We zijn weer online ..

Na het spreken van slechts zeven verschillende storingsdienst en helpdeskmedewerkers met elk een eigen mening maar vooral behept met een bak onwil ook maar een vinger uit te steken, hadden we eigenlijk het ‘geluk’ dat we al zes weken andere problemen met de KPN hadden. Want alleen dáárom was er inmiddels een mijnheer op klantcontacten voor ons bezig met puinruimen. En die kreeg tenminste voor elkaar dat er na drie dagen zonder telefoon of internet, kastjes en muren en onbeschoft gedoe een afspraak met een monteur kwam vanmiddag.

Niet dat de oplossing toen meteen in zicht was. We hadden het eigenlijk ook getroffen dat de monteur sympathiek, hulpvaardig, doortastend en zelfstandig was. Ondanks de meldingen dat er een administratieve fout was, had iemand bij de storingsdienst bedacht dat onze modem stuk moest zijn. Sterker, ze waren zo overtuigd dat de constatering van de monteur dat de modem prima functioneerde, er niet toe deed. Hij heeft een uur en drie kwartier (!!) moeten bellen met mensen die slechts delen informatie hebben, helemaal niets wisten, wel wilden helpen maar er niet bij konden en een ‘collega’ die zich zo omhoog gevallen voelde dat hij ging schelden bij het horen van het woord ‘servicemonteur’ en de hoorn erop kegelde. En toen wisten we nog niets.

Net toen de moed ons alledrie in de schoenen was gezakt, kreeg de monteur nog een ingeving. Vergezocht, beetje absurd zelfs maar toch maar even testen want in de wondere wereld van KPN is niets te gek. En verdomd, dat was het probleem: uit het niets was plotseling het ip-nummer wat werd aangestuurd een andere dan op de modem zit. En ja, dan verstaan modem en provider elkaar niet meer. Hoe dat nou kan?

Naja, iemand had zaterdagavond leuk met knopjes zitten spelen waar hij niet aan had mogen komen .. (serieus!)

Enfin, we zijn weer online dus. En er achter dat KPN uitgegroeid is van betrouwbaar bedrijf naar complex, onbegrijpelijk monster. Want er zijn waarschijnlijk wel vele mensen meer zoals de sympathieke monteur en fijne mijnheer klantcontacten die de klant heus graag verder willen helpen. Het is alleen voor hen ook bijna onmogelijk geworden vanwege evenveel totaal ongeinteresseerde nitwits die het worst zal zijn en een bizar ver doorgevoerde decentralisatie van rechten en mogelijkheden. Plat gezegd weet niemand waar de ander mee bezig is en heeft niemand voldoende rechten een probleem geheel op te kunnen lossen. Geen wonder dus dat KPN de grootste ‘klachtengenerator’ blijft bij programma’s als Kassa.

Bizar genoeg werden we vanavond plotseling wél gebeld door de helpdesk van KPN, om te vragen of de monteur tot een oplossing was komen. Zijn reactie op ons ‘ja, alles doet het weer’ sprak boekdelen: “Werkt het écht weer??”

Comments (15)Previous

Op de drempel van een sociale crisis

Next

Commercie en vermoeidheid

15 Comments

 1. Ronald

  Vertel mij wat, ik ben KPN service monteur.

 2. Wat een toeval. Lijkt me af en toe ontzettend frustrerend om zo te moeten werken. En vaak overwerken zo?

 3. citrientje

  moe word je er van als je dat al niet was, maar kpn is niet de enige, gister kon ik niet mailen, vandaag valt de t.v. uit. Regelmatig zitten we dagen zonder telefoon. En we hebben belachelijk veel zenders die we niet willen. En jij kan kpn nog bereiken. Ziggo is gewoon afwezig en reageert al helemaal niet op mail. Zuchtttt.

 4. Bedrijven zoals KPN behoren tot de grote graaiers op de beurzen.Daardoor vergeten ze dat een bedrijf iets meer is dan alleen Eurotekens.

 5. @Leibele: volgens mij vergeten ze dat niet maar redeneren ze als volgt: als ik vandaag een miljard aan dat bedrijf kan verdienen doe ik dat. Als het daaraan kapot gaat probeer ik het morgen gewoon met een ander bedrijf. Korte termijnvisie.

 6. Ronald

  @CiNNeR Says:

  IK doe enkel en uitsluitend Zakelijk DSL, het is inderdaad af en toe best frustrerend, maar hiervoor zat ik bij Defensie en daar was de burocratie nog vele malen erger hoor.

  Overwerken af en toe idd, maar soms ook vroeg klaar (zoals vandaag).

 7. Oei, jij ook al. Ik heb door meneer KPN drie maanden geen telefoon gehad. :-w

 8. Mijn werkgevert scoort ook erg hoog bij Kassa hoor 😉

 9. Ik had bij Wanadoo (heten nu alweer 3x anders) erg veel last met een zwakke servicedesk. Het meeste heb ik dan ook zelf opgelost. Vooral als zij weer eens een nieuwe versie naar de Livebox stuurden, dan was dat ding langdurig van slag. Vaak hielp het om de resetknop ingedrukt te houden bij het inschakelen en los te laten als ie soort routine begon die voor een nieuw IP-nummer zorgde. Daarna kon ik m’n meeste cookies weggooien (staan vaak op IP-nummer) en deed alles het weer.

  Bij mijn huidige provider (heb ik nog maar 4 maanden) die de helft goedkoper is heb ik nog geen last gehad (afkloppen).

 10. desiree

  Hmmmm, so far so good, geen problemen met zeelandnet, niet met internet of kabeltelefoon, uiteraard afkloppen!
  Ook niet tijdens verhuizing, 2 dagen geen verbinding en toen alles weer op orde als vanouds…
  Zal ook niet alles altijd fantastisch zijn, ik heb geen website dus weet niet of daar vaak problemen mee zijn.
  Wat telt, je bent er weer Cin :d

 11. Wat een gedoe allemaal. Maar gelukkig, je bent er weer.

 12. @Citrientje: Ja geloof dat Ziggo hard bezig is KPN in te halen wat betreft klachten en storingen.

  @Ronald: kan me niet voorstellen dat defensie nog erger zou zijn dan KPN 😉 De zakelijke kant loopt ook enigzins beter dan de particulieren geloof ik ..

  @Rutger: een half jaar! Dan mogen wij ons zeer gelukkig prijzen denk ik.

  @Adriana: LOL Ook frustrerend waarschijnlijk om te werken?

  @Xiwel: *klopt mee af* Dat was het flauwe, dit viel met geen mogelijkheid zelf op te lossen.

  @Desiree: nou ja, met de meerdeheid aan klanten zal het toch goed moeten gaan hoop ik. Maar idd, het is opgelost.

  @Pascal: nu nog bijkomen van vier hectische dagen 😉

 13. Bij veel providers gaan het allemaal heel moeilijk vooral overstappen.

  Waarom zou dat toch zijn?

 14. ze moeten de service niet door callcenters laten verzorgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft