CiNNeR zonder pil

Uiteindelijk zijn er drie goedaardige afwijkingen gevonden in de lever, zogenoemde adenomen. Deze afwijkingen zijn hormoon gerelateerd en dus moest ik onmiddellijk van de anti-conceptiepil af. ‘Geen probleem’ dacht ik. ‘Doen we even’ dacht ik.

Dat valt een klein pietsie beetje tegen. Niets is makkelijker dan het niet slikken van een pil. Maar hormonen blijken niet op slag te verdwijnen en het lichaam is ook al niet meteen in balans. Dus zit ik op intens gelukkige dagen toch  ineens te huilen om absoluut niets en hoeft er maar weinig te gebeuren om in woede te ontbranden. Om vervolgens inderdaad alweer in tranen te vervallen. Ik vergeet te eten afgewisseld met trek, trek, trek! Mijn slaap is doorspekt met warrige dromen en benauwde nachtmerries.  Fysiek zit het ook nog niet zo mee. Oftewel ik heb structureel ende doorlopend last van een soort PMS.  Iets waar artsen niet al te erg in geloven maar mijn man toch zeker wel! (Sorry lief!)

Inmiddels zijn mijn optimistische gedachten dat ik er met een paar weken wel vanaf ben, al door verschillende mensen getackeld. Blijkbaar kan het zes maanden tot een jaar duren voor de hormoonhuishouding bijgetrokken is en ik me – welja, zover dat mogelijk is – normaal ga voelen. (Sorry lief!)

Gelukkig ben ik stik eigenwijs. Ik ga er gewoon nog even vanuit dat ik in mum van tijd compleet bij getrokken ben. 

 

Comments (6)Previous

Zorg en twitter

Next

Het mysterie van de bomenkap

6 Comments

 1. Om je heel eerlijk te bekennen was ik al nooit fan van de anticonceptie-pil. Ik voelde me er altijd als een zombie bij… 😉

  Dus sowieso ben je zonder beter af!

 2. HenK

  Uh… uh… sterkte… BEIDEN! 🙂
  En, zonder gekheid, soms kun je beter eigenwijs zijn, dan dat je je mee laat slepen door ‘ervaringsdeskundigen’.
  Misschien zelfs vaker dan ‘soms’.

 3. Ctje

  Zoiets gelukkig geen last. Sterkte aan jullie beidjes.

 4. CiNNeR

  @Irene: Denk het ook maar zal blij zijn als ik weer gewend ben aan mijn natuurlijke zijn 😉

  @Henk: dankjewel 😀

  @Ctje: tnx!

 5. desiree

  Jeutje… Sterkte meis! Ik heb er ook niet zo’n last van met of zonder.
  Soms zit het me wel eens mee, wens het je ook toe!

 6. CiNNeR

  @desiree: het komt wel weer in orde, het duurt misschien alleen iets langer dan ik hoop. Ondertussen is iedereen gewaarschuwd 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft