Bevorderen criminaliteit in Roosendaal door gemeente

Nederland kent een gedoogbeleid aangaande softdrugs en zo kan het dat het land vol staat met geheel legale coffeeshops die netjes bakken vol belasting betalen. Zo niet in Roosendaal en Bergen op Zoom als het aan de gemeentebesturen ligt. Die maakten vandaag bekend alle coffeeshops binnen gemeentegrenzen te sluiten. Gewoon, omdat een aantal omhooggevallen randmongolen denkt dat dat drugsoverlast zal wegnemen. Tot de sluiting mag men nog maar twee gram wiet op zak hebben in plaats van de landelijk vastgestelde vijf gram.

En absurd genoeg lijken de gemeenten met hun tegendraadse besluitvorming weg te komen:

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie kan zich vinden in het besluit van Bergen op Zoom en Roosendaal. Krachtig optreden tegen drugstoerisme en de overlast die daarmee gepaard gaat, past volgens zijn woordvoerder binnen het coalitieakkoord van het kabinet.

De manier waarop dat gebeurt, is echter een verantwoordelijkheid van de gemeenten. Maar als de aanpak leidt tot sluiting van alle coffeeshops, dan kan de minister ermee instemmen, aldus zijn zegsman.

Nou sla ik niet dagelijks het coalitieakkoord er op na, maar ik kan me niet herinneren dat Den Haag heeft besloten alle coffeeshops in Nederland te sluiten. En elke bestuurder die denkt daarmee overlast te minderen, daar zit een steekje of meer los. De crimineel staat al te dansen op de tafel dat er zoveel bussiness zijn kant op gegooid gaat worden.

Update: de hele boel bij elkaar liegen om een doel te bereiken is het bestuur blijkbaar ook niet vreemd. Zo wordt er beweerd: “De bevolking voelt zich onveilig in gebieden waar de coffeeshops zijn gevestigd.” en kwam het aloude argument van de verpouperde straat, leegstaande gebouwen en wegtrekkende ondernemers weer eens langs fietsen. Zelfs de wijkagent is van mening dat dit niet klopt. Geen bewoner heeft last van de coffeeshop, die heeft voornamelijk last van het gemeentebestuur waardoor softdrugs steeds meer in het criminele circuit belanden. Plus dat in de strijd tegen softdrugs zaken als verkrachting of hard drugs minder prioriteit lijken te krijgen. Dat er leegstand en verpoupering is, is puur aan het gemeentebestuur zelf te wijten, evenals het wegtrekken van ondernemers. Horende bij een plan de campagne om het uitgaanscentrum in zijn geheel te verschuiven.

Ongetwijfeld gaat dit verhaal een staartje krijgen. Al is het alleen al omdat omringende gemeenten plotseling opgezadeld raken met de shit die de gemeenten Roosendaal en Bergen op Zoom uit gemakzucht maar even over de stadsgrenzen gooit.

Comments (8)Previous

Lekken zwaar bestraft!

Next

'Pauze'

7 Comments

 1. Compleet offtopic, sorry, maar wat een schitterende lay-out heb je toch.

 2. Dankjewel *glim*

 3. Bravo voor de bestuurderen van deze rampplekken!
  Nu de kroegen en de kerken nog sluiten, dan kan er niets meer niet stiekem gebeuren 😉

 4. We hebben hier een schizofrene wetgeving.En dat is niet bevordelijk voor het vertrouwen in de rechtsstaat. Wat betreft de coffeeshops, dezen hadden er nooit moeten komen. Had ik nu veel meer keus gehad in echte goeie hasj en weed. Al dat giftige thuis gekweekte gedroogde spul is werkelijk ongezond.

 5. @Henk: ik vrees dat kerken het enige is wat ove rgaat blijven 😉

  @Leibele: dat komt eerder omdat de grote plantages voortdurend opgerold worden, dan hou je d ehuiskweker over. Hoewel die naar mijn ervaring vaak gezonder kweken trouwens.

 6. Ik ben maar blij dat ik in het Rotterdamse dorpje R. woon, waar de coffeeshops gewoon blijven waar ze zijn. Hehehe.
  Geheel oftopic, in mijn vaste coffeeshop staat een grote pluche gorilla op de toonbank met een joint in zijn hoofd. Hij heet Blowkito. Hahahahaha :d

 7. Van dat beleid klopt helemaal niks in Nederland. Het mag niet geleverd worden, het mag niet gekweekt worden, het mag wel verkocht worden, het mag niet op voorraad gehouden worden en er moet wel belasting over betaald worden. Eigenlijk valt zoiets niet uit te leggen aan een buitenlander. Als je dat wel doet krijg je een vermakelijk gesprek. Dan vertel ik dat er aan de lopende band kwekerijen worden opgerold, terwijl diezelfde kwekerijen de coffeeshops bevoorraden en dat de politiek voortdurend volhoud dat die bevoorraad worden vanuit de thuiskwekerijen, die maximaal zes planten mogen hebben. Dan is ofwel de politiek dom, of ze liegen. Als je kijkt naar wat er zoal verkocht wordt bij een grote zaak als Bulldog in Amsterdam, dan is dat echt niet via een paar thuiskwekerijen te bevoorraden.

  Vrijgeven, dat is de remedie. Net als alle andere drugs, De criminaliteit wordt er minder van, iedereen heeft het recht zichzelf naar de donder te helpen, dat laatste zal wel meevallen en klaar zijn we.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft