Meer moralistische banken in zicht

De Postbank heeft het niet zo op blowen en besloot vorig jaar coffeeshops te gaan weigeren als rekeninghouder. En tja, eenmaal een blauw schaap over de dam … inderdaad, dat deed SNS Bank, ABN Amro, Fortis, Rabobank en ING al snel volgen. Met al die schapen was er geen hek meer te bekennen, dus het besluit om bedrijven en/of personen te weigeren die ook maar iets met de seksindustrie te maken hebben, bleef niet lang uit. Daar vormt alleen het blauwe schaap uitzondering, de Postbank wil nog wel wat seksueel genot in huis halen zolang er een vergunning op tafel ligt.

Vandaag bleek politieke kleur plotseling een reden tot weigeren van een rekening te zijn. Tenminste volgens de Populistische Omroep Nederland die geweigerd zou zijn door ING.

Je gaat je inmiddels afvragen of de ChristenUnie stiekem een coupe heeft gepleegd of Hirsch Ballin in het geniep een Interdepartementale Werkgroep Rekeninghoudersproblematiek (we herinneren ons deze toch nog wel?) heeft opgericht …

Noot: De rechter blijkt gelukkig ook niet gedient van deze willekeur en heeft de SNS bank verplicht opnieuw in zee te gaan met bestaande klant cq coffeeshophouder.

Comments (11)Previous

Gelukkig Nieuwjaar!

Next

Levens redden te duur

11 Comments

 1. Dat van die coupe vraag ik me ook al langer af.

 2. Maar wel allemaal in de wapenindustrie investeren….

 3. desiree

  Straks zijn we in het Westen fundamentalistischer dan ze al in het Midden Oosten zijn…
  Ik hoop bij de volgende verkiezingen toch weer eens wat ander kleur te zullen zien b-)

 4. Wat gaan ze dit jaar verbieden? Ik denk het dragen van hoge hakken. Enig idee wat dat de maatschappij kost en hoe slecht het is voor de volksgezondheid? Al die vrouwen (het gaat zelden om mannen) die hun enkel verzwikken, naar de fysio moeten voor pijnen in de onderrug fo gewoon werkuren missen doordat zij onderuit gaan. Bijna nog gevaarlijiker dan keukentrapjes die elk jaar zorgen voor ruim dertig doden in Nederland alleen al. Zeker 20.000procent meer doden dan per jaar aan vuurwerk-ongelukken! Waarom zijn daar geen Postbus 51-spotjes voor? 😉

 5. desiree

  Schitterend idee Terrebel!
  Dank voor de tip, ik ga nu solliciteren bij postbus 51, want die moeten het heel druk gaan krijgen met al die normen, waarden en waarschuwings filmpjes :d
  Ik zie weer licht in mijn donkere financiele dagen tunnel 😉
  En Cinner’s Blog is natuurlijk een bron van inspiratie waar allemaal tegen gewaarschuwd moet worden >:)
  Grapje Cin! 😡

 6. @Conan: het past te mooi in elkaar gewoon.

  @Ingrid: en doen alsof de kredietcrisis niets met hun te maken heeft …

  @Desiree: ja, hoewel joost mag weten welke kleuren er dan uit komen ..

  @Terrebel: Ik kijk nergens meer van op tegenwoordig. Hoewel het wat vreemd zou zijn als de bank je dan niet accepteert 😉

  @Richard: mijn shoutbox niet gezien zeker 😉 😀 En inmiddels..door naar de finale!!!!!!!!

  @Desiree: :-w;))

 7. Belastingen kun je zelfs niet meer contant betalen, dus zonder bankrekening zit er niets anders op dan op het postkantoor storten. Als ze daar een storting van een coffee/sexshop/bordeel voor de belastingdienst tenminste nog wel accepteren. Lijkt me interessant als b.v. alle coffee/sexshop/bordeel houders van Amsterdam op 31 januari op het hoofdpostkantoor van Amsterdam verschijnen om allemaal hun belastingen contant te storten. Zouden ze op het postkantoor blij zijn met zoveel contanten in huis? Vraagt dat niet om overvallen op ofwel de bank ofwel de daar verzamelde belastingbetalers?

 8. @frans: Flauwe is dat er dan volgens mij voor betaald dient te worden door de degene die het bedrag komt brengen. Tegenwoordig gaat werkelijk alleen de zon voor niks op. Denk trowuens ook dat het zwart geld handel meer in de hand werkt.

 9. Klopt, voor storten op het postkantoor moet je betalen. Aan de andere kant spaar je wel de kosten uit die ze voor een zakelijke girorekening rekenen (voor bedrijven, verenigingen etc. is de postbank allang niet meer gratis en de kosten kunnen flink oplopen)

 10. Sörensen was er natuurlijk wel als de kippen bij om er de media mee op te zoeken. Plotseling is de ING “een PvdA-bank” volgens hem. Kun je je alleen afvragen waarom hij daar dan überhaupt een rekening wilde openen. Meneer Sörensen speelt graag slachtoffer, zoals in populistische kring gebruikelijk. Dat banken wel erg snel weigeren is een tweede, maar de manier waarop Sörensen eerst een rekening wil openen en ze bij weigering prompt aan de PvdA lieert is te bezopen voor woorden. Alsof Bos nu ineens gaat bepalen wie er een rekening mogen openen. Het is de oude reflex van rechtse populisten: zodra iemand een strobreed in de weg legt – of je denkt dat dat gebeurt – dan is het prompt een vijand van linkse signatuur. Die manier van denken is vooral errug zielig…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft