Merkwaardig nieuw begin ..

Goed. Het was de bedoeling dat cinner.com heel ongemerkt ende soepeltjes verhuist zou worden van hostaces naar een andere host maar in plaats daarvan belande ik in een hoogst eigenaardige puinhoop (en dan druk ik mij zachtjes uit). Watskebeurt?

Al enkele keren gebeurde het dat er onaangekondigd groot onderhoud werd gepleegd waarbij het eerder regel dan uitzondering is dat er een schijf crasht of een server overspannen raakt en ik plots minstens 24 uur zonder log of mail kwam te zitten. Bij de laatste keer bleek ook nog dat ik de helpdesk niet meer kon benaderen maar kreeg ik wel de factuur opgestuurd met dreigingen van op zwart gooien bij niet tijdig betalen blah. Dat schoot me enigzins in het verkeerde keelgat – tenslotte stond ik alweer voor de zoveelste keer op zwart dit jaar – dus vroeg ik elders hostruimte aan en klom in de pen het toetsenbord. Zeer beleefd – ik ben heus de beroerdste niet – zette ik de verscheidene problemen uiteen en stelde tevens de vraag of we tot een oplossing konden komen betreffende de factuur en mijn wens te verhuizen. De hele handel stuurde ik maar naar de afdeling boekhouding, de enige manier om hostaces nog te bereiken.
Vierentwintig uur later kreeg ik een reactie: “u dient gewoon de factuur te voldoen”. Geen antwoorden op mijn vragen, geen inloggevens voor de helpdesk. Echter was wel ‘spontaan’ al mijn data verdwenen en waren de databases leeggehaald. Opnieuw klom ik in min toetsenbord, nu om aan te geven dat er op deze manier geen factuur betaald zou worden maar ik wel verwachte dat men contact met mij opnam om een en ander op te lossen, wilde men niet dat ik aangifte zou doen.

Ondertussen leek het handig de nieuwe host te raadplegen met de vraag hoeveel kans ik had om nog een normale verhuizing voor elkaar te krijgen. Geen enkele bleek, mijn domein was ondertussen in quarantaine geplaatst tot eind januari 2007, de dag dat mijn registratie zou verstrijken.

Stefan verrichte ondertussen wat speurwerk en kwam een of ander vaag moederbedrijf tegen met telefoonnummer. Dus gebeld – natuurlijk een bandje – en ingesproken. Wonder boven wonder kwam er toen wel een en ander op gang en zo spontaan als mijn data verdwenen was, zo spontaan druppelde het nu terug. En verdomd, ik kreeg niet een maar zelfs twee reacties terug. Namelijk dat ik niet moest denken dat ik de enige klant was en dat ik ze niet moest ‘bestoken met mailtjes’.

Inmiddels zijn we drie weken verder. Ik heb netjes toch een bak geld hun richting op gegooid omdat ik nu eenmaal niet meer op tijd had opgezegd. Reactie blijft echter in alle talen uit, op een nieuwe factur na die ruim na mijn betaling per post binnenkwam. De registratie termijn is echter niet verlengd, mijn domeinnaam staat nog steeds in quarantaine, kan nog steeds de helpdesk niet benaderen en tee dee hee, vanaf gisteren werkt heel hostaces niet meer af en aan vallen we uit de lucht..

Vandaar op de valreep het oude vertrouwde maar een nieuwe stek: cinner.com. Natuurlijk wil ik nog steeds mijn oude vertrouwde cinner.com verhuizen maar ik vrees dat dat nog wel eens lang zou kunnen gaan duren…

Tussenstandje: Vannacht heb ik 3,324 postings en 10,617 commentaren verhuist. Inderdaad, de laatste posting haalde het niet (maar die was van een onnoemelijke onbenulligheid dus wat maakt het uit). Zover ik kan zien is alles weer in werkende staat, behalve de shoutbox. Eerst maar slapen!!!

Comments (4)Previous

Kerstig dagje

Next

Zaterdag Crypto

4 Comments

 1. ik kan nu alleen maar via een pc op mijn werk op je reactie deel van je site komen. Ik heb in het verleden altijd mijn e-mail ingevuld.:(

 2. Poep Ik heb echt geen idee wat ik er aan zou kunnen doen vanaf deze kant. heb de blacklist voor de zekerheid leeggegooid dat je niet in als spammert gezien kan worden maar dat is het dus blijkbaar niet. Wat gebeurd er als je je virusscanner uitzet en dan rechtstreeks naar mijn site gaat? (Ik kon een tijd op veel web-streepje-logs niet reageren door kaspersky antivirus, vandaar het idee).

 3. Hey Cin,

  Thanks voor je RSS berichtje, kan ik mijn feed aanpassen. Wat Aces betreft… Hostingbedrijven zijn elkaar momenteel dood aan het gooien met de prijzen, maar helaas niet met service. Balen dat je dat zo moet meemaken.

  Tip voor de toekomst: Registreer je domein op je eigen naam. Ik heb het voordeel dat mijn registrar letterlijk tegenover de deur van mijn kantoor zit, op amper 3m afstand, maar ik weet wel dat ik al mijn domeinen op mijn eigen naam zet. Als je dan ooit overstapt, weet je in ieder geval zeker dat je identiteit van jezelf blijft.

  Succes!

 4. Hee Tim! Bedacht me ineens dat de RSS-lezers mijn verhuizing niet meegekregen hadden maar het posten van een berichtje heeft goed geholpen zie ik 🙂

  Lullige is trouwens dat het domein op mijn naam staat. Maar het is een .com en dat is nogal onnozel geregeld alemaal. Binnenkort hopelijk goed nieuws hierover .. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft