Op slot ..

Vier Februari schreef ik nog een enorme lap tekst om aan te geven dat ik niet alleen zeer van de openhartige ben maar dat dat ook erg goed bevalt. Hoe ironisch dat er sindsdien geen openhartig stuk meer uit mijn toetsenbord gekomen is. En dat er de laatste tijd sowieso amper nog iets uit mijn toetsenbord komt zelfs.

Het heeft een reden vanzelfsprekend, anders begon ik er niet over. En die reden is nogal gevoelig, complex en prive anders had ik het wel al eerder verteld. Lomp en kort uitgelegd: mijn tante belde dat ze een epileptische aanval had gehad, door een MRI was gehaald, er dertig tumoren in de hersenen vastgesteld waren en ze nog drie weken te leven kreeg. Een tante die geen familie meer heeft behalve mij. Maar ook een tante waamee het contact verbroken is geweest en waar boeken vol historie omheen hangt. We hebben gelukkig voor beiden nu een goede verhouding gevonden en bellen dagelijks tot het niet meer zal gaan. Inmiddels zijn de drie weken verstreken en wie weet komen er nog drie weken bij, misschien wel drie maanden. Maar het zou ook slechts drie uur kunnen zijn.

Zonder er te diep op in te willen gaan hoef ik u vast niet uit te leggen dat het een enorme impact heeft en mijn hoofd niet zo naar loggen heeft gestaan ..

Comments (15)Previous

Dag Renald Chi ..

Next

Werkverschaffing?

15 Comments

 1. Cisca

  Veel sterkte meid. Ik zat in januari als enigst persoon aan het sterfbed van mijn vriendin toen zij overleed.Ook hersentumor Behalve haar man en mijn ouders was er niemand die eens langs kwam,Erg eenzaam dus. Dus bel maar met elkaar zo lang het gaat. Ik zal aan je denken

 2. Natuurlijk.. lees mijn blog van gisteren en eergisteren maar. Dan weet je wat er gaande is bij ons. Maar ik blijf wel bloggen.

 3. Het leven is schipperen, afwegen, beslissen zonder Het Enige Juiste Antwoord ooit te weten, laveren tussen alle partijen, alle gevoelens, alle verleden en heden. Het enige dat je kunt doen is je eigen gut feeling volgen, nooit wetende of dat beter had gekund, maar ja, achteraf praten is altijd makkelijk.

  Succes, jij beslist voor jezelf, niemand anders. En natuurlijk alle succes voor je tante, die heeft het uiteindelijk het zwaarst in dit geheel. 🙁

 4. Dat zijn de nare kanten in het leven, dan is loggen maar bijzaak… sterkte!!

 5. De simpele waarheid is dat hoe leuk, verslavend en indringend loggen ook is; er zijn dingen die belangrijker zijn dan loggen. Veel belangrijker zelfs..

 6. Zeer vervelend allemaal. Ik hoor en zie het steeds vaker om me heen, en kan de gedachte niet onderdrukken, dat de mens ergens iets verkeerd heft gedaan. Begrijp me goed, ik doel hier op milieu, voeding, gewoontes, ed.

 7. openhartig is voor mij juist dé manier om te loggen.. en om logs te lezen, tis prachtig, toch? maar nooit een verplichting! hou je tante dichtbij nu het nog kan, sterkte ermee! x

 8. Tja dan komt alles in een ander perspectief te staan, en merk je pas waar de roots in welke aarde zijn geworteld.
  Wel fijn dat je tante steun aan je heeft of van je krijgt.
  Veel mensen lopen/blijven weg wanneer het moeilijk wordt.
  Jij schijnbaar dus niet.
  Hopenlijk is de laatste periode niet alleen maar tranen,een verademende lach haalt spanning weg..
  Ik wens jullie die lach,en ook sterkte met de laatste momenten samen,die ook dierbaar kunnen zijn…
  Voor jou gaat het door,als het voor haar is afgelopen,Ook/vooral dan wens ik je sterkte..

 9. Ja, dat is behoorlijk heftig. Ik wens je veel sterkte de komende tijd.

 10. Ik log, weliswaar om een andere – minder heftige – reden, momenteel ook minder. Het loggen is een hobby en dat moet het van mij ook blijven. Als je wat anders te doen hebt, en zeker op het persoonlijke vlak, gaat dat gewoon voor. Wat mij betreft geen enkel probleem dus.

  Rest slechts je veel sterkte te wensen.

 11. Iedereen dankjewel voor de support .

  @Ciska: jij ook sterkte met zo’n groot verlies. Woorden schieten zo te kort eigenlijk ..

  @Brillie: er komt gewoon niets in me op wat ik wil delen, zo gaat dat soms.

  @Wenz: gut feeling is hierbij het best haalbare. Kan me gewoonweg niet voorstellen hoe het voor haar moet zijn. Ze lijkt er in redelijke mate vrede mee te hebben maar eigenlijk is het voor haar ook absurd.

  @Chantal: dankje.

  @SillyCrazyYou: dat ook hoewel een beetje loggen ook een goede afleiding kan zijn. Maar er komt gewoon weinig in me op wat logbestendig is.

  @Redstar: die gedachte heb ik ook wel eens. Ze zeggen wel eens dat als je er zelf mee geconfronteerd word, het je verder ook meer op gaat vallen. Maar hoor het zoveel en zo vaak. Geloof ook dat de cijfers vertellen dat kanker steeds vaker voorkomt. Aan de andere kant zouden de overlevingskansen ook steeds beter worden en daar merk ik nogal weinig van.

  @juul: voor mij op veel gebieden ook wel maar sommige dingen euh, dan weer niet 🙂

  @factor x: ja alles bij elkaar lachen we meer dan iets anders. Op een bepaalde manier lijkt ze er ook vrede mee te hebben, ook al is ze pas 45. Het blijft wel een absurde situatie, dat is niet anders.

  @pascal: dankje

  @Frans54: zeker geen verplichting inderdaad.

 12. citrientje

  heel veel sterkte.

 13. Lieve lieve CiN, het blijft jouw keus, openhartigheid is fijn zolang je je er zelf goed bij voelt. Je hoeft niet alles te communiceren. Iedereen die jou een beetje vaker leest zal dit accepteren en zoniet, pech gehad. Ik leef met je mee, wat er ook aan de hand is.Prioriteiten stellen is belangrijk, ik log ook minder voor mijn eigen welzijn. Het zij zo. Hetzelfde is met vrienden, je weet dat ze er zijn, maar dat wil niet zeggen dat ze constant op je lip moeten zitten. Vrijheid in gebondenheid zou ik zeggen. Sterkte.

 14. @ CiNNeR,

  Cijfers beweren idd veel. Maar ik ken zeker drie mensen die vooralsnog genezen zijn van kanker. De techniek gaat vooruit, en als mensen levens wil hebben scheeld er al een berg.

 15. @Citrientje: dankjewel

  @Jackie: is ook zo. Ik voel me ook niet schuldig ofzo, het viel toevallig samen met uitroepen dat ik openhartig ben en wilde het toch even kort kwijt. Dankjewel voor je lieve reactie.

  @Redstar: mijn ervaring om me heen is inmiddels iets anders en sommige gevallen blijkt geen levenswil tegen op gewassen te zijn helaas. Maar ik ben wat negatief gekleurd nu ook, het is fijn om te horen dat er ook goede ervaringen zijn en ik ken wel enige goede ervaringen maar die stonden iets verder van me af. En gek genoeg heb ik zelf eigenlijk een goede ervaring. Wil het nog wel vergeten maar ben zelf geopereerd voor voorstadium baarmoederhalskanker wat al op het randje zat en tot nog toe is het niet teruggekomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft