Denken

Wist u dat er een theorie is dat ADHD en ME dezelfde genetische grondslag zou kunnen hebben en dat daar onderzoek naar wordt gedaan? En dat veel AD(H)Ders chronisch vermoeidheid ontwikkelen of zelfs het hele scala aan ME-kenmerken gaat vertonen?

Hoewel ik altijd problemen heb gehad met denken en moe door een deur krijgen, wist ik het in elk geval niet. En kijkend met de blik van een MEer kwam het niet in mijn hoofd op een tegenovergestelde bril op te gaan zetten. Tot van de week de tekenen uit alle hoeken en gaten op mijn hoofd neerregenden en ik euh .. zo’n beetje vastdraaide in mijn gedachten.

Vanmiddag heb ik dus met de huisarts gesproken: “Het zal wel gek klinken maar eh, ik denk dat ik misschien ADD heb in plaats van ME”. Hij lag niet eens rollend van het lachen onder zijn buro. Eigenlijk vond hij het helemaal niet zo gek klinken zelfs. En verwees me naar een neuroloog om het uit te laten zoeken.

Jeminee … (verder kom ik nog even niet)

Comments (16)Previous

Opgerot staat netjes

Next

Zaterdag Crypto

15 Comments

 1. citrientje

  ben benieuwd hoor, ik had overigens al eerder gehoord dat ritalin kon helpen.

 2. Marijke

  Misschien heb je wel beide of twee naast elkaar bestaande aandoeningen. Het zou mooi zijn als je in ieder geval het ADD-deel kunt behandelen.
  Overigens heft ook ritalin niet alle ellende op, maar elk beetje verbetering is winst!
  Ben erg benieuwd wat de neuroloog daarvan zegt.

 3. Ik hoop dat er iets uitkomt. Niet alleen voor jou omdat er dan misschien iets kan gebeuren waarmee je je een stuk beter gaat voelen, maar ook omdat daar dan ook een hoop andere ME patiënten mogelijk hun voordeel mee kunnen doen.

 4. Verder maakt het toch niet uit voor je… of wel soms?

 5. ik hoop dat jullie eruit komen CiN en dat je niet verzand in onderzoeken die teleurstellend zijn. niet geschoten is altijd mis en ik vind het ongelofelijk dapper dat je doorvecht!
  petje af!
  dikke kus
  Jac

 6. Ik heb het idee dat ADHD meer een modeverschijnsel, kinderen worden wel erg vaak met dit stempel beladen, als ze even druk zijn hebben ze meteen ADHD en is dat een excuus.

 7. Mensen met ADHD kunnen prima werken :-” en leven. Zo ken ik er vele in mijn omgeving. Ik zag trouwens gisteren een stuk op de TV van een moeder die zo veel aandacht wilde, dat ze haar kind de gekste ziekten liet hebben. En daarna onderzoeken op onderzoeken liet doen. En het kind had helemaal niets. De moeder wist de ziekten nog beter te beschrijven dan de artsen. Daar heeft het kind een boek over geschreven. De aandachtsdrang van de moeder, dat was ziekelijk. Toch maar eens lezen dat boek… :)>-

 8. Goede tip Brillie. Kun je me ff wat info doormailen? 😡

 9. Martin

  @Brillie: je bedoelt waarschijnlijk “Münchhausen by proxy”?

 10. @Chantal: daar heb ik toevallig laatst ook een stukje over gepost! Helemaal mee eens.

 11. Ik duim dat hoe dan ook onderzoek snel uitsluitsel zal geven! Probeer ondertussen een beetje de gedachten los te laten voor je helemaal dol draait. 😉 🙂

 12. Lennard

  Groeten van Eduardo. Hij is druk met werk enzo, maar verder is alles goed. Hij komt weer terug. Tenminste, dat zei hij net. Maar goed. Eerst zien, dan geloven.

 13. Iedereen tegelijk: aan ritalin ben ik sowieso nog lang niet toe hoor. Eerst maar eens zien of ik ADD heb, misschien is dat toch niet aan de orde. En dan is er tijd genoeg nog eens te gaan nadenken of ik wel aan de medicijnen zou willen. Ben sowieso niet razendenthousiast over het middel. Het heeft echt effect op de hersenen en je krijgt er een aardige persoonsverandering van (of eigenlijk lijkt het alsof je persoonlijkheid wordt weggedrukt). Ondertussen weten de artsen alleen wat het resultaat is, niet wat het nou precies doet.

  Verder denk ik in mijn geval niet dat ze geld over de balk gaan smijten om een modeverschijnsel aangemeten te krijgen, die heb ik tenslotte al op zak. Ik zou het ook niet als modeverschijnsel beschouwen overigens. Het is geen verschijnsel of gedragsmatig iets, het is een verstoring in de hersenen. Om precies te zijn, van de neurotransmitters waardoor prikkels verkeerd verwerkt worden. Ben het eens dat het tegenwoordig bij kinderen veel te snel en makkelijk gesteld wordt, maar dat is een beroerde reden om de hele aandoening maar als modeverschijnsel te gaan bekijken.

  En Pascal heeft gelijk, waarschijnlijk maakt het voor mij weinig uit uiteindelijk. Ik ben al uitdrukkelijk gewaarschuwd dat ik niet moet verwachten wezenlijk te verbeteren. Het is meer dat ik het dan weet en dat ik enkele nadelen ervan wellicht wat anders kan benaderen en misschien wat beter leer opvangen. Maar het wordt gezien als eventuele wissel van etiket en dat is het. Dat probeer ik me ook maar goed in te prenten voor ik me meteen vergallopeer aan een bak optimisme.

  @Marijke, hetkan ook beide zijn ja. Ik laat het maar aan de neuroloog om zijn hoofd over te breken.

  @Jackie: het is meer dat ik me er niet meer vanaf kan zetten, eigenlijk niet zo bewonderingswaardig 😉

  @wenz: ja erm .. sorry daarvoor!!! Sinds ik de afspraak heb gemaakt heb ik me er wel wat van af kunnen krijgen gelukkig.

  @Lennard: owwwwww groetjes terug!!!! Dat hij maar gewon terug mag komen en snel een beetje! 🙂

 14. Wolvin

  Ik zou Ritalin zoveel mogelijk vermijden. Er zitten amfetamines in en dus niet goed voor je lichaam. De kids waar ik mee werk slikken het vaak ook. Worden er een beetje para van! Ze moeten het onder onze toezicht letterlijk door slikken want het spul wordt ook verkocht op het schoolplein/op feestjes. Het is namelijk door de amfetamine een prima party drug.<:-p8-}

 15. In ieder geval een goeie zet van je huisarts. Vaak helpt het al als je weet dat je serieus genomen wordt en als er een naam aan te geven valt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft