Burger melkkoe

Voor de mensen die hoopten dat de afvalstoffenheffing omlaag zou gaan omdat er inmiddels verpakkingsbelasting is ingevoerd, helaas. We gaan juist dubbel betalen en fors ook. Want hoewel er met de verpakkingsbelasting vooralsnog niets gebeurd, gaat de afvalstoffenheffing volgend jaar nog eens omhoog. Ontroerend zaak belasting en Rioolstoffenheffing blijven daarbij natuurlijk niet achter. Daarnaast gaan we ook betalen aan de supermarkt-tax, om inspecties van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) op te hoesten. Met een beetje pech, lopen we dan nog tegen een nieuw in te voeren reclame-taks aan, want gratis en voor niets zien dat er ergens een fyiotherapeut huist of een huis te koop staat, dat kan natuurlijk niet meer in deze tijd.

Ben benieuwd wanneer we belast gaan worden voor het belopen van stoeptegels of ademen van zuurstof …

Comments (7)Previous

Big Brother geen probleem voor Tweede Kamer

Next

Den Haag verkapt rookverbod op straat?

6 Comments

 1. En nu maar hopen dat een beetje leuk huisnummerbordje aan de gevel niet ook onder die reclametaks gaat vallen.

 2. Zeg maar niet te hard, straks breng je nog iemand op ideeën! :((

 3. desiree

  Ik ben al zo moe en leeg van alles…
  3:-O

 4. HKH

  Of betalen voor iedere letter van je kind als je aangiftedoet, tol-fietspaden, prikklok voor het verlaten van je huis…ach, betalen zullen we, hoe dan ook!

 5. De verschillen tussen gemeentes zijn trouwens schrikbarend groot ( zie http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2008/11_november/27/binnenland/Woonlasten_2009__steekproef.xls )(een excell bestand dus vermoedelijk niet voor iedereen te openen). Waar aan de ene kant sommige gemeentes de afvalstoffenheffing wel kunnen verlagen tot wel 15% aan toe zijn er aan de andere kant gemeentes waar deze met eenzelfde percentage stijgt (ik heb het geluk dat ik in een gemeente woon waar net als vorig jaar de afvalstoffenheffing verlaagt wordt. Niet dat ik er iets mee opschiet: de rioolrechten gaan meer omhoog en ondanks de licht dalende prijzen van huizen zal de OZB ook wel weer tegenvallen)

 6. @frans: inderdaad absurde verschillen. Een plaats gaat wegens een andere tariefsopbouw 153% méér betalen! Wij gaan voor alles rond de 5% meer betalen zag ik (behalve OZB, huurhuis). Dat krijg je er van als elke lokale overheid zelf aan het beslissen mag slaan.

  De waterschappen blijken ook absurde verschillen te kennen. De goedkoopste is dertig euro, de duurste is meer dan driehonderddertig euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft