Alaaaaaaf

Pfffff, het is weer zover hoor. Zaterdag barst Carnaval los. Hoewel, niet geheel waar want hier zijn ze twee weken geleden maar vast begonnen(!?). Frappant is ook dat mensen drie weken van te voren de verkeersregels vergeten (waarom dat is blijft een mysterie), alleen nog verhalen hebben over zuipen, kotsen, nog meer zuipen, nog veel meer kotsen, neuken (terwijl dat in de praktijk toch tegenvalt als je het mij vraagt, met al dat zuipen en kotsen enzo) en nog vele malen meer zuipen. Leuk hoor, zo’n feest waar je amper herinneringen van zal hebben, daar wil iedereen toch een paar honderd hersencellen voor opofferen!!

Dat carnaval iets slamieligs heeft werd ook duidelijk toen ik informeerde naar het thema van dit jaar: ‘t Bleft kunst. Echt Roosendaals zou het moeten zijn ‘t Blef kunst zonder de ‘t’. Maar dat kon niet, want dan is het geen elf letters lang!!!? (Voor de leken onder u, het heeft iets te maken met de start op de elfde van de elfde, dan wordt ook het thema gegeven). En wat blijft kunst? Kunstig dat er zoveel drank in een weekend weggewerkt kan worden?

U fan van Carnaval?

Comments (16)Previous

Logstraat.com

Next

Zaterdag Crypto

16 Comments

 1. Ik heb het een aantal keren mee mogen maken en ik vond het wel aardig (ik hoop dat de echte liefhebbers al aan het indrinken zijn, anders vrees ik het ergste na deze opmerking) maar ik heb ergens het vermoeden dat ik er nu ik geen druppel alcohol meer drink toch flink anders tegenaan zou kijken.

  Ik heb trouwens wel mee mogen maken dat iemand die 20+ biertjes in zijn mik had de volgende morgen vroeg (een uur of 10, en dat is met carnaval schijnbaar erg vroeg zelfs) alweer in de auto stapte en vond dat dat best kon want na een “nachtje” slapen was hij er weer helemaal hoor. Dat het lichaam 1,25 tot 1,5 uur nodig heeft om de alcohol in één standaard alcoholische consumptie af te breken en dat hij dus voor 25-30 uur genoeg gedronken had om behoorlijk de klos te zijn bij een controle wilde maar niet tot hem doordringen – wat mij op zich al een bewijs van dronkenschap lijkt. Echt bevorderend voor de verkeersveiligheid kan dat carnaval dus niet zijn.

 2. desiree

  Ik vind wanneer het Zuipen, Kotsen en Neuken erbuiten wordt gelaten, cultureel gezien een ‘volksgebruik’ die best wel wat had.
  Hedendaags is het Z.K.N. voor de meesten nog de enige aanleiding om het carnaval te ‘vieren’.
  Vroeger had het meer te maken met het laten horen van een stem door het volk wat nauwelijks mogelijk was en alleen op dat moment met carnaval. Nu heeft men 365 dagen van het jaar recht van meningsuiting waarmee carnaval nog weinig te ‘zeggen’ heeft.
  Hier op het zeeuwse merk je er maar summier van. Je moet het opzoeken wil je het vieren.
  Wat een keuze! 😀

 3. Ja heerlijk een hoop minder busjes op de weg hier in’t westen mag van mij een maand duren :d

 4. Ondanks dat ik Brabantse ben van geboorte en er altijd heb gewoond en nog woon, heb ik helemaal niets met carnaval…. ijk doe wel gewoon…. ik vind het te zot voor woorden dan mensen claimen ‘legitiem’ zat te mogen worden en dan grof mogen zijn….

 5. Nope, heb er niks mee.
  Behalve dan die keren dat ik in mijn jonge wilde jaren een soort van carnaval ging vieren (wordt hier bijna niks aan gedaan) omdat iedereen ging en de normale disco’s (ja zo heette dat toen nog :d ) dicht waren die avonden.

  Maar voor wie zich er wel in gaat storten, veel plezier! 😉

 6. Nou nee geen carnaval *kijkt in de knip* nee carnaval hier is ook veel zuipen en de optocht is mager.
  Eerder moest ik wel kijken omdat (ex) schoonouders meededen dus stond je braaf te kleumen.
  Ik hou van gezelligheid,maar die keren dat ik erbij was waren er veel bezopen en laveloze kerels die meenden grappig te zijn en het zuipen begint dan vaak voor het ontbijt vermoed ik…
  Nee, gelukkig moet ik werken dus.

 7. Joke

  Ik geen fan van carnaval….[-(

 8. Nee, geen fan. Zal ik ook nooit worden vrees ik.

 9. Absoluut niet. Zotten zijn ‘t.

 10. Nee! bewegende ook niet, hoewel hij toch een rasechte brabo is 🙂

 11. En dat is mijn straf hè, dat ik dan de elfde reactie heb 😀

 12. Het feest der zotten.

 13. Joh ik had niet verwacht dat ik alleen medestand zou krijgen, hier in ‘t dorp zijn de meesten er in meer of mindere mate gek op. Moet bekennen dat ik het wel leuk vond om te zien hoeveel moeite sommigen in het verkleden steken.

  @Adriana: LOL, iemand moet het zijn he 😀

 14. citrientje

  ik ben totaal geen fan van carnaval, tis luidruchtig, druk en koud, maar ik heb wel een uk, en van haar ben ik wel fan. Dus gaat ze vandaag of morgen verkleed als hekjes naar een optocht kijken. :d

 15. Nee, ik ben alleen fan van mij zelf. :)>-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft