Hersenspinsels

Sommige mensen zien er heel anders uit dan je ze leest moet nog brood klaar zetten ships de vieze borden staan nog op het aanrecht bleh geen zin om te slapen hopelijk doet de gyneacoloog niet moeilijk over afspraken zouden we het redden met wc-papier tot vrijdag HEEEE (kat hangt in de bank) hopelijk winnen we vrijdag weer zo glorieus mooi mag mijn rugzak wel eens uitpakken S. is lief al twee weken zonder chocola en zonder ontwenningsverschijnselen welk liedje moest ik nu oefenen op de gitaar zou chocomel ook tellen als chocola nah heb eigenlijk trek in koffie hopelijk is mijn geld er vrijdag en niet pas maandag grappig clipje zou draadstaal nog wel komen toch maar een bed gaan zoeken zouden mensen dit wel willen lezen eigenlijk ..

Bij de weg, het was inderdaad de afvoerslang dus de vaatwasser doet het weer.

Voor de mensen die denken dat ik geschuffeld ben, welkom bij ADHD. Een minuutje gedachtenspinsels schrijven (best lastig, mezelf bijhouden) terwijl ik met een half oog tv kijk. Soms is het wat rustiger, dat wil zeggen: denk ik dezelfde hoeveelheid maar over hetzelfde onderwerp. Of irritanter, dan denk ik dertig keer hetzelfde. Heel af en toe vertel ik ook op deze manier maar daar doe ik vrienden zelden een plezier mee. Leidt dat niet af zo van de hak op de tak? Ja behoorlijk maar wat doe je er aan. Meestal let ik er overigens minder bewust op en ervaar het dan vooral als een hoop geruis.

Nieuwsgierig: Als u nú even bewust op uw gedachten springt, wat denkt u dan precies op dit moment?

Comments (22)Previous

Een mond, tegenstrijdige besluitvorming

Next

We zijn doorrrrrrr

22 Comments

 1. En dat zijn dan waarschijnlijk alleen de bewuste gedachten 😉

 2. citrientje

  ik trek 1 wenkbrouw omhoog en denk tis dat ik al moe ben anders zou ik moe van jou worden 😉 en ik dacht, chocolademelk is geen chocola want dat is vloeibaar en eet je niet dus dat zet niet aan. Maar goed in dat opzicht hou ik mezelf ook vaak voor de gek. En wij hebben ons geld ook liever op vrijdag want op die dag is boodschappen dat en dan is het lullig dat eind van de maand het geld op maandag komt. Maar waarom zouden we geen boodschappen voor de week op maandag halen volgens mij maakt dat niet uit want voor een week is voor een week dus why not en dan is het niet zo druk.

 3. Volgens mij is dit geen ADHD maar gewoon menselijk. 😀

 4. Dat je site er weer prachtig uitziet. Dat blocknote effect is erg leuk. Dat had je toch niet?

 5. In m’n hoofd kan ik ook prima multi-tasken maar helaas gaat dat in de praktijk vaak mis.

 6. Dat heb ik ook wel eens, oh ja brood uit de vriezer halen, oh nee die staat te ontdooien, inhoud zit in doos met kranten en koelblokken, nog boterkoek bakken voor morgen want dan ben ik jarig, zouden er veel mensen komen of heb ik genoeg limonade e.d. in huis, huis moet ook nog even echt aan kant uh ik hou maar op voordat ik echt door begin te draven, had vroeger hele leuke dergelijke hak op de tak discussies met mijn stiefvader en als je een beetje oplet is het eigenlijk best wel te volgen als het je eigen gedachte sprongen zijn.

 7. ik denk nu: shit, wat heb ik al lang geen appeltaart meer gehad (zojuist iets over gelezen) en hoe gaat het overleg dadelijk 🙂

 8. @Henk van S: Normaal niet eens, het is dat ik ze bewust probeer op te schrijven. De tijden dat ik me bewust ben van al mijn gedachten zijn de tijden dat ik twijfel of ik niet toch eens een ritalin moet proberen. Maar die twijfel waait altijd weer over 😉

  @Citrientje: ha dat is weer waar, vrijdag is nu helemaaaal druk vanwege voetbal denk ik en dan is maandag weer beter. En dan doe ik van het weekend zuinig aan dus misschien toch een voordeel. De chocomel toch ook maar de deur uitgedaan trouwens, hopelijk heeft het resultaat want van water en koffie wordt je weer zo saai eigenlijk. Yv wordt ook altijd moe van me 😉 (Ha leuk dit!)

  @Wenz: zal het maar niet weer vragen maar dat je het herkent als menselijk .. :-“:x Enne, denken doet wél zeer!

  @Pascal: nee klopt, is nieuw *moet ineens aan Frank Govers denken vanwege die reclame, nieuw, nee een of ander wasmiddel* Dankjewel voor het compliment! (Bij de weg, ‘mogen’ we niet reageren of ligt de reactiemogelijkheid plat?)

  @Terrebel: ja gek eigenlijk, in je hoofd kan je zoveel maar dat zo uitvoeren kom je handen en uren tekort. Ze zeggen altijd dat vrouwen twee dingen tegelijk kunnen maar ik ben de uitzondering op de regel waarschijnlijk. Hoewel ik voornamelik mannen ken die twee dingen tegelijk kunnen en maar weinig vrouwen.

  @frans54: ah, alvast gefeliciteerd!! Lekker hoor, al jouw baksels klinken heerlijk. En vindt mannen die kunnen koken en bakken erg charmant. Hoe is het inmiddels, was een tijdje stil (dat ga ik zo bij jou ook vragen). Misschien heeft Wenz toch gelijk, is de gedachtenstroom alleen maar menselijk. Denk je in komma’s en punten normaal of ook totaal zonder?

  @GobboE: oef nog meer trek, lekker met slagroom. Maar in plaats daarvan toch maar aan de waldkorn boterham met dertig plus kaas. En, hoe is het overleg gegaan?

 9. Inderdaad al een tijd stil, teveel dingen die eigenlijk al veel te lang blijven liggen nu eindelijk toch maar eens aangepakt en met doorlezen/sorteren etc. daarvan hebben mijn ogen vaak al genoeg te verduren gehad zonder dat ik ook nog een tijd naar een beeldscherm ga turen.Als ik bewust ergens over na denk is dat volgens mij wel met punten en komma’s, maar zo’n spontaan doorlopende gedachtenstroom, vaak ook gebaseerd op associaties die dan weer tot voor anderen onbegrijpelijke zijsprongen leiden, is volgens mij zonder interpunctie, af en toe zelfs in onvolledige gedachten omdat de volgende er alweer doorheen dendert.

 10. Hopelijk ben je een eind verder gekomen met wegwerken dan. Blij dat het je goed gaat ook. Grappige is dat als ik erover schrijf (gedachtenstromen) mensen het heel erg herkennen. Maar als ik er in mijn omgeving over vertel, dan hebben mensen liever dat ik mijn kop even houd 😉 het facsineert me wel, je weet nooit hoe het exact ende precies in andermans hoofd verloopt he. Dat gedachten door elkaar heen denderen herken ik ook goed. Maar dat opschrijven is het niet meer te volgen vrees ik.

 11. @ CiNNeR > het overleg moet ik nog voeren 🙂 … enne op je andere vraag: ja hoor dat mag 😉

 12. Jahaaaaaaaaaaaaaaaaa gefeliciteeeeeeeeeeeeeeeerd!!!! Toch maar appeltaart halen 😀

 13. @CiNNeR: ik zal het inschakelen.

 14. @Pascal: tnx

 15. Ik denk nu: ga ik mijn kleine vrouwtje in kleertjes hijsen zodat ik haar op bewegende z’n werk kan gaan showen, of blijven wij dames lekker thuis in chillkleren want het regent enzo? 🙂

 16. En, wat is het geworden?

 17. Ik heb dat weleens als ik in bed lig. Dan realiseer ik me waar aan denk en dan denk ik “hoe KOM ik daar nou in godsnaam op” en dan ga ik bewust de hele gedachtenstroom terug. Is leuk.
  Tja, sommige mensen slapen in bed, kweetut.

 18. Ach meer mensen denken meer dan dat ze slapen in bed geloof ik 😉

 19. Het weer klaarde op. Er zat niets anders op dan op pad gaan. (Nee hoor, dat vonden we allebei erg gezellig. En anders papa z’n collega’s wel :-))

 20. LOL En ja, met zo’n wolkje ben je altijd populair 😉

 21. Kitty

  terwijl ik het stuk las dacht ik enkel:

  als wij elkaar zijn kletsen we in 3 uurtjes zoveel weg en das altijd van de hak op de tak…er is maar 1kleine link nodig en dan gebeurt het al…persoonlijk voel ik mij vaak helemaal opgeladen als we weer uiteen gaan…met uitzondering als er veel shit aan de gang is bij een van ons en kan ik mij ook weleens leeg getrokken voelen( dankzij mijzelf of door jou)…maar ja ook daar is ruimte voor in een goede vriendschap…

  anywayzzz…wij springen lekker samen rond hoor en dat hoeft van mij nooit aangepast te worden….ook zonder die adhd ben je gewoon een denker

  ik ga nl net zo hard in mijn kop…en heb geen adhd

  vervelende voor mij vind ik nog dat ik iets ùitgedacht`kan hebben maar even later toch weer een nieuwe belichting over het geheel vind waardoor alles weer anders wordt

 22. @Kitty: wij bij elkaar maakt ieder ander doodmoe geloof ik hahahaha Wel lekker, allebei van de hak op de tak en toch (daarom?) kunnen we het volgen. Altijd gezellig bij elkaar over de vloer. Het wordt wel weer tijd 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft