Wat een lieve BABS

Vanavond kregen we bezoek van BABS, de Buitengewone ambtenaar van de burgerlijke stand die ons zal gaan trouwen. En moet bekennen dat ik er bij voorbaat erg tegenop zag. Gewoon het idee dat een vreemde mevrouw op onze bank zou gaan zitten om ons ‘uit te horen’ over ons… De enorme stapel aan professionals die betrokken hadden moeten zijn bij de dood van mijn vader maar ons grondig in de steek hebben gelaten het afgelopen jaar, hebben diepere sporen achtergelaten dan ik dacht.

Maar hoe anders kan het lopen. Hoe goed kan het lopen. BABS bleek een veelzijdige en bewonderingswaardige vrouw. Sprankelend, positief met gevoel voor mensen en vol mooie ideeën klikte het al bij binnenkomst.  Ze hoefde ons niet uit te horen, we vertelden over alles en nog een beetje meer. Niet alleen de leuke dingen en de fijne tijden maar juist ook over obstakels, verdriet en gemis. Voor het eerst dit jaar zat er een ambtenaar tegenover ons die luisterde. Ons werkelijke hoorde. Ons het gevoel gaf dat er een fijne dag op stapel staat waar ze voor ons iets moois van gaat maken.

En ze was nog veelzijdiger dan dat. Ze bleek eerder uitvaartonderneemster geweest te zijn met gevoel voor nabestaanden en hun verdriet maar ook noden. Liet me zien hoe het afscheid van mijn vader had kunnen zijn. Had moeten zijn. Waar inmiddels onze knopen zitten en muren staan. En al kunnen we niet terug in de tijd en kunnen we dat afscheid niet over doen, het gesprek gaf me iets wat ik bijna niet kan omschrijven. Misschien de kans om op een prettige, mooie manier over de zelfdoding van mijn vader te kunnen praten. De fouten, conflicten, weerstanden en boosheid om derden hadden mijn mijn vaders dood zo lelijk gemaakt. Lelijkheid die er niet had moeten zijn. Die me overschaduwd heeft. En zij een stukje kon wegnemen.

Met recht een ‘buitengewoon’ ambtenaar …

 

Comments (11)Previous

Upgrade, update en bugfix

Next

Trouwen op zijn ADHD's

11 Comments

 1. Wat mooi Cin. De juiste dosis menselijkheid gecombineerd met oprecht luisteren en meevoelen, iemand die er eindelijk eens ís, gewoon, voor jullie. Bijzondere ontmoeting, onverwacht, heerlijk gevoel dat zij degene is die jullie huwelijk begeleiden zal.

 2. ton

  Een voorbereiding op iets leuks, die samenvalt met een stukje afronding van verdriet.

 3. Ik zou natuurlijk gewoon heel blij voor jullie moeten zijn met deze ambtenaar, en dat ben ik ook, maar ik moest eerst even een traantje wegpinken.

 4. Cisca

  Ik kreeg hier gewoon kippevel van. Wat mooi dat er juist zo’n persoon bij jullie kwam.
  Ik dacht ook eens terug. Ik heb noooooooit iemand aan huis gekregen voor ik ging huwen (2x:);)) Geniet maar van de voorbereidingen . Je ouders zijn toch wel aanwezig. In je hart en in je hoofd

 5. Luuk

  Mooi. 🙂

 6. Heel fijn dat het verdriet zo een stuk is weggenomen, zeker op zo’n moment in jullie leven, waar verdriet niet in de weg moet staan van het geluk, alles op zijn plaats zetten is belangrijk, sommige mensen kunnen daar heel goed bij helpen, jullie treffen het(en verdienen het ook!)

 7. desiree

  Wat fantastisch, na alles.
  Geniet er samen van!
  😡 (%)

 8. Ja het is zeker mooi, dankjewel voor de lieve reacties! :x:):x

 9. desiree

  Countdown :d

 10. HKH

  Heerlijk altijd om mensen te ontmoeten die begrijpen waarom het gaat. Dat wordt een heel mooie dag!

 11. Wat heerlijk om zo’n ervaring te hebben. Steek die maar in je zak en koester hem. Onze Babs, een jaar geleden, was ook al zo’n warm en belangstellend mens. Zo mogen er meer zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft