Het is toch allemaal wat zwakjes op het moment. Informateur Lubbers vraagt om ‘terughoudendheid’ van het rompkabinet maar geeft feitelijk aan dat alles kan en mag zolang het in de tijdslijn past. D’66 heeft de stekker uit het kabinet getrokken, wil ook een motie van wantrouwen indienen vanwege het aanblijven van minister Verdonk maar zegt ondertussen wel steun toe voor zo’n beetje de gehele begroting. De LPF probeert zichzelf terug op de kaart te zetten als belangrijke, steunende partij maar zet zich onmiddelijk voor paal met het vertrek van een kamerlid wat vervangen moet worden door een lid wat gesjoemeld heeft in de gemeentepolitiek.

En ondertussen krijgen we een minderheidskabinet wat voor steun gaat laveren tussen onbenullige partijtjes om nog snel Sinterklaas te spelen als voorspel voor de verkiezingen.

Bah bah. En dan is het ook nog steeds stikheet hier binnen …