Restje renovatie

Toegegeven, het ergste van de renovatie van de flat is wel ruim achter de rug (mocht u het gemist hebben, alle zeikerige updates staan in augustus, ik zou het niet gaan lezen als ik u was) en de rest van de verbouwingen heb ik me maar niet meer aan gestoord. Dat was nog best goed van mij, aangezien ik tweemaal tegen een of ander bouwwerk in het portiek aanliep. Letterlijk, kreeg mijn snorfiets niet naar binnen of buiten omdat er met behulp van stapels hout, stoeptegels en planken een soort van loopbrug in elkaar was geknutseld wat voor een kind van zes een waar kunstwerk geweest was maar voor een woningbouw nogal knullig middeleeuws overkwam. Enfin, met hulp van vriendje en een dag bewust thuis blijven niets onoverkomelijks.

Maar nu loop ik nu toch tegen een flauwiteitje aan waar ik me dan stiekem weer wat aan stoor. We krijgen namelijk een nieuw intercomsysteem en daarvoor moet een deel van de gang nog gesloopt. Dat is op zich niet erg. Alleen kregen we vandaag 11 Oktober de aankondiging voor aanstaande dinsdag met de dagstempel van 28 September. Alsof we dan ineens denken dat het wel op tijd is aangekondigd in plaats van nog geen drie werkdagen van te voren. Bovendien weet zo’n beetje elke medewerker die ook maar iets met de verbouwing te maken heeft dat ik een slaapstoornis heb en s’ochtends slapende en heeft menigeen beloofd dat dit werkje met gemak s’middags kon, dus is de afspraak vanzelfsprekend s’ochtends. Met klemmend verzoek de deur te openen want kan het bij één iemand niet vervangen, werkt het voor het gehele portiek en alles wat er boven woont niet. Pogen de afspraak te verzetten zal dus wel een hopeloze missie worden. En ik vermoed zomaar dat de bovenburen met baan – zowel degene met nachtdienst als de rest die plotseling weer vrij moet zien te nemen – ook opnieuw staan te gillen van plezier.

Enfin, verder genieten we wel van de gedane vernieuwingen, ben ik sinds korte tijd aanmerkelijk positiever en vrolijker en dus komt het volgende week ook wel weer in orde.

Wees gerust, ben nog wel zo pessimistisch te vrezen dat de brokstukken uit de gangmuur zullen vallen…

Update: de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Betreffende monteur vindt de gang van zaken net zo vervelend, begrijpt de massale klacht tegen de woningbouw erg goed en vond het geen enkel probleem om s’middags te komen. Heel fijn opgelost dus!

Comments (10)Previous

Allemaal gelijk (3) – zijspoor

Next

En toen ..

10 Comments

 1. hou die positieve vrolijkheid vast

 2. Als ik het zo eens goed bekijk cinny zie ik een begin komen aan het einde? 😉

 3. Dat maak je nog maar weinig mee, dat soort begrip

 4. Pffff, gelukkig !

 5. Nee stond ook versteld dat dit probleempje zo makkelijk op te lossen was en zoveel medewerking kreeg. Zo zie je maar dat het erg afhankelijk is van degene die de werkzaamheden komt doen.

 6. desiree

  Ik ben ook weer even boven jan :d
  Zijn dit werkelijk de laatste staartjes van de renovatie?
  Ze zeggen dat het laatste van een periode datgene is wat je later hee meest onthoudt.
  Als dit een van de laatste staartjes is die wonderwel positief op te lossen zijn is dan dubbel positief te noemen b-)
  Met een intercom scheelt het weer heen en weer lopen als je iemand voor de deur hebt staan.
  Dat is dus winst :d

 7. Meestal doen de arbeiders ook maar hun werk dat ze is opgedragen.
  Uitvoerenden hebben weinig beslissingsbevoegdheid.
  Zitten vaak tussen 2 vuren.
  Opdracht van de baas ,en de klachten van de burger.
  zo wordt er bij mij ook vaak geklaagd over het chronische personeelstekort.
  Ik snap het wel, maar kan er nix aan veranderen.( ben het volledig met ze eens)
  Luister er wel naar ,maar adviseer de klachten op papier naar de directie te sturen,aan het einde van hun relaas.
  Zet wellicht meer zoden aan de dijk om daar de ongenoegen te uiten.
  Ik denk dat veel mensen het niet doen, niet durven, of er niet tussen kunnen komen en afgescheept worden.

 8. @Desiree: nou naar blijkt niet helemaal, het trappenhuis krijg nog nieuwe plafonds en schilderwerk enzo. Maar goed, het is wel het laatste wat hier in huis moet gebeuren, daarna hoef ik niemand meer binnen te laten als het goed is. Dus voor mijn idee is het ergste er dan af.

  @feex: met de renovatiepeoples kan het ook nog wat varieren met de betreffende werknemer. Zoals deze krijgt een periode waarin hij iets moet doen en de volgorde zoekt hij zelf maar uit. In dat geval is het een aardige man en wil hij daarbij rekening houden met ons.

  Verder heb ik giga veel klachten ingediend bij de opdrachtgever en de woningbouw. Maar meestal hoor ik niets van de juiste persoon en krijg ik verontschuldiging van degene die er weer niets aan kan veranderen of de laatste keer gaf de opzichter gewoon de schuld aan de werklui en melde dat ik over hen klaagde. Wat niet het geval was, ik had geklaagd over die opzichter.

  Nog flauwer is dat we hier iemand kennen die extra rekening met me houd en wat handigheidjes had ingebouwd (bv in dat portiekgebeuren een opritje en afritje), maar we een buurman hebben die dat afbreekt. Daar kan dan weer niemand meer iets aan doen :/

 9. Cinner, wat belachelijk zeg, die buurman. Wat erg.

 10. Tja, hij zal wel alleen de rommel zien en niet bedenken dat er voor anderen handigheid in zit. Of misschien geef ik um teveel credit nu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft