Volgende week krijg ik een buikecho en omdat mijn arts in Rotterdam zit, is de echo eveneens in Rotterdam afgesproken. Zo’n echo kan echter ook in het plaatselijke ziekenhuis en dat zou mij een hoop reistijd (twee uur tegenover drie minuten) en geld schelen, bovendien hoeft er dan niemand vrij voor me te nemen om me weg te brengen. Omdat ik nog steeds een beschadigde keel en stembanden heb, zou het ook nog makkelijker zijn om in de buurt terecht te kunnen zodat ik niet zo lang nuchter hoef te blijven (ik drink nu drie glazen water meteen bij het opstaan). Er is geen spoed bij en nee heb je, ja kan je krijgen. Dus belde ik vandaag naar Rotterdam om te vragen of het een mogelijkheid was de echo hier te doen.

Het wordt nagevraagd en maandag hoor ik meer. Maar de kans is groot dat de arts het niet wil. Niet vanwege kwaliteits- of zorgaspecten hoor. Welnee, men wil dat meestal niet omdat de ziekenhuizen dan de rekening niet rechtstreeks naar mijn verzekering sturen maar onderling moeilijk gaan doen en daar heeft niemand trek in. Wat op mij behoorlijk bizar overkomt. Dus omdat een ziekenhuis blijkbaar niet in staat is gewoon een rekening rechtstreeks te versturen, mag ik extra moeite doen en extra kosten maken voor dezelfde zorg!?

Prachtig, die marktwerking van Hoogervorst 🙁