Moviemeter en Swordstone

Opnieuw heeft iemand een claim van Peter Vincent Schuld’s Swordstone ontvangen, opnieuw zou het gaan om een – blijkbaar nogal populaire – foto van Johan Cruijff. Toch is dit geval nog vager dan voorgaande gevallen. Bij Moviemeter zou het namelijk gaan om een gebruiker die een avator van 54×54 van betreffende foto op het forum gebruikte. Schuld wil echter geld zien van de forumhouder, maar liefst 2400 euro. Moviemeter.nl heeft simpel de avator na sommatie meteen verwijderd en dat is zo’n beetje het meeste wat je als forumbeheerder dient te doen. Zij maken zich dan ook niet bijzonder druk.

Het zal me benieuwen hoeveel gevallen er nog op gaan duiken. Immers een portretfoto van zo’n bekend figuur als Johan Cruiff zal onnoemelijk verspreid zijn geraakt via google en aanverwante zoekmachines. Velen hebben geen idee wie de maker is. En als er nu zelfs ingezet wordt op avators, houdt Swordstone zichzelf voorlopig nog wel even van de straat …

Update: het lijkt er op dat Guus de Jong momenteel de enige klant van Swordstone is en er alleen gericht wordt op één Johan Cruijff foto. Uithaal.nl zou inmiddels de volgende brief ontvanger zijn en ook emkvoetbaldagen.nl (site) zag een claim in de brievenbus.

16 thoughts on “Moviemeter en Swordstone”

 1. En als er nu zelfs ingezet wordt op avators, houdt Swordstone zichzelf voorlopig nog wel even van de straat

  Zal ik die van mij….. nah.

 2. @christianA: ja dat is die van uithaal.nl die in de update staat. Tnx voor de tip! Het zal een lange lijst worden vrees ik, zo’n foto is zo verspreid. Heb er ook weer enkelen in de mailbox die geschikt hebben of niet in de openbaarheid willen.

  Vraag me af of mensen nog wat aan de Ning hebben op het moment. Het meldpunt is er voorlopig nog niet en de discussie lijkt nogal doodgebloed daar?

 3. Ja, voorzover ik zie nu, lijk jij meldpunt te zijn 🙂
  Discussie zie ik inderdaad niet, en ik volg zoals gewoonlijk alles.

 4. LOL Dat hangt er vanaf wie je het vraagt geloof ik. Er zijn ook mensen die menen dat ik de hand bijt die me helpt of zelfs dat ik afsteven op een totale verwoesting van mijn leven omdat ik bij de Ning weg ben gegaan.

  Maar ik probeer wel alles te volgen en te melden en wil vanavond/morgen de auteursperikelen hoek aanvullen met alle swordstone publicaties.

 5. of zelfs dat ik afsteven op een totale verwoesting van mijn leven omdat ik bij de Ning weg ben gegaan.

  Ja, zulke dingen bebeuren echt. Zonder ning ben je nergens.
  Op bloggingiets heb ik een idee gekwakt, verspreiding alom 🙂

 6. Wij (weblog in opkomst) hebben inmiddels ook een rekening van Swordstone mogen ontvangen. Ik vermeld nog even geen namen (eerst even overleg met advocaat), maar het gaat inderdaad weer om de foto van Cruijff.

  Waar meld ik me voor het gezamenlijk (juridisch) aanpakken van deze figuur?

 7. Die Peter Vincent Schuld, daar zijn kosten aan. Een verplichte opname in één of andere gesloten instelling is hier aan de orde. Het is een gevaar voor de maatschappij.

  Zoals hier iemand al eerder aanhaalde, op Google staan massa’s foto’s van zijn hand. De reden waarom hij google aanklaagt zijn duidelijk. Zijn afperspraktijken zouden bij Google niet pakken, wel integendeel.

  Meneer Schuld zou hetzelfde blauwtje lopen die hij al eerder liep bij de NV Aurex alwaar hij werd veroordeeld wegens tergend en roekeloos geding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *