Staartje renovatie

[edit]Waarschuwing, dit is even een ‘en toen’ verhaaltje tussen alle auteursrechtperikelen door[/edit] 

Dacht ik half oktober het ergste van de renovatie wel achter de rug te hebben .. nee dus. Gisteren werd ik na twee uurtjes slaap wakker gebeld met de mededeling dat de deurstijlen geschilderd waren. Ik bedank voor de waarschuwing en wil de deur al dicht doen en hoor nog net ‘Kan je de deur ff een half uurke open houduh vrouwke’. Want ja we hebben gloednieuwe, goed ogende voordeuren maar de architect is enorm hard op zijn achterhoofd gevallen dus moet de deur geschilderd. Peenoranje en vanzelfsprekend alleen de buitenkant want het is maar renovatie voor het zicht nietwaar. En het is en blijft een project van de woningbouw dus waarom van te voren even een briefje in de bus doen? Enfin, nadat vier keer het woord ‘vrouwke’ gevallen is, besluit ik dat het menneke maar kapot moet vallen. Dus staat nog geen kwartier later een andere mijnheer voor de deur. Een stuk beleefder, of het toch even mag. Nou ja een half uur kan er nog wel bij denk ik uberstommzinnig. Zodra de mijnheer aan de slag is blijkt het toch wel een uur en eigenlijk is twee uur drogen nog beter. Ow en morgenmiddag komen ze nogmaals want ja, het moet in twee lagen. ^%&*!! De verf is ongeloveloze zooi en uiteindelijk zit ik drie uur snuffend, hijgend en pafferig in de kou.

Morgenmiddag was dus vandaag en omdat ik voor het avondeten in slaap ben gevallen en midden in de nacht wakker werd, denk ik s’ochtends nog wat te kunnen slapen. Vergeet het maar, nu staan er wel zestien schilders. Een ploegje buiten en een ploegje binnen, elk met eigen radio keihard aan en meezingen he, dat is zo gezellig! Bij het boodschappen doen blijkt een andere deur ook zojuist geverfd maar dat zei lekker niemand, want het is zo lachen dat ik verf op mijn jas, tas, broek en trui krijg. Gaat er uit met water hoor, alleen is het toch even stevig boenen. Kan me nog net beheersen geen schilder van de trap te schoppen om ook te kunnen lachen. Vanzelfsprekend komt er de rest van de dag geen hond om de voordeur af te maken. Als ik net bel wordt er gezegd ‘morgen maar doen dan’. Nou zeg ik, laten we dat maar niet doen.

Update: terwijl ik dit zit te schrijven staat de schilder aan de deur. Ja eh, ik had toch net gebeld? Mocht hij het alstublieft afmaken, dan was ik er ook maar vanaf.

Nog maar een anderhalf uurt kouwkleumen…

En voor iemand wil gaan zeggen dat het toch maar prachtig mooi wordt… de bakstenen muren in het trappenhuis zijn nu geschilderd, een kant spierwit en de andere kant gif groengeel, passend bij de balkonhekjes (hebben wij nog mazzel, de overkant heeft paarse balkonhekken en een flat verder neonroze!!). De deuren beneden zijn ook wit respectievelijk groengeel geschilderd, het lijkt wel alsof je met daglicht een discotheek binnen wandeld. Nou ja wandeld, de deur gaat electrisch open met een magneetsleuteltje. Naar buiten, dat is tenminste wel zo onhandig. Met een leuk schuin geplaatst portiek die haaks op het aanlooppad staat, we zouden toch niet willen dat mensen behoorlijk naar binnen of naar buiten kunnen. De dranger lekker strak, ik ben al gevloerd voor ik op mijn snorfiets zit. Daar gaan ze iets aan doen, er is namelijk niemand in de wijk te vinden die nog normaal in of uit weet te komen. Dus komt er een soort remdingskie op, dan kunnen we hem eerst wagenwijd open vast zetten, dan fietsen of snorfietsen naar buiten sjorren en vervolgens de rem weer van de deur af halen(?!). De stoep gaat schuin lopen, ook haaks op het portiek, met een enorme driehoek spekgladde zwarte, rubbertegels. Dat staat zo leuk en breken we in elk geval ons nek als het regent. De buitenkant moest iets robuusts krijgen, dus dat blijft allemaal betonnen platen met depressief grijze deuren. Leuke anekdote, als de stoom uitvalt of een bel stuk gaat, werkt het hele systeem niet meer. Oftewel, de sleutel ook niet en kan er niemand meer naar binnen. Niemand weet wie je dan moet bellen en het portiek hiernaast heeft het al drie maal vier a vijf dagen (!) zonder werkend systeem mogen stellen. verder hangt er een mooie camera zodat we kunnen zien wie er voor de deur staat. Of eigenlijk niet, hij staat niet gericht op de deur dus we mogen blij zijn als we nog een arm zien.

*Zucht* Ik weet het, er zijn véél ergere dingen ..

Comments (7)Previous

Auteursrecht op de radio

Next

Op een rijtje

7 Comments

 1. Er is dan ook nog andere narigheid.

 2. Klinkt bijna als dezelfde architect die het renoveren van de flats waar mijn moeder woont heeft verzonnen. Of zouden ze alleen maar op dezelfde school hebben gezeten?

 3. patchwork

  Ik lig in een deuk! Sorry hoor!
  Ik heb het ook mogen meemaken, 3 jaar geleden begon de renovatiemisère (de probleemverplaatsing) en de communicatie en de deuren zijn inmiddels een politiek issue geworden hier!
  We kunnen tegenwoordig naar de maan, maar gewoon een functionele deur….

  Hebben ze geldige legitimatie? De waterlui, die 2 jaar na dato onaangekondigd om 8 uur (!) ´smorgens nog iets moesten, niet- en die heb ik vrijdag dus lekker chagrijnig wieberen gestuurd.

  Maw: je bent er nog niet vanaf! ;-D

 4. patchwork

  PS: Heeft jouw corporatie ook, uit ´maatschappelijk oogpunt´, veel ´leerwerkplaatsen gecreëerd´? (lekker goedkoop dus)
  Dan wens ik je dubbel sterkte!

 5. @Pascal: zeker waar maar op het moment van kortsluiting lijkt de wereld heel even anders 🙂

  @frans: wie weet. Die kleurstellingen zijn erg ‘in’ geloof ik , zijn we mooi klaar mee.

  @Patchwork: dat vrees ik ook maar heb besloten dat iedereen maar opzout. Gewoon een normale afspraak lijkt me niet teveel gevraagd. We klagen ook wel telkens maar ja dan is het leed al geleden he dus je schiet er zo weinig mee op. Hier hebben ze geen leerplaatsen geloof ik maar wel veel begeleid wonen en onder toezicht wonen projecten. Wordt je ook niet vrolijk van ..

 6. Tedje

  Hier is de keuken ellende gelukkig achter de rug. We kunnen weer iets anders eten dan boterhammen. Uiteindelijk maar 3 weken zonder keuken ipv de geplande 5 dagen. Is toch best een goeie score. Ikke is vooral erg blij met de vaatwasser. Nu alleen nog wat afwerking (zoals een kastje wat niet helemaal open gaat :-s )

 7. @Tedje: koken en afwassen is nog nooit zo’n feest geweest? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft