Big Brother is watching the little ones some more ..

Waren alle politieke partijen voorheen nog enthousiast over het Electronisch Kind Dossier (EKD), begint dat inmiddels rap om te slaan in verontwaardiging. Zo struikelt de VVD toch wel over het registreren van soorten schaamhaar bij pubers in de classificaties: ‘geen schaamhaar’, ‘lichte of donkere beharing’, of ‘gekrulde beharing’. Volgens Rouvoet belangrijk, want stel je toch eens voor dat een 16-jarige nog geen schaamhaar blijkt te hebben. Voor je het weet heb je een probleemgezin te pakken!

Wordt het spontaan opnieuw 1984

Comments (10)Previous

Sneeuwmaaien

Next

Big Brother geen probleem voor Tweede Kamer

10 Comments

 1. Lennard

  Rouvoet mag wat mij betreft een dossier over mij aanleggen. Op voorwaarde dat hij zelf komt proeven hoe m’n konthaar smaakt.

 2. ton

  Schaamteloos!

 3. citrientje

  daar zakt mijn bek van open 😮

 4. Rouvoet een brief hierover schrijven heeft weinig zin want net als Maxime Verhagen weigert hij zich in te laten met het plebs. Ach, hij zal meer last hebben van zichzelf dan wij.

 5. Schaamhaar? Ik snap hem niet… maar heel eerlijk gezegd snap ik dat hele dossierprincipe niet helemaal * is in de war *

 6. Dus eigenlijk worden die dossiers aangelegd om minderjarigen in hun broekje te kijken.
  Dit gaat toch wel erg ver 😉

 7. Ja. En het EKD wordt gewoon een feit. Waarom? Omdat heel Nederland het daar niet mee eens is, niks zegt en de politiek het daarom gewoon kan invoeren. Eigen schuld, lieve Nederlanders. U wordt bedankt.

 8. @Lennard: maar was jij niet voor meer ingrijpen in gezinnen enzo?

  @Terrebel: maar wij zullen vele malen meer last hebben van het EKD dan Rouvoet.

  @Poelekie: ik begrijp het prima, men wil inzage én bemoeienis in het gehele leven en dan is zo’n dossier uitmuntend geschikt duidelijk.

  @Henk: geheel volgens katholiek principe toch? 😉

  @Robert: sterker, aanvankelijk waren vele nederlanders het prima eens. Er zijn blijkbaar hele concrete uitwerkingen nodig om het licht te zien. Rijkelijk te laat.

 9. Bij de Telegravin staat een linkje naar een PDF van de hele bij dat dossier behorende vragenlijst/in te vullen formulier ( http://www.detelegravin.nl/2008/11/26/commotie-om-rouvoets-schaamhaarpolitie/ ). Van die 30 pagina’s wordt je, zelfs bij even snel doorbladeren, niet vrolijk.

 10. Het moet toch niet gekker worden… die Rouvoet is een schaamhaar fetisjist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft