – onverminderd door,  de ene ontslagronde na de andere trekt in het nieuws voorbij, faillissementen zijn aan de orde van de dag, het aantal mensen in de schuldsanering stijgt explosief, voedselbanken kennen enorme wachtlijsten en zo is er een overvloed aan deprimerend nieuws meer in de donkere dagen voor kerst.

Maar de voorzitter van de Partij van de Arbeid meent zonder met de ogen te knipperen dat het ‘voorzichtig de goede kant op gaat’??

 

Comments (7)Previous

Wanneer de zorg wantrouwen?

Next

Satire is geen grap als het om Zwarte Piet gaat?

7 Comments

 1. Ctje

  Eigen straatje schoonvegen noemen ze dat.

 2. Misschien een kleine hoop dat als hij maar hard genoeg roept en gelooft het ook zo zal worden? Naïef natuurlijk, zeker voor een PvdA’er. Van een VVD’er zou ik het nog wel verwachten. Het geeft alleen maar aan hoever de politiek af staat van het volk dat ze vertegenwoordigen. Tijd dat het volk hier eens een duidelijk signaal af geeft en zich schaart achter partijen die hun oren wel nog te luisteren leggen naar het volk en zich afzetten tegen de lobbies van de commerciële grootmachten die nu de meerderheid van de kamervragen bepalen.

 3. @Ctje: idd
  @Daan: Dan hou je weinig partijen over en daarvan weten we niet hoe ze zullen gaan roeien op het moment dat ze echt in het pluche belanden.

 4. thian

  het aantal zwervers groeit ws ook daar hoor je niemand over

  Rotterdam betaalt de schulden maar voor een groep die toch niet de zorg verzekering kan betalen
  en moet nu op het matje komen want dat speelt overal en iedereen wil dat wel

 5. HenK

  Hans ‘nivelleren is een feestje’ Spekman… de man met het uiterlijk van een oude socialist, maar daar houdt het op. Hij past dan ook prachtig als voorzitter bij de PvdA van nu…
  Bij de VVD zullen ze het wel op prijs stellen dat hij zo nu en dan ook uitspraken, doet die uit hun hoek zouden kunnen komen… zelfs wanneer ze overduidelijk niet van hemzelf zijn.

 6. Ctje

  @Daan het volk kon eerder zorgen dat dit kabinet er niet kwam, tot onze verbazing werden ze herkozen, de mooie praatjes hoorde ik deze week weer voorbij komen op tv voor de verkiezingen. Vraag me af of er nu een andere keuze gemaakt wordt…

 7. Begin de pvda de laatste tijd, eigenlijk sinds ze regeren, erg zorgelijk te vinden! Macht maakt blind blijkbaar, zolang de eigen schoorsteen maar kan roken….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft