Leuk, zo'n aanbod

We zijn al flink wat jaartjes abonnee bij KPN. En was het vroeger zo dat iedereen hetzelfde tarief betaalde en verlaging van dat tarief automatisch verrekend werd, tegenwoordig is het heel modern om lagere tarieven in een nieuw abonnement te stoppen. KPN biedt echter service *zucht* en belde ons spontaan op om geheel gratis een vergelijkbaar doch ietsje goedkoper abonnement aan te bieden. Drie euro minder per maand maar liefst. Slechts een voorwaarde, we zouden er opnieuw een jaar aan vast zitten. Klonk goed, ik wilde het alleen even overleggen met mijn partner. Dat was even lastig, zij willen immers meteen een enthousiast ‘ja’ horen. Maar goed, zij waren bereid de hand over het hart te strijken en mij terug te bellen(??).

Partner vond het ook een fijn plan en ondertussen ging de telefoon al. Helaas, ik was er te laat bij. Nou ja, dan belde ik zelf maar even met de helpdesk. En inderdaad, de ongeïnteresseerde, zuchtende helpdeskmedewerkster wilde dat wel even voor ons in orde maken. Voor de zekerheid goed navragen of er echt geen extra voorwaarden of kosten aan verbonden waren maar de mevrouw zei overtuigend onbeschoft dat dat niet het geval zou zijn en het ‘heus’ wel goed zou verlopen.

Dan weet je al dat het dus grondig verkeerd zal gaan. En zo geschiede. Twee dagen later lag er een pracht van een contract in de bus. Met dank dat we hadden besloten de overstap naar KPN te maken. Dat onze ADSL bij een andere provider opgezegd zou worden. Dat we de nieuwe inloggegevens bijgevoegd kregen en er een nieuwe modem werd opgestuurd en gefactureerd. *Zucht*

Nou ja, shit happens. Nog maar eens bellen dan. A tien cent per minuut, want service is niet vanzelfsprekend nietwaar. U moet wel even betalen voor andermans fouten. Enfin, na 1,50 kreeg ik iemand aan de lijn die klonk als iemand met verstand van zaken. Vriendelijk gaf hij aan dat er een druiloor van een collega was bezig geweest met fouten maken maar ook dat er hoop was, de boel kon nog teruggedraaid. Hij zou me even doorverbinden met een collega om het contract ongedaan te maken. Of ik dan nog wel gebruik kon gaan maken van die fijne aanbieding voor vaste klanten was nog te bezien. Dat ik me ondertussen blauw betaal is even niets aan te doen.

Negen euro en een woede aanval verder heb ik nog niemand gesproken maar is mijn telefoon leeg. De volgende dag krijg ik elk tijdstip van de dag te horen dat het overmatig druk is met oplopende wachttijden en besluit ik dat een euro of twee wel even voldoende is. Maar zaterdag krijg ik dan iemand aan de lijn. Deze mijnheer vertelt mij dat zo’n nieuw contract geheel volgens de bedoeling is. En dat dat nu eenmaal extra kosten met zich mee brengt, maar die heb ik toch wel over voor zo’n fijn aabod?(??!!). Bovendien kan de hele handel niet teruggedraaid worden, het abonnement wat ik al had is verouderd dus zeg ik op, zeg ik alles op. Bovendien zijn we volgens hem wel toe aan een nieuwe modem, die van ons is vast al verouderd. Dat zulke acties onder valse voorwendselen rieken naar oplichting is hij niet met me eens en hij geeft hier en daar aan dat ik niet best nadenk. Alsof dat niet voldoende hufterig is, onderbreekt hij vervolgens mijn verhaal met de mededeling dat hij meent me ruim voldoende geïnformeerd te hebben en dat ik nu maar op moet hangen. Want .. realiseer ik me wel hoeveel mensen in de wacht hangen en hoeveel dat die mensen kost. Hij vind mij wel een enorme egoïste.

Ik sta op ontploffen, immers ben ik twintig euro telefoonkosten, tien euro verzendkosten en het risico op een dubbel contract of helemaal geen internet plus bellen verder en krijg ik een onbeschofte behandeling toe van heb ik jou daar. Ik ben op weg zijn naam te vragen om een klacht in te dienen, maar na twee woorden hoor ik alleen nog een kiestoon…

Heb me kunnen beheersen, mijn telefoon is nog heel. Straks zal ik maar richting primafoonwinkel gaan om te checken of we geen dubbele contracten of iets anders bizars hebben. En dan moet ik er nog even overheen komen dat we dertig euro kwijt zijn om over tien maanden profijt te kunnen hebben van een ‘fijne’ vaste klantenactie.

Wat me nog het meeste dwars zit – buiten dat ik de laatste helpdeksmedewerker niet de tanden uit zijn bek kan slaan –  is dat dit de normale praktijk van alledag is voor zo’n beetje elke helpdesk, service balie of klantenservice die je maar kan bedenken. Via internet regelen werkt zelden tot nooit, telefoneren kost je per definitie extra geld en als je slechts een uur bezig bent, dan mag je je gelukkig prijzen. Dan kan die kloterige, ongeïnteresseerde kutstudent ‘helpdesk’medewerker naar hartelust zijn frustraties over zijn vervelende bijbaan op je botvieren en hoe je het ook went of keert, jij bent gewoon de lul!

Zijn er nog helpdeskmedewerkers in de zaal toevallig?

Update: De medewerkster van de Primafoon keek haar ogen uit bij zoveel merkwaardige fouten en vreemd gedrag van collega’s. Zij heeft een uitgebreide klacht en vraag naar een oplossing in het systeem ingevoerd, alvast de kosten ter declaratie opgevoerd. mij een afschrift daarvan gegeven met handtekening en als het goed is, wordt ik de komende week teruggebeld met wat nu te doen. Veel meer kon ze niet betekenen maar ik was er voorlopig al bijzonder blij mee. Hopelijk een wordt vervolgd zonder drama.

Comments (15)Previous

Politiek 2.04 (in nood)

Next

Knuffelpolitiek

14 Comments

 1. Een van mijn filosofieen/levensmotto’s is dat nooit iemand bij jou aan huis iets komt weggeven. Ja okay, die jongen van Lingo misschien die af en toe een klein blauw auto’tje weggeeft.
  Alle andere telefoontjes, huisbezoeken, post… ik kap het af en gooi het weg.
  Telefoonabonnementen kan men beter op zijn gemak vergelijken en dan gewoon naar een winkel stappen. Maar ja, dat is voor jou mosterd na de maaltijd.
  Het concept dat de klant tientallen euro’s kwijt is met de “help”-lijn van de leverancier is voor mij nog steeds volslagen onbegrijpelijk. Mocht CasaSpider ooit nog minister-president worden is dat een van de dingen die ik onmiddellijk omdraai… 🙂
  Sterkte met jullie abonnementen!

 2. citrientje

  dat is sh*t ja, 01 nr neem ik zelf niet meer aan, dat zijn smeerders. En als ik zo’n vriendelijk aanbod krijg zeg ik altijd, geef me het internet adres maar dan kijk ik het ff na op internet. En daar zie je direct de addertjes. De telefoon die ik zou krijgen als goede klant voor 12,50 per maand bleek 25 euro te kosten op internet voor alle goede klanten en ook niet klanten.

 3. citrientje

  p.s. logje ff uitprinten en als klacht per post opsturen. Dan krijg je het meeste gedaan. Tja wel aangetekend want anders zeggen ze dat ie nooit aankomt.

 4. Helpdesks en callcenters lijken steeds meer op elkaar. Een onbenul die geen snars meer weet dan wat de helpfunctie van het programma je al vertelde of wat de opdrachtgever nodig vond in het sheet te zetten probeert je iets aan te smeren of je het probleem zelf op te laten lossen. En ziet vaker wel dan niet kans dat dan nog verkeerd te doen ook.

 5. Zo probeerde ik ‘als trouwe klant’ van Vodafone, een nieuw mobieltje voor onze jarige dochter te krijgen. Ik ben al jaren bij Vodafone, zelfs toen het nog Libertel heette, en vraag nooit om iets. Sterker, ik heb nog steeds ‘n mobiel met een antenne (Nokia 5110)… hoor ik daar gegniffel ? Affijn, dat is allemaal mooi, maar degenen die om de haverklap switchen, zijn beter af. Zij hebben de nieuwste toestellen en de strakste aanbiedingen. Kortom, ik vond dat ik toch ook wel ‘s wat verdient had ? Nou, ik zal het jullie besparen, maar ik was er ook helemaal klaar mee. Via internet is het waardeloos, niks kon, geen simlockvrije toestellen, nummerbehoud moeilijk enz. Telefonisch niet anders… veel lucht, weinig keuze en vooral een partij moeilijk doen. Uiteindelijk ben ik PRIMA (echt) geholpen bij PhoneHouse in Sneek en ben ik nu Vodafone klant af. Bij deze winkel eindelijk ‘ns geen snelle opgeschoten jochies, die je van alles willen aansmeren, maar een vriendelijke dame, die mij met alle geduld van de wereld, aan een nieuw abbonnementje hielp mét het gewenste mobieltje voor dochterlief. Simkaartje voor de jarige ? Geen probleem. Neemt u maar Hi, dat is ‘t goedkoopste sms-en voor de jeugd ; ) en Vodafone heeft geen bereik op het Snekermeer.
  Wat ik nog het vreemdste vind, is dat die winkels blijkbaar veel meer speelruimte hebben in abbonnementen en hardware, dan de providers.
  Nu nog m’n ADSL opzeggen…

 6. Ik heb hoge bloeddruk van Ziggo gekregen. Probeer die maar eens te bellen.

 7. Mijn hemel…
  ik moet zeggen dat ik ooit heb gewerkt als helpdeskmedewerker, maar zulke dingen deed in altijd correct en vriendelijk af. Het is natuurlijk wel zo dat je in zo’n functie heel wat over je heen krijgt, maar je werk goed proberen te doen is toch wel het minste

 8. @CasaSpider: maar het ging niet om een nieuw abonnement of telefonische acquisistie. het gaat om d eprovider waar we al jaar en dag vaste klant zijn en een abonnement wat we al zo’n zeven jaar hebben. Het is slechts een prijsverlaging in ruil voor de garantie dat je nog een tijdje klant wil blijven. De rest is fout op fout en dan komen we op het punt dat we op jou willen stemmen for president 😀

  @Citrientje: ik kon zien dat het KPN was en was zo naief te dneken dat het dan wel ‘kon’. Brieven hebben doorgaans geen effect, zelfs de aangetekenden niet. Maar heb nu via primafoon een klacht kunnen indienen en daar een afschrift van met d ebnaam van de medewerker. Hopelijk gaat daar wat uitkomen.

  @frans: idd 🙁 En je zou toch denken dat mensen met zo’n baan er ook wat meer interesse in hebben en in elk geval wel met mensen willen kunnen omgaan. Maar ook dat is bij drie kwart van het personeelsbestand niet zo geloof ik (De stroingsdienst dan weer wel, die is altijd uitmuntend goed)

  @Anders: Phonehouse hebben wij ook goede ervaringen mee, dan een vestiging in Brabant. Maar dan kan je toch tegen problemen aanlopen bij de provider waar de Phonehouse weer niet zoveel aan kan doen. Overigens geen gegniffel hier, heb heel lang een nokia 5110 gehad en met erg veel moeite afscheid moeten nemen. Nooit meer zo’n fijne en degelijke mobiel bemachtigd.

  @Pascal: ik dank van alles op mijn blote knieen dat ik alleen tv heb bij Ziggo en anders niets. Lijkt me een groot drama.

  @GobboE: tja, als ik nu onbeschoft had opgebeld begrijp ik dat ik de bal terug gekaatst krijg. Maar ik volg slechts netjes op wat een andere helpdeskmedewerker me overtuigend verteld heeft. maar misschien is het een beetje uit de tijd aan het raken je werk goed te willen doen?

 9. pjotr

  Je hebt nu eenmaal telefoonproviders en gewone oplichters. Beter niet kopen aan de deur of telefoon.

 10. @pjotr: we zijn al jaar en dag vaste klant bij betreffende provider.

 11. De helpdesk van UPC kreeg mij ooit zover om gillend de Haarlemse vestiging in te lopen. En het moge uit mijn teksten niet altijd zo blijken, maar wil je mij woest krijgen moet je echt heel ver gaan. Had een internetaansluiting via de kabel aangevraagd. Ging niet, wist de monteur, want ik deelde de kabelaansluiting met acht buren, dan zou de boel gaan storen. Een maand later werd er doodleuk dertig euro afgeschreven. Na maanden afschrijving intrekken, bellen, mailen, klagen, de afschrijvingen via de bank laten blokkeren en weet ik wat stond er een deurwaarder op de stoep. Heb de aardige man de bon van de monteur laten zien en bovendien de situatie in het pand getoond. Helemaal waar, wist de man, dit klopt niet. Een maand later werd er weer geld afgeschreven. Weer bellen, tot ik uiteindelijk in blinde woede de UPC verstiging binnenstormde. En toen was het eindelijk geregeld.

  Helpdesks zijn overigens ook een nagel aan je doodskist.

  ‘Meneer, de internetaansluiting doet het niet.’
  ‘Zit de stekker van de computer wel in het stopcontact?’
  ‘Pardon?’
  ‘Zit de stekker van de computer wel in het stopcontact?’
  ‘Meen je dat nou serieus?’
  ‘Ja, ik werk ook maar een lijstje af.’
  ‘DAN HOEF JE NOG NIET TE DOEN OF JE EEN TOTALE IDIOOT AAN DE LIJN HEBT. LUL!’

  En ik zweer het., die vraag stelden ze echt.

 12. Herkenbare vraag ja. @Home heeft een periode gehad waarbij er standaard aangeraden werd windows ’98 opnieuw te installeren. Eenmaal gedaan om er daarna achter te komen dat de verbinding verkeerd gereset was bij hen. :-w

 13. Na fout nummer 300 van de ABN Amro bank en dus het zoveelste telefoontje vanuit het buitenland en de meer dan enthousiaste uitleg van 4 verschillende medewerkers dat het instituut huwelijk niets meer is dan een grove schending van de privacy van hun klanten en dat ze daar dus pertinent niet aan meewerken, schoot mijn bloeddruk ook even flink omhoog.

  Maar goed, daar ik momenteel waanzinnig last heb van lage bloeddruk kwam dat stiekem ook wel weer een beetje goed uit ;))

 14. Jee, geef je zoveel uit aan een mooie dag, blijkt het alleen een schending van privacy te zijn 😉 Kan me voorstellen dat je bloeddruk het er niet mee eens was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft