Politieke windhandel

De 185 lidstaten van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben zich unaniem geschaard achter het plan dat de zeven belangrijkste industrielanden (G7) hebben opgesteld om de kredietcrisis te bestrijden. Verder ..

Ja ja, dat klinkt imposant nietwaar? Kunnen we allemaal weer rustig slapen. Alleen jammer dat het ‘agressieve’ plan van de G7 amper concreet te noemen is. Wollige inhoud als ‘Alle beschikbare instrumenten’ worden aangewend om ‘stelselmatig’ belangrijke financiële instituties te ondersteunen en daarmee voor de ondergang te behoeden‘ of ‘alle noodzakelijke maatregelen te nemen om de kredieten te deblokkeren om uiteindelijk de financiële markten te verzekeren dat banken en financiële instellingen voldoende toegang tot liquide middelen en kapitaal hebben’ . Dat – verteld door de man die de boeken in zal gaan als allerslechtste president allertijden – moet de financiële wereld vertrouwen schenken en de burger moed.

Ondertussen ben ik wel nieuwsgierig. Nog geen twee weken geleden vroeg ik “Maakt u zich druk om de economie of zal het uw tijd wel duren? Toen leek de nederlander zich nog niet zo druk te maken en zo ook de reagluurder van CiNNeR niet zo. Hoe is dat inmiddels gesteld?

Comments (9)Previous

Vrouwenspinsel?

Next

Creatief tarieven vaststellen ..

9 Comments

 1. Ik maak me nog steeds niet druk. Mijn huis is drie keer de hypotheek waard dus daar vloeit zelfs als ik wil verhuizen geen bloed uit (en de vervangende woning daalt in voorkomend geval net zo hard in prijs). En ieder jaar een beetje minder financiële ruimte ben ik in de WAO al jaren gewend dus daar kan ik ook niet echt van in paniek raken.

 2. Redstar

  Ik maak me glad geen zorgen. Ik dop mijn boontjes wel :d

  U site doet het helemaal niet in Internet Explorer 8 btw..

 3. (OT Volgens IE6 zit er een syntaxfout in regel 96 van deze internetagina. Voor de rest doet ie ‘t bij mij best zat.)

  Mijn gevoel qua financiën en huis is een 7,7. Dat was een jaar terug zo, 2 maanden terug ook en nu nog. 2 maanden terug zag ik Fortis niet zo zitten en heb ik spaargeld bij hen weggehaald en op 2 andere grote NL-banken gezet voor een hogere rente. Dat ik daarmee Fortis in de problemen heb gebracht is hun probleem, dan hadden ze me maar beter moeten behandelen. 🙂

 4. @frans: onder het mom ‘het was al slecht’ dus :/

  @Redstar: u bent een optimist in elk geval 🙂 Enneuh, in IE8, doet hij dan niets of gooit hij de hele boel door elkaar? (Kreeg het in een browservergelijker niet voor elkaar door de adultfilter heen te komen dus kon het niet nagaan).

  @Xiwel: LOL! Aha, jij bent de boosdoener 😉

 5. Het zal mijn tijd wel duren inderdaad. bewegende volgt alles op de voet en ik niet, dus als hij zich niet druk maakt zal ik het ook maar niet doen!

 6. In Seamonkey kan ik deze site prima bekijken en zolang m’n kinderen laten weten dat zij van mij en elkaar houden en wij een dak boven ons hoofd hebben en voldoende te eten zou ik niet weten waar ik mij zorgen om moest maken.

 7. Keeske de Vlaming

  Beste CiNNer,

  Ik maak me niet echt bezorgd, ik vermoed dat ik het wel zal redden. Ben zelf dichter bij het ultieme niks geweest als de crisis. De Oom Keeske Indez, de beroemde OKI, ging bij nul nog even achter de komma, uiteindelijk heb ik me kunnen luctoren et emergo-en.

  Wat mij uitermate verbaast is het feit dat beleggers afwachtend, onrustig, gunstig gestemd, opgetogen en bezorgd zijn. Ik probeer mij dat immer te visualiseren en kom er dan niet echt uit.
  Wat me uitermate irriteert is de hele windhandel op zich. Er zijn geruchten en daar reageert men op. Er zijn plannen en men reageert daar op. De geruchten zijn niet waat en men reageert. De plannen veranderen en men reageert,

  Men lijkt maar wat te doen. Ooit heb ik me bedacht wat er zou gebeuren, als ik bij machte was een gerucht te verspreiden….

  b-)b-)b-)

 8. Ik maak me geen zorgen, al ben ik wel pessimistisch op de lange termijn. De manier waarop en het tempo waarin de westerse wereld de natuurlijke hulpbronnen opmaakt en het milieu naar de knoppen helpt, doet mij vermoeden dat het niet zo gek lang meer zal duren of er ontstaan gigantische tekorten van alle grondstoffen wereldwijd, en historisch gezien betekent dat oorlog en het einde van een tijdperk.

  Maar voor dit moment geniet ik nog van elk ogenblik dat ik kan doen en laten wat ik wil en een positieve bijdrage kan leveren aan de wereld om mij heen.:)

 9. @Adriana: of bewegende wil u niet ongerust maken ..

  @Terrebel: dat is mooi gezegd maar ik heb de minder idealistische gedachte dat je van de liefde alleen niet kan leven en als de inflatie maar voldoende stijgt dat eten ook nog moeilijk kan worden.

  @Keeske: u heeft reeds voldoende achter de kiezen begrijp ik. We delen de irritaties. Eerlijk gezegd heb altijd al weinig begrijpen van de financiele wereld tot ik er achter kwam dat er weinig aan te begrijpen valt. Je kan simpel speculeren op lucht en handelen in toekomst ideëen en dat zal ik wel nooit echt begrijpelijk vinden.

  @Jaco: wees gerust, als de economie toch nog down de drain gaat, breekt die oorlog uit ruim voor alle grondstoffen op zijn ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft