CiNNeR.CoM weer in de lucht

Tee dee hee, het is gelukt: ik heb CiNNeR.CoM terug kunnen jatten van mijn voormalige host Hostaces!! Inderdaad volslagen belachelijk dat ik iets waar ik tot januari 2008 voor betaald heb, zelf terug heb moeten ‘stelen’. Maar dat even daargelaten ben ik enorm in mijn nopjes dat het gelukt is. Met dank aan CCC-Hosting die me de tip gaf een klacht in te dienen bij het Amerikaanse bedrijf waar de .com uiteindelijk geregistreerd stond en vele malen insprong om te helpen bij zaken die geheel niet onder hen vielen. En vooral met dank aan WildWestDomains. Die niet alleen binnen vijf minuten support boodt op de klacht maar ondanks mijn beroerde kennis van terminologie – de hier gebruikte termen hebben ze daar nog nooit van gehoord en vice versa – menig support mailtje binnen 24 uur mijn kant op gooide en me een ‘Change of Account’ heeft verleent waardoor ik mijn domeinnaam ook daadwerkelijk op mijn naam zag verschijnen.

Overigens een handige tip meteen voor mensen die hun (.com) domeinaam in gijzeling zien en bij hun host geen medewerking meer krijgen (als je bijvoorbeeld wilt verhuizen): Zolang je zelf als ‘registrar’ vermeld staat, kan je ten alle tijden een ‘Change of Account’ aanvragen bij het bedrijf wat de daadwerkelijke registraties verzorgt. Je wordt dan gevraagd een formulier ingevuld terug te sturen met een kopie van je paspoort. Je gegevens worden gechecked, er volgt een instructiemailtje hoe je een account kan opzetten en daarna kan je de contactgegevens veranderen. Wel opletten, na een change of account moet je zestig dagen ‘registrar’ blijven. Maar ondertussen kan je met je domein doen waar je zin in hebt en na die zestig dagen kan je zelf de toestemming verlenen voor bijvoorbeeld een verhuizing naar een andere host.

Anyhoe, anyhow, als het goed is werkt alles nu onder beide domeinnamen (zo niet moet de dns-server nog geupdate worden, dat kan een dagje in beslag nemen) en blijven eventuele veranderingen verder achter de schermen.

Nu de volgende stap: aangifte doen van oplichting en zien hoe ik het geld terug krijg wat bedoeld was voor de verlenging en service die uitbleven. Wellicht een wordt vervolgd dus…

UPDATE: in oververmoeid enthousiasme heb ik gisteren een anti-spam plug-in ingeschakeld die niet in gebruik was. Met als gevolg dat alles en iedereen tot spam bestempeld werd en er niemand kon reageren. Als het goed is – met mij weet je het tenslotte maar nooit – werkt nu alles echt naar behoren. Excuses voor het ongemak!

Comments (18)Previous

Zaterdag Crypto

Next

Oeps?

18 Comments

 1. Testje En excuus aan iedereen die wilde reageren vandaag. Had in mijn vermoeide enthousiasme een (anti-spam) plugin teveel ingeschakeld terwijl deze plugin geen vervolg vond in het weblog. gevolg: alles en iedereen werd gezien als spam.

  Hopelijk nu opgelost ..

 2. Testje vanaf de .com die het nu ook weer moet doen ..

 3. Ik zal dan binnenkort de linklijst op mijn log maar weer aanpassen.

 4. En inderdaad: haaidoetut

 5. Ingrid

  mailen mag nog niet ๐Ÿ™‚

 6. @Frans: YAY! *Doet een beschaafd dansje*

  @Ingrid: oef dat klopt, ik heb een deel mailadressen gisteren tijdelijk afgesloten. Over vijf minuten kan ook dat weer … (het moge duidelijk zijn, ik kan niets in een keer ๐Ÿ˜‰ )

 7. Dot com is bedacht voor bedrijven. Iemand die niet werkt heeft dan ook niets met een dot com te doen. maar recht hebben op iets, wil niet altijd zeggen dat je recht ook krijgt. Zo heeft planet nog steeds mijn .org in handen.

 8. @Brillie: Een dot com is al langere tijd beschikbaar voor iedere gek die er iets voor geeft en gelukkig is arbeidsongeschiktheid geen maatstaf voor aankopen. (je bewijst je weer eens weinig sympathiek met dit soort lompe opmerkingen ..) En hoewel je idd niet altijd recht krijgt, is dit gewoonweg pure oplichting. Typisch Nederlands om je daar bij voorbaat maar bij neer te leggen ..

  Geloof trouwens dat je ook voor een .org een Change of Account kan aanvragen bij de uiteindelijke registreerder. Misschien is het de moeite.

 9. desiree

  Ik had mijn error gesafed van gisteren en dit was mijn comment:
  Tjeempie, knap hoor!
  Het klinkt voor mij allemaal als een 4e Dimensie…
  Zo te lezen heeft je host Hostaces meer ondernemingslust dan onderscheidingsvermogen waarbij ze de ongunstige gewoonte hebben een gunstige gelegenheid uit te buiten (klein beetje aangepaste quote: A. Bierce)
  ๐Ÿ˜‰
  Nail the bastards!

 10. @brillie: als dat nog steeds zo was moeten ze maar een bewijs van inschrijving bij de kamer van koophandel of iets vragen.

  oh ja gisteren wou ik zegge je kan altijd nog naar kassa ermee hehe ๐Ÿ˜‰

 11. ik zal e.e.a. weer aanpassen. :)>-

 12. Wat een gedoe zeg! Zo word je wel beziggehouden. ๐Ÿ˜ฎ
  Maar goed te lezen dat je hem teruggepikt hebt! ๐Ÿ˜€ Zulke dingen doen me deugd. Hopelijk werkt alles snel weer zoals het moet. ๐Ÿ˜‰

 13. citrientje

  hรƒฦ’ร‚ยฉ wat goed, top hoor.

 14. @Desiree: mooie quote :d Doe mijn best verder, in elk geval heb ik dit deel vast binnen.

  @Mannie: dat ga ik wel doen maar ze lijken weinig met dit soort dingen te doen. Meer gericht op problemen met providers.

  @Chantal: tnx ๐Ÿ™‚

  @Wenz: het gaf mij ook een beetje gevoel van controle terug. Nu nog at aanpassingen achter de schermen maar dat zal wel ok verlopen.

  @Citrien: tnx! ๐Ÿ˜ก

 15. Ik ben niet lomp in mijn opmerkingen. Maar soms kan je gewoon niet tegen als het niet in je gewenste plaatje past. Dat zegt meer over je zelf dan over mijn reactie. Das jammer.

 16. Och Brillie, dat beoordelen wij wel of je lompe opmerkingen maakt. Niets jammers aan hoor ..

 17. Good for you ! Doorzetters beheersen de wereld.

 18. @ Kassa en ook Radar: ik los het wel zelf op als het nodig is. Maar ik vind het niet eens nodig. Het bevalt me prima in een dot nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft