Auteursrechtschendingen opsporen als broodwinning blijkt zeer lucratief en heel 2008 te zijn. We leven immers in een land waar informatie delen wordt gestimuleerd en google u een schat aan informatie en materiaal levert. Maar tegelijk is wetgeving strikt en stroef en ‘mag’ u feitelijk vrij weinig.

Omdat dit de laatste maanden vele problemen oplevert in de vorm van vervelende claimbrieven en dreiging met rechtzaken, heb ik besloten hier zoveel mogelijk informatie over te verzamelen en te delen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er informatie te vinden is over de bestaande wet- en regelgeving, wat te doen als u een claimbrief in de bus heeft gevonden, welke sites hier mee geconfronteerd zijn, welke rechtzaken er spelen, verschillende jurisprudentie en waar u verder interessante publicaties over dit onderwerp kunt vinden.

Daarnaast hoop ik dat anderen hier ook over willen schrijven, bijdragen willen leveren, kritiek willen uiten of in gesprek raken. Een soort zelfhulpgroep maar dan anders. Mailen kan ook: info[at]cinner.com